FEVZIYE NUROĞLU HAKKA YÜRÜDÜ

İlk Genel Yayın Yönetmenim, kıymetli ağabeyim ve sitemizin yayın danışmanı Recep Koçak 10 yıl kesintisiz ve de hiç aksatmadan haftalık yazılarını www.habername.com da yazdı sağolsun. Ancak son dört aydır yazı yazamiyordu. Taki Akif Emre vefat edene kadar.

Yayın Danışmanımız Koçak’in Akif Emre yazısını okuyunca kendi kendime ben de aylardır yazamıyorum herhalde yakında tanıdığım önemli birisi vefat eder de o zaman yazarım diye içimden geçirdim ki bu sabah acı haberi Ablam’dan aldım.

Camiamızın ilk başörtülü eczacısı Fevziye Nuroğlu hakkın rahmetine kavusmutu. Evet Fevziye Nuroğlu sadece tipik bir eczacı mıydı? Asla. O nice mucahidleri geride bırakacak bir dava kadını, gerçek bir mucahide, müthiş bir aksiyoner, yetimlerin annesi, genç kızların hocası, ve hepsinden önemlisi müthiş bir girisimciydi.

Fatih Kiztaşi’nda 20. Yüzyılın en büyük Alime’lerinden Atiye Akyil’in evinin hemen karşısındaki Eczahanesi yıllarca bir merkez vazifesi gördü. Bendeniz defalarca uğradığım eczahanesinde yanlış hatırlamıyorsam kendisini bir defa orada yakalayabilmistim. Onun derdi para pul makam şan şöhret değildi. Rabbim şahittirki o gerçek bir MUCAHIDE ve DAVA KADINI idi.

Açtığı ŞEFKAT okulları, ana okulları, Kuran Kursları ve de bana göre en önemlisi FETO’nun yıllar önceden kurduğu ve örgütüne adam devsirmedeki en önemli kurum olan FEM Dersanelerine karşı kadın başına dersane açmasıydı. Davası uğruna eşini ve üç çocuğunu belki ihmal etmişti her dava insani gibi ancak yetiştirdiği onca talebe, aldığı onca dua, yaptığı hizmetler bugün onunla birlikte gitti ebedi aleme.

Ömer Nasuhi Bilmen'in evini sevkatli elleriyle yıllarca hayır işlerinde kullandı. Hep şehit olarak ölmek istedi sonuçta şehitlikte defnedildi. Ruhu için onlarca hatim okundu. Fatih Belediyesi de evinin önünde iftar çadırı kurdu.

Gaziantep’te dünyaya açtığı gözlerini Payitaht’ta kapadı ve fethin sene-i devriyesinden sadece üç gün sonra Fatih Sultan Han’in kabrinin önünde Fatih Camii’nden sevenlerinin şehadetiyle ebedi yolculuğuna tevdi edildi.

Ey Fevziye Nuroğlu; zamanın İslamcı hanımefendileri marka, şan, şöhret, AVM, jeep, yazlık-kışlık, Avrupa, ABD, Dubai, Safari, Instagram, siyasilere şakşakçılık peşindeyken, sen ne güzel bir hayat surdun. Sen ne güzel bir iz bıraktın.

Bak başta ismini verdiğin Feyza Ablam olmak üzere yetiştirdiğin, emek verdiğin yüzlerce taleben koşar adım cenazene geldiler ve tabutunun başında pervane oldular. Eminim hepsi demişlerdirki “Andolsunki bizler Fevziye Nuroglu’nun misyonunu devam ettireceğiz, nice Fevziye’ler doğurup büyüteceğiz ve davamızı ilanihaye devam ettireceğiz.”

Son olarak umarım Fatih Belediye’si yıllarca emek verdiğin o güzel ilce’nin bir noktasına o güzel ismini verir de gelecek nesiller hayırla size anar.

Güzel insan rabbina kavuştugun şu saatlerde bu fakir binlerce kilometre öteden ABD’den ruhunuza bir Fatiha gönderiyor.

Rabbim mekaninizi cennet eylesin, makaminizi ali eylesin. Efendimiz SAV e komşu eylesin. Hz. Hatice, Hz. Aişe ve Hz. Fatıma sizi cennette karşılasın. Amin. Amin. Amin.

fee.jpgfee3.jpgfee4.jpgfee5.jpg

fee6.jpgfee8.jpgfeee2.jpg

FOTOGRAFLAR: Feyza Kaplan

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum