Lebron James'in soyunma odasında arkadaşı ne yapıyordu?

Geçen Pazar günü Boston Celtics Miami Heat maçına gittim. İlk defa basın tribünleri tika başa doluydu. Kolay değil su anda hem NBA'nin bir numaralı ismi ve hem de dünyanın en çok kazanan sporcusu Lebron James Boston’a gelmişti.
 

Maçtan önce bütün görevli basın mensuplarını soyunma odalarına alırlarken ben ilk önce Miami Heat’in soyunma odasına gireyim dedim. Lebron James uzanmış masore masaj yaptirtiyor bir taraftan da maçı alacaklarından emin bir şekilde arkadaşlarına takılıyordu. Diğer oyuncularda ya ayaklarını buza koymuşlardı yada onlarda masaj yaptırıyorlardı.
 

Birden gözüm Miami Heat’in diğer süper star'i Chris Bosh’a takıldı. O da ne Chris Bosh ne basın mensuplarına bakıyor ne de takım arkadaşlarıyla ilgileniyor elinde kitap takır takır okuyordu. Kendi kendime acaba Turkiye’de hangi profesyonel oyuncu maçtan önce kitap okuyor diye düşündüm. Soyunma odasında fotoğraf çekmek yasak olduğu için bu tarihi manzarayı olumsuzlestiremedim.
 

Boston Celtics Miami Heat karşısında favori değildi. Hem 6 maç üstü üste kaybetmiş ve hemde takımın bir numaralı oyuncusu Rojon Rondo maçtan önce sakatlanarak sezonu kapatmıştı. Ancak Boston Celtics ezeli rakibi Miami Heati’i Kevin Garnet ve Paul Pierce’nin liderliğinde iki uzatma sonunda yenerek hem moral buldu ve hem de kötü gidişe son verdi.
 

Miami Heat'te 34 numara ile oynayan Ray Allen ise 5 yıl Boston celtics’te oynadıktan asonra sene başında Miami Heat’e transfer olmuştu. İlk kez Boston’a geldiğinde sahanın ortasındaki dev kamerada “Hosgeldin Ray, hatıraların için çok tesekkurler” yazısını dakikalarca gösterdiler ve hemen herkes ayağa kalakrak eski oyuncularını alkışladılar. Bende birden bir büyük takımdan diğerine transfer olan Türk futbolcuların eski takımının sahasındaki maçlara korka korka gidip küfürler, taşlar, sopalar yiyerek geri dönüşlerini düşündüm durdum.
 

Maçtan sonra tekrar Miami Heat soyunma odasına yöneldik. Tabii herkes Lebron James’e yöneldi. Bir meslekdasimin Rondo hakkındaki sorusuna dünyanın bir numaralı starı Lebron James “ Boston Celtics ne kadar son yıllarda benim en büyük rakibim olsada bir meslekdasimin bu şekilde sakatlanması beni çok uzdu” demesi kendisini bir kez daha hem büyük sporcu hem de kaliteli dedirtti.
 

Lebron James ve Miami Heat Boston'dan Washington DC ye giderek ertesi gün Başkan Obama'nin huzuruna çıkarak geçen yılki şampiyonluk kupasını kendisine sundular.
 

james_20k_011513.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum