Ramazanda Kavga Kilisede Barış

Her yıl Mübarek Ramazan ayında medya veya iyi saatte olsuncular tarafından, Fadime Şahinler ve Zekeriya Beyaz’ların çıkarılmasına alışmıştı bu aziz millet.

 

Bu yıl siyasetçiler bu kutsal ! görevi devraldılar. % 99 u Müslüman olan Türkiye’de son yıllarda halkımız Ramazan ayını bir türlü huzurlu geçiremiyor. Fakirlik ve yoksulluktan dolayı değil.

 

Bu konuda gerek yardım kuruluşları ve gerekse belediyeler ellerinden geleni yapıyorlar. Üstelik her yıl daha da profesyonelleşerek.

 

Peki nedir bu devlet adamlarımızdaki hırs? Mübarek ayın daha ilk gününden itibaren birbirlerine karşı kullandıkları kelimeleri, artık sigara içilmeyen kahvedeki vatandaş bile kullanmıyor.

 

Oysa başta Başbakan Erdoğan olmak üzere tüm liderler ve siyasetçiler, topluma örnek olup özellikle Ramazan ayında savaş baltalarını gömüp birlik beraberlik gösterisi yapmaları gerekmez mi?

 

Tansiyonu yükseltmekten kim ne kazanç elde ediyor. Yoksa Baykal dahil tüm liderler oruç tuttuklarından tansiyonları mı çıkıyor. Birbirlerine hoş olmayan ifadede bulunmalarından dolayı oruçlarının bozulup bozulmadığını, yine Üstad Prof. Dr. Orhan Çeker’e sormamız lazım.

 

***

ABD eski başkanlarından John F. Kennedy’nin kardeşi ve ABD’nin üçüncü en uzun süre görev yapan senatörü olan Ted Kennedy malum geçen hafta öldü. Senatör Kennedy senatodaki 100 senatörden biriydi, ancak ABD siaysetinde son 50 yıldaki en etkileyeci kişilerden biriydi. Hatta bir görüşe göre Obama Demokratik Partiden aday adayı olduğunda, Ted Kennedy kendisini destekledi ve önce Demokratik Partiden aday oldu ve sonrada seçimi kazandı.

 

Kennedy’nin Cumartesi günü Boston’da kilisedeki cenaze törenine ABD eski başkanlarından Bill Clinton, Jimmy Carter, George W. Bush ve Başkan Obama katıldılar. Yine eski başkanlardan Baba Bush ise rahatsızlığından dolayı törene katılamadı.

 

Törene ayrıca rakip partiden onlarca kişide iştirak etti. İyi bir Katolik olan Kennedy’nin cenazesinde ABD halkı resmen birada oldu. Tabii bunu sağlayan da liderlerdi. Vatandaş eski başkanlarla mevcut başkanı, her kesimden ve her partiden insanı bir arada görünce, ülkesine olan sadakatını arttırıyor.

 

Biz de ise maşallah liderlerimiz argo yarışına giriyorlar. Bu konuda Saadet Partisi lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a ayrı bir sayfa açıp kendisini tebrik etmemiz lazım. Gerçekten sayın Kurtulmuş bu süreci sanki yıllarca mecliste bulunmuş bilge bir kişi gibi tüm liderlere seslenerek seviyeyi düşürmemelerini hatırlattı.

 

Mecliste gerek Numan bey ve gerekse Merhum Yazcıcoğlu gibi usluplarına ve duruşlarına dikkat eden liderlere ihtiyacımız var. Hangi partiden olursa olsun meclisteki kaliteyi arttırmamız lazım.

 

Bir de liderlerimize tansiyonları çıktığında gerektiğinde onların ayaklarına basabilecek danışmanlar lazım.

 

Karşı kıyıdan hepinize selamlarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum