İşte Özlenen FOTOĞRAF

İşte Özlenen Fotoğraf

 

Başbakan Erdoğan yoğun iş temposuna rağmen Elazığ’da cereyan eden ve tüm ülkeyi yasa boğan deprem bölgesine ziyarette bulundu.

 

İcranın başı olarak bundan daha doğal ne olabilir diyebilirsiniz. Ancak bu millet nice icranın başı başbakanları, ve Sezer gibi devletin başı cumhurbaşkanlarını gördü. Onlar bırakın dağ başında cereyan eden deprem bölgesine ziyaret etmeyı; sırça köşklerinden ancak göstermelik market alışverişleri için çıktılar.

 

Erdoğan daha öncede birçok afte bölgelerini ziyaret etmişti. Ancak bu seferki ziyaretinde aşağıda gördüğüm çok farklı bir fotoğraf bana İŞTE ÖZLENEN FOTOĞRAF dedirtti.

 

Depremden 3 gün sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geliyor deprem bölgesine. İncelemelerini yapıyor. Tek tek ilgileniyor depremzedelerle, çadırları geziyor. Soruyor depremzedelere: “Bir eksiğimiz var mı, yapabileceğimiz bir şey var mı?” diye. Dinliyor hepsini, içtenlikle. Köylülerin, “özellikle askerler depremin ilk anından itibaren yardımımıza koştular, destek oldular'' demesi üzerine duygulanarak 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özaslan'a sarılıyor.

 

Rahmetli Özal’ın 1983’te seçimi kazandığında o kısa boyuyla Kenan Evren’e sarılmasından bu yana belki de ilk defa bir Başbakan bir generale sarılıyor.

 

Başbakan Erdoğan’nın bu refleksi tamamen insanı duygularla yaptığına eminim. Bazı fesat düşünceliler şimdi bundan da oy avcılığı yaptı diyebilirler onun için diyorum.

 

Sevgili okuyucular,

 

Devletin zirvesindeki bu tür olumlu fotoğraflar milletimizin yeniden kenetlenmesine vesile olmaz mı sizce? Bu aziz milleti senelerce ya başbakan cumhurbaşkanı, ya başbakanla genelkurmay başkanı veya muhalefet liderleriyle verdikleri o korkunç somurtucu fotoğraflarıyla tüm milleti de üzgün, bitkin, idealsiz kendinden geçmiş, gelecekten ümidini kesmiş hale koymadılar mı?

 

Doğrusu bu tür fotoğrafları ne kadar da özlemişiz. Başbakan Erdoğan’a buradan bu samimi hareketinden dolayı teşekkür ediyorum. Komutanımıza da özellikle teşekkür ediyor, devlet millet beraberliğinin askerlerce de tamamlanmasının ne kadar önemli olduğunu bizzzat gösterdiği için.

 

Bir teşekkür de, her türlü yıpratmaya rağmen deprem bölgesine anında Tırla 100 prefabrik ev malzemesi gönderen Deniz Feneri ve ekibine ve diğer kuruluşlara.

 

Gönül istiyorki; bu yardımlaşma ve kaynaşma sahneleri sadece afet zamanında olmasın. İyi günlerimizde de başta devlet büyüklerimiz ve ordumuz iç içe olsunlar ve 75 milyona pozitif enerji salsınlar.

 

erdogan_komutan.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum