Erdoğan veya Gül olsaydı

Erdoğan ya da Gül olsaydı

 

 

Düşünebiliyor musunuz, eğer helikopteri düşen Başbakan Erdoğan veya Cumhurbaşkanı Gül olsaydı ve 14 saat boyunca helikoptere ulaşılamadığı bütün dünya tarafından duyulsaydı halimiz ne olurdu?

 

Yıllardır kriz yönetimini ülke olarak beceremediğimiz bir gerçek. Çağ atladığımızı söyler dururuz ancak ne hikmetse bu tür zor anlarda hep sınıfta kalırız. Sporcularımız ve takımlarımız yıllardır finalde kaybederler. Siyasetçilerimiz seçimi kaybedip ağır yenilgi aldıklarında 3-4 gün kamera karşısına çıkmazlar. Bütün bunlar hep bizde olur ne hikmetse.

 

Partili partisiz herkes tarafından sayılan ve sevilen BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu elim bir kaza daha geçirdi. Bir daha diyorum zira Muhsin Yazıcıoğlu son iki yılda üç kez trafik kazası atlattı. Helikopterinin düştüğünden itibaren bu yazıyı kaleme aldığım şu ana kadar neredeyse 15 saat geçmiş vaziyette. Hala bir netice alınamamış olması hepimizi üzmektedir.

 

Niyetimiz kimseyi suçlamak değil ancak neden bu gibi durumlarda daha hızlı hareket edemiyoruz gerçekten düşünmemek elde değil. ABD ve Avrupada anaokulu çocuklarına senede iki kez yangın tatbikatı yaptırıyorlar.

 

Bundan üç sene evvel Ramazan ayında ABD’deki bir camiye teravih namazını kılmaya gitmiştim. İki katlı caminin kadınların namaz kıldığı bodrum katından küçük çocukların fire fire (yangın, yangın) diye bağrışmalarından dolayı imamın selam vermesiyle yüzlerce kişi kendimizi dışarıya zor atmıştık. Bilahare öğrendikki yangını işiten ve gören bütün bayanlar dışarı kaçarken, yangın söndürücüyü duvardan alıp alevlerin üzerine soğukkanlılıkla sıkan bayan sonradan müslüman olmuş ABD’li Nergis idi. Neden diğer müslüman hanımlar paniklerken, ABD’li müslüman Nergis paniklemedi acaba?

 

Yukarıda da belirttiğim gibi ABD’de kriz yönetmeye daha anaokulu seviyesinde başlanılıyor. Bizde ise her krizden sonra, ayrı bir dram ve gözyaşı yaşıyoruz. Allah muhafaza beklenen Marmara Depreminde de inşaallah milletçe paniklemeyiz.

 

Son olarak arama çalışmalarını aralıksız sürdüren ekiplerimiz inşaallah Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındakilere ulaşırlarda milletçe seviniriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum