Neden Bozkurt Acaba?

En tahammülsüz millet kimdir diye sorsalar, kırk küsür yılık tecrübemle Türkler'dir derim. 15 yıllık ABD hayatımda onlarca milleti yakınen tanıma fırsatı bulduğum için bu tesbitmi rahatlıkla yapabilirim.

Ülkemizde kim ne zaman farklı ve beklenmeyen bir şey söylemişse; hemen afaroz edilir. Meselenin sıyak ve sıbakına bakılmadan, hatta açıklamaların tamamı okunmadan, sadece başlığa bakılarak hüküm verilir. Karar İDAM.

10 gün sonra genel seçimler yapılacak. Öncelikle kazasız belasız bir seçim diliyorum. Ülkemiz ve milletimiz için en hayırlı netice neyse o olsun diyorum. Türkiye son yıllarda kabuğunu kırıp dünya liderliğine oynadığı için bu seçimleri sadece kendi içimizde düşünmemeliyiz. Tüm dünyanın gözünün bizde olduğunu bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

Başta söylediğime dönecek olursam; neden tahammülsüz bir milletiz? neden takım tutar gibı parti tutarız? Neden sevdiklerimiz hata yaptıklarında mutlaka bir bahane buluruz ve neden hiç krirtik ve analitik yapmayız? Dahası neden olaylara dar çerçeveden ve günlük bakarız? Türkiyeyi sadece 75 milyondan ibaret sayarız?

İşte bütün bu soruların cevapları bugün Muharrem Nureddin Coşan Hocaefendinin açıklamalarında vardır diye düşünüyorum.

Coşan Hocaefendi açıkca MHP'nin desteklenmesini istedi. Bu tür açıklamaların tamamını ve deruni bir şekilde okumaya alışık olmayanlar hemen inanamıyorum, olamaz, imkanısız bu, kesin yalandır, bir defa uslup farklı gibi yorumlarda bulundular.

Ancak hiçkimsenin aklına neden bu sefer BOZKURT'a destek verilmeli acaba? sorusunu derinlemesine sormak ve cevabını aramak gelmiyor?.

Balık hafızalı bir millet olduğumuz için son 40 yılı size kısaca bir hatırlatmak isterim.

  • 1974 te MSP CHP ile ortaklık kurarak hem Kıbrıs çıkarmasını yaptı, hem İHL'ler bizzat Eevit tarafından açıldı, hem de ağır sanayi başlatıldı.
  • 1996 da Refah Partisi ortağı DYP'nin zayıflamasından dolayı muhalefetin 11 gensorusuna muhatap oldu. Her seferinde 6 kişilik BBP tarafından hükümet düşmekten kurtuldu. Çok iyi hatırlıyorum merhum Erbakan meclisin en arka sırasında oturan merhum Yazıcıoğlu'nu tebrik etmek için terleye terleye yukarıya çıkmıştı.
  • En son yapılan referandumda, başta Kurtulmuş'lu Saadet ve BBP ve eski ülküculer ve DP liler olma üzere destek verilerek yeni anayasanın önü açıldı.

Bütün bu tecrübelerden sonra tek başına bir kez daha iktidar olacak olan AK Parti'nin mecliste yeni anayasa ve gerçek özgürlükler için acil desteğe ihtiyacı var. Bu durumda barajı aşmaya en yakın olan MHP'nin desteklenmesinden daha normal birşey olmasa gerek. Benim kanaatim MHP'nin oy oranında HAS Parti, Saadet veya BBP olsaydı, aynı destek onlar için verilecekti.

Seçimleri sadece iktidar olmak için değil, güçlü ve dürüst bir meclisin elzem olduğunu unutmadan oy vermeliyiz.

İnşaallah 10 gün sonra milletimizin hayrına olacak bir neticeyle bir seçimi daha tamamlamış oluruz.

Bu vesileyle merhum dedem Hacı Hasan BOZKURT'un bir Almanya hatırasını sizlerle paylaşmak istedim

 10_1.jpg

 Karşı kıyıdan selamlarımla

NOT 1 Tüm Okuyucularımın Mübarek Regaip kandilini tebrik eder, üç ayların hakkımızda hayırlı olmasını niyaz ederim.

NOT 2 Dikkatli okuyucularıma Irak Savaşı öncesi tezkere oylamasında M. Nureddin Coşan HE'nin açıklamalarını ve oylama neticesini ve sonuçlarını hatırlamalarını isterim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
71 Yorum