Hem Trabzon Hem Güneş

Başarılı olanı çekemeyen ülkelerin başında geldiğimize inanırım hep. Bu durum bilim, siyaset, sanat, spor hemen her sahada böyledir. Hele de başarılı olanlar kendimiz gibi düşünmüyor, kendimiz gibi giyinmiyorsa demediğimizi bırakmayız.

 

Spordan örnek verecek olursak; kurasız ve elemeleri geçerek tarihimizde ilk defa katıldığımız Dünya Kupasında Futbol takımımızı dünya üçüncüsü yapan Şenol Güneş için söylenenleri burada yeniden tekrar edecek değilim.

 

Hani derler ya bir insanın kumaşı iyiyse nereye giderse gitsin başarı peşinde gelir. Buna en güzel iki örnek Ersun Yanal ve Şenol Güneş. Her ikisi de milli takımımızda üstün başarı gösterdiler ve adaletsizce gönderildiler. Şenol Güneş hakettiği parasını bile alamadı.

 

Tabi her ikiside yollarına devam ettiler. Ersun Yanal Trabzonsporu seneler sonra yeniden şampiyonluk potasına soktu. Sezon sonuna kadar bu başarısını devam ettirirse 25 yıl sonra Trabzonsporun şampiyonluğu hiçte uzak değil. Özellikle taraftarlar bir iki başarısız sonuçta takımı strese sokacak hareketlerde bulunmazlarsa şampiyonluk kesinlikle gelir.

 

Şenol Güneş ise Kore'de bir güneş gibi parıldıyor. Ligin bitimine iki hafta kala en yakın rakibinin üç puan önünde lider durumda.

 

Trabzonsporla birlikte istermisiniz bu yıl Trabzonsporun efsane futbolcusu, kaptanı ve teknik direktörü Şenol Güneş'te Korede iki hafta sonra şampiyonluğa ulaşşsın? Böylece kıymeti bilinmeyen iki başarılı teknik direktörde dosta düşmana hazımsızlığın ne kötü birşey olduğunu göstersinler.

 

Söz şenol Güneş'ten açılmışken söylemeden edmeyeceğim. Son iki haftada büyük bir sürpriz olmazsa Şenol Güneş yurtdışında ilk kez şampiyonluk yaşayan teknik direktörümüz olarak bir kez daha tarihe geçecek. Acaba Güneş'in gösterdiği bu başarıyı anlı şanlı malum medyamızın desteklediği kişiler gösterseydi sizce günlerce sürmanşet yapılmaz mıydılar?

 

Ama biz biliyoruzki takıntısı olmayan nice insan, başarılı olanları nerede olurlarsa olsunlar alkışlamayı bilirler. Varsın o saça başa, kravata, ayakkabıya takanlar başarılı insanları görmezden gelsinler. Şenol Güneş, Ersun Yanal ve Ertuğrul Sağlam gibi başarılı hocalarımız saygıyla anılmaya devam edecek, ve kadir kıymet bilen milletimiz tarafından bağrına basılacaktır.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum