Erdoğan’a Gül Lazım

 

Mahalli seçimleri en iyi okuması gereken parti şüphesiz iktidar partisi olan ve son 4 seçimi açık ara kazanan Ak Partidir. En sonki genel seçimlerde elde ettiği oydan yaklaşık %9 oy kaybeden Ak Parti’de bu işin sorumlusu veya sorumluları kimlerdir?

 

Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olmadan evvel Erdoğan ile birlikte muhteşem bir ikiliyi oluşturuyorlardı. Hatta bir söyleşide ne demişti Abdullah Gül? Yanlış yaptığımız zaman toplantı esnasında birbirimizin ayağına basıyoruz.

 

Sevgili okuyucularım,

 

Abdullah Gül’den sonra sizce Başbakan Erdoğan’ın ayağına basabilecek bir yetkili kaldı mı Ak Partide? Diğer bir ifadeyle, Refah/Fazilet’ten lider sultasını eleştirerek ayrılarak ve biz ortak akılla hareket edeceğiz diyerek kurulan Ak Parti’de güçlüden de öte güçlü bir Erdoğan’ı görmeyenimiz mi var?

 

Muhsin Yazıcıoğlu’nın ani ölümü diğer liderleri ve özelliklede Erdoğan’ı çok düşündürtmelidir. Allah gecinden versin eğer Erdoğan da aniden ölürse; acaba yerine gönül rahatlığıyla bırakacağı bir lider adayı var mı? Ya da sormak lazım kendi yerine aday veya adaylar yetiştirebildi mi? Bu soruların cevabı ne yazık ki HAYIR. Zaten güçlü liderler zaman yetersizliğinden midir nedir bilinmez kendi yerlerine geçecek kişi ya da kişileri yetiştiremiyorlar.

 

Erbakan’ı sevin ya da sevmeyin ancak Erbakan resmen 4 başarılı lider yetiştirdi. (Erdoğan, Gül, Arınç ve Kurtulmuş)

 

Ak Parti bu seçimlerde resmen akıl almaz hatalar yaptı. En başta artık herkesin bildiği Urfa seçimi. Ceketimi koysam seçimi alırım mantığı rahmetli Menderes'le bitmiş olması lazımdı. Ancak yine de özellikle bizim sağcı liderlerimizde bu hastalık hala devam ediyor ve bunu da seçmen maalesef sevmiyor.

 

Erdoğan’nın bana kalırsa en büyük hatası bu seçimleri özellikle de bazı il ve ilçeleri ölüm kalım meselesi yapmasıydı. Biz bu seçimlerde belediye başkanı mı seçiyorduk yoksa vekil mi? Eğer .ok başarılı ve kaliteli birisi başka partiden aday diye seçilmesi mahsurlumuydu?

 

Erdoğan’nın hatası maalesef seçim sonrasında da devam ediyordu. Antalya’ya ben bizzat 28 defa gittim. Kaybettiğimize hala inanamıyorum. Bu ifadeyle bir ya da iki defa ziyaret ettiği diğer iller demezmi kendisine sayın başbakanım bize çok az geldiniz ama biz yine de sizin partinize oy verdik lakin eğer bize de 5 yıl içerisinde 28 defa gelmezseniz size bir daha oy yok.

 

Sayın Başbakan’a bundan tam 5 yıl iki ay evvel Harvard Üniversitesinde yapmış olduğu konuşma sonrasında bu konuyla ilgili sorumu soruyorudum ancak moderatör sadece bir soru sorabilirsiniz dediği için sorumu tamamlayammıştım.

 

Sorum şuydu. ABD’deki gibi özellikle mahalli seçimlerde önseçim sistemini getirip Türkiye'de gerçek demokrasiyi yerleştirebilecek misiniz?

 

Evet Sayın başbakanımıza ABD’den yeniden sesleniyorum. Yanına yeni Gül ve Güller bulsun. Ve önseçim sistemini getirerek tarihe geçsin.

 

Karşı kıyıdan hepinize selamlarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum