Güneş'i söndüren Bulut

Tam 35 yıldır takip ettiğim yegane kişi. Çocukluğumun ilk idolü. Nereye gittiyse merak ettiğim ve ondan sebep Kore ligini ezberlediğim efsane.

Evet dostlar kimden bahsettiğimi anlamışşsınızdır. Türk futbolunun efsane ismi Şenol Güneş. 9 yılda 6 şampiyonluk yaşayarak kırılması güç bir başarıyı elde ettiği faat futbolculuk yaşantısında, en uzun süre gol yemeyen kaleci olarak hala rekoru da elinde tutuyor.

Aktif futbolculuğundan sonra  25 yıldır teknik direktörlük yapan şenol Güneş, ne hikmetse hemen her yıl son anlarda yıkılıyor ve hep finallerde kaybediyor.

1996 da 5 puan önde gittiği Fenerbahçeye karşı yarışı kaybederek 82 puanla şampiyon olamayan takımlar icerisinde en yüksek puanı toplayan kişi.

A milli takımla dünya 3.lüğünü elde ederek yüzümüzü güldüren amma Brezilya’ya yarı finalde kaybeden emektar. İki yıl sonra Avrupa Şampiyonasında Letonya’ya karşı 2-0 dan berabere kalarak elenen başarılı çalıştırıcı.

3 yılda alt sıralarda sürünen takımı Seul’u Korede her yıl zirveye taşıyan ancak hep finalde kaybeden gurbetçi.

Ve şimdi yine ilk yarıyı 9 puan önde götürdüğü ezeli rakibi Fenerbahçe’ye karşı son 4 haftada olağanüstü bir durum olmazsa aynı puanla (kaderin bir cilvesi olarak 82 puan eder eğer bütün maçlarını kazanırsa Trabzonspor) şampiyonluğu yine kaçırmak üzere olan Şenol Güneş.

Kıymetli dostlar

Sizce ilk yarıda herkesin kesin favori gördüğü Trabzonspor ve onun patronu Şenol Güneş’e neler oldu son zamanlarda? Takım ikinci yarıda bunca maçı kazanmasına rağmen hiçbirini 2 farkla kazanamadı. Çoğunu Burak veya Alanzinho’nun golleri ve bireysel becerileriyle kazandı ve Güneş sönmek üzere.

Bir ağabey gibi sevdiğim başta da dediğim gibi başarısıyla anormal mutlu olduğum Şenol Güneş’in bana kalırsa hayati hatası Umut Bulut’tan bir türlü vazgeçmemesidir.

Bir takım düşünün santraforu 12 macta 1 gol atıyorsa, o takım nasıl şampiyon olacak? Evet Umut Bulut çok koşuyor tazı gibi maşallah. Ne kırmız kart görüyor ne sarı ne de sakatlanıyor mübarek. Eğer futbol sadece koşmaktan ibaret olsaydı Dünyanın en hızlı koşucusu Usaain Bolt Barcelona’da olmalıydı.

Fenerbahçe’nin hakemleri etkilediği, baskı kurduğu, medyanın ise FB siz yapamadığını Madagaskar’dakiler bile biliyor. Ancak Trabzonspor kendisi kazanmadıktan sonra rakibinin ayak oyunlarını gündeme getirmesinden hangi sonucu elde edebilirki?

Eğer Şenol Güneş Umut Bulut’a bu kadar şans vermeseydi; Trabzonspor şu anda en az 6 puan farkla lider ve şampiyonluğunu kutluyor olurdu. Bir de defalarca söylememe rağmen Fatih Tekke’yi almayışlarını kaçan şampiyonluktan sonra izah etmeninde bir anlamı olmasa gerek.

F.Tekke dedim de Trabzonspor için şu anda tek bir ümit kaldı o da geride kalan 4 maçını almalı ve Fatih Tekke’li A.Gücü Fenere çelme takabilir. Aksi halde 27 yıllık hasrete bu yıl da son verilememiş olacak maalesef.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum