Hikmet Abi’ye Karşıyım

Avrupa ve Amerika’da spor kulüpleri genelde bir yada iki kişinindir. Ayrıca her spor branşının kulüpleri ayrı ayrıdır. Mesela ABD’nin en elit şehri olan Boston’nun basketbol takımı Celtics’dir, Futbol Takımı New England Revolution’dur, Baseboll Takımı Red Sox’tır, Amerikan Futbol takımı ise Patriot’tur. Türkiye’de ise spor kulüplerimiz dernek statüsünde olduğundan iki yada üç yılda bazen daha önce genel kurul yapılır ve başkan ve ekibi göreve gelir.

 

Buraya kadar tamam. Yıllardır düzen bu şekilde devam edip gidiyor ve kolay kolay da degişmeyecek. Ancak son yıllarda sadece spor kuluplerimizde değil devletin resmi kurumları da başta olmak üzere neredeyse her yer ONURSAL başkandan geçilmiyor.

 

Türkiye’nin ilk onursal başkanı kimdir ve hangi sahadadır bilen dikkatli okuyucularımız varsa bildirirlerse çok memnun oluruz.

 

Yargıtay onursal başkanları Sabih Kanadoğlu, Sami Selçuk Trabzonspor onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Beşiktaş onursal Başkanı efsane Süleyman Seba ilk akla gelenler.

 

Beşiktaş’ta 15 yıl aralıksız kulup başkanlığı yapan Süleyman Seba şüphesiz bu güzide kulübümüz için önemli bir yere sahiptir. Peki başkanlığı bırakıp, köşesine çekileli yıllar öncesine dayanan Sayın Seba halen Beşiktaş’ın tek yetkili patronumudurki her derde deva nam-ı diğer Hikmet Abimiz (Hikmet Çetin) Seba beni destekliyor Beşiktaş’a adayım diyor?

 

Beşiktaş’a başkan olacak kişiyi kongre üyeleri değilde, Süleyman Seba seçecekse, o zaman kongreye ne gerek var?

 

Siyasette liderlerimizin tek seçiciliğine ve ölene kadar koltuklarını terketmediklerine alışığız. Aynı durum şimdi sporda da mı başlıyor? Eğer sayın Hikmet Çetin Meclis Başkanlığı, Parti başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Dış İşleri Bakanlığı, Nato Afganistan en yüksek temsilciğinden sonra; Beşiktaş’a başkan olmak istiyorsa neden direk kongrede aday olmuyorda, onursal başkandan icazet alma peşine gidiyor?

 

Sonuç; Hikmet Abi’nin bu şekilde Beşiktaş’a başkan adayı olmasına karşıyım.

 

***

 

Trabzonspor hemen her yıl birçok diğer takımımız gibi teknik direktör (TD) problemi yaşıyor. Ne hikmetse her seferinde Samet Aybaba’nın ismi gündeme geliyor. Peki kimdir Samet Aybaba?

 

Beşiktaş’ta uzun yıllar oynamış ve kaptanlığını yapmıştır. Futbolu bırakmadan Tansu Çiller’in zamanında DYP den milletvekili adayı olmuş ve seçilememiştir. En büyük ideali eski kulübüne TD olarak dönmektir. Bunun için Trabzonspor dahil birçok külübü çalıştırmış ancak kayda değer bir başarı elde edememiştir.

 

Trabzonspor’un başındayken en unutulmaz icraatı, Mısırlı Müslüman futbolcü olan Ayman’nın Esselamu Aleyküm demesine inatla ve ısrarla Merhaba diye cevap vermesi, ve Ayman’nın takım arkadaşlarını Cuma Namazına götürmesine sinirlenip namaz saatine antrenman koymasıdır.

 

Böyle birisinin Trabzonspor gibi daima zirveye oynayan bir takımın başına düşünülmesi bile abesle iştigal olmalıdır.

 

Ancak asıl sorun Türk futbolüne Şenol, Turgay, Necati, Hüsnü, Tuncay, İskender, Ali Kemal, Hami, Lemi, Kemal, Serdar, Dobi Hasan, Güngör, Ogün, Abdullah gibi onlarca yıldız yetiştirmiş ve 10 yılda 6 şampiyonluk 3 ikincilik elde ederek İstanbul takımlarına karşı destan yazmış Trabzonspor’un, bir türlü kendi değerlerine güvenmeyip, kendisini sıçrama taşı görenlere kucak açmasıdır.

 

Sonuç; Samet Aybaba’nın değil takımı başına geçmesine, Trabzonpsor’la bile anılmasına karşıyım. Kendisi istiyorsa memleketi İskenderunspor’u çalıştırabilir.

 

Karşı Kıyıdan Baki selamlarımla

www.habername.com

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum