M.Görmez Ağaoğlu’nu Neden Görmez?

Bu hafta gazetelere ve internet sitelerine yansıyan enteresan bir haber vardı. Türkiye’nin inşaat sektörünün lideri konumundaki, Ağaoğlu Şirketler gurubunun patronu Ali Ağaoğlu’nun en son oyuncağına (arabasına) kavuştuğunu geçmişti haber ajansları.

Haberde Ağaoğlu’nun garajındaki diğer arabalarının listesi ve herbirinin değerlerine de yer verilmişti. Görmeyenler için listeyi bir kez daha aşağıya koyuyorum.

Ağaoğlu’nun otoları

Rolls Royce Phantom Drophead Coupe: 3 milyon TL
Rolss Royce Ghost: 1.1 milyon TL
Bentley Continental GTC: 792 bin TL
Bentley Continental GT: 772 bin TL
Bentley Continental: 594 bin TL
Ferrari California: 712 bin TL
Maserati Quattroporte GTS: 515 bin TL
Tesla Roadster: 475 bin TL
Lamborghini Gallardo Superleggera: 752 bin TL
Mercedes S500: 535 bin TL
2 Mercedes CL 600: 792 bin TL
2 Range Rover: 792 bin TL
Porsche Cayenne: 396 bin TL

TOPLAM: 11 milyon 200 bin TL

001_20110127141833.jpg

Yukarıdaki listeyi okuyunca kendi kendime, acaba Ali Ağaoğlu bu arabalarının zekatını veriyor mu? Bu kadar arabayı hangi sıklıkta kullanıyor? Aylarca veya yıllarca kullanmadığı arabası var mıdır? Hadi hali vakti yerinde olanın bir yazlık ve bir kışlık evinin olması, veya yatırım maksatlı ve kiraya verdikleri isterse 100 lerce daireye sahip olmasını anlarım. Ancak bir kişi velevki çok zengin olsun bu kadar çok ve bu kadar uçuk fiyatlı arabaları alıp garaja tıkarsa, bunu hakikaten anlayamıyorum.

***

Her 10 yılda bir darbe yapan askerlere neden darbe yaptınız sorusu sorulduğunda; Anayasada yer alan rejimi koruma ve kollama görevinin Türk Silahlı Kuvvetlerine verildiğini ve bu maddeye istinaden darbe yapmak zorunda kaldıklarını açıklarlar.

Peki Anayasamız Diyanet İşleri Başkanlığına (DİB) hangi görevi vermektedir. En son yapılan değişiklikle yasal statüsü daha da zenginleşen, daha da bağımsızlaşan, protokoldaki yeri yükselen, bütçesi her yıl sürekli artan, 7 ayrı genel müdürlüklere kavuşan DİB, sadece camilerin yönetimi, hac ve umrelerin düzenlenmesi, Nisan ayındaki KUTLU DOĞUM HAFTASI etkinlikleri, İslam Ansiklopedisi basılması, Ramazanlarda yurt içi ve dışında irşad çalışmalarının yapılması (bu hizmetleri takdir ediyor ve kalitenin her yıl arttığını bizzat müşahade ediyorum) ndan mı sorumludur?

Doğu ve Güney Doğu da % 80 lere varan kaçak elektirik kullanımını müftülerin bölgede yaptıkları vaazlarında ‘kaçak elektirik kullanmanın HARAM olduğu ve haramla büyüyen evlatlarınız olmasın’ teması işlenince; kaçak elektirik kullanımı birden %30 lara inmişti.

Şimdi can alıcı soruyu sormak istiyorum. Ali Ağaoğlu’nun sahip olduğu arabalardan DİB sorumlumu dur değilmi dir? Medyamız Ali Ağaoğlu gibi zenginlerin bu tür uçuk hayatlarını ballandıra ballandıra anlatır, ve bu, toplumda normalleşirse, diğer zenginlerde aynı yolu takip ederse, her zengin kazandığı parayı yatırım yerine garajlara, depolara gömerse, millet olarak nereye varırız?

Göreve yeni gelen ve yeni statüdeki ilk Diyanet İşleri Başkanı olan sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez Bey gerçekten Ali Ağaoğlu’nun 11 Milyonluk 11 arabasını GÖRMEZ Mİ? Bu kadar arabayı alıp garaja çekmenin açık bir israf olduğunu ve israfın dinimizde HARAM olduğunu hatırlatması DİB nın görevi değilmi dir?

Bu vesileyle Bolu’nun yüzakı olan merhum İzzet Baysal’ın yanılmıyorsam işyerinde 45 yıl aynı masayı kullandığını, yine ünlü işadamlarından Nevzat Demir’in 10 yıldır aynı cep telefonunu kullandığını, başta  Bill Gates olmak üzere ABD’deki milyarderlerin kendi aralarında anlaşma yaparak, ölmeden bu korkunç maddi güçlerini fakir fukaraya bğışlamalarını da hatırlatmak isterim.

Son olarak yıllar önce Prof. Dr Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi’den bizzat sohbetinde dinlediğim ve çok korktuğum sözünü hatırlatmak isterim. ‘Eviniz ve işyerinizdeki kullanmadığınız eşyalar sizin değildir. Ya kullanın ya da bağışlayın’ demişti merhum Hocaefendi.

Karşı kıyıdan hepinize en derim selamlarımla

www.kemalbozkurt.com.tr 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum