Gücünü Bilmeyen Şehir

Hafta başında üniversite eğitimim nedeniyle 4 yıl yaşadığım Selçuklu'nun başkenti Konya'daydım. Ziyaretimin iki ana sebebi vardı. Dostlarımı, mezun olduğum okulumu ve hocalarımı görmek, ayrıca 1.5 yıldır internet üzerinden görüştüğümüz habername'nin yazılım ve tasarımını yapan CM Bilisim'i yerinde görmekti.

Yıllar sonra gezdiğim Konya'yı tanıyamadım desem yeridir. Bir şehir 15 yılda bu kadar mı gelişir? 1993'te mezun olduğum Hz. Mevlana'nın bu güzel şehrinde, değişmeyen Alaattin Tepesi ile Mevlana Türbesinin yanıydı.

Konya deyim yerindeyse son 10 yılda resmen uçmuş. Pırıl pırıl ve geniş caddeleri, otopark sorunu olmayan düzenli, kaliteli, görkemli apartmanları, adım başı tertemiz parkları, sudan ucuz Meram'daki villaları, 70 bine dayanan öğrencisiyle Selçuk Üniversitesi, 5 i devletin ikisi özel 7 adet sanayi sitesi, kongre merkezi, muhteşem kültür merkezi, İttifak Holdinge ait 42 katlı kulesi ve daha nice muhteşem eserler...

Konya eskiden gecekondusu olmayan tek şehir olarak ün salmıştı. Konya'da şu anda da gecekondu yok ancak eklenen çok şey var.

Prof. Dr. Orhan Çeker sadece okul döneminde değil, yazın da cami altı ve üstünde modern mevlana olarak kesintisiz hizmete devam ediyor.

Prof. Dr. Kazım Ürün yıllarca öğrenci alınmayan Doğu Dilleri bölümüne iki yılda 500 öğrenci alınacağı müjdesini verirken gözlerinden hizmet aşkı akıyordu.

Kampüs içinceki Tekno Kent'te Cm Bilisim başta olmak üzere onlarca yazılım firması dünya çapında işler yapıyorlar.

Ercan Uslu Türkiye'nin en şanslı Kültür Daire Başkanı olarak kısa sürede bitirilen Mevlana Kültür Merkezinde uluslararası hizmet veriyor.

Osman Şimşek Mali Müşavirliğinin yanında gelen misafirlerine mihmandarlık yapıyor. 

İki özel üniversitenin önümüzdeki sene eğitime başlıyacağı Konya'da onlarca özel okul ve anaokulu da var.

Konyalı'ların en büyük isteği uçakların Sabiha Gökçen Havaalanına inmesi. Zira Türkiye'nin otomotiv yan sanayisinin kalbi olan Konyalı işadamları, İzmit ve Adapazarına Sabiha Gökçen havalanından gitmek istiyorlar.

Konya'lının en büyük eksiği, kendi şehirlerinin gücünü henüz bilmemeleri. Konya çok kısa sürede bir dünya yıldızı olmaya aday.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum