Sadece Doğu'dan değil, Malezya'dan da evlenilmeli

Ak Parti'li Rize Belediye Başkanı hemşehrim Halil Bakırcı; bir kez daha baltayı taşa vurdu. Ancak bu seferki dönülmez akşamın ufkuna benziyor gibi. Hemen söyliyeyim ben Bakırcı'nın söylediğini bir düzeltme ile destekliyorum. Ne demişti Sayın Bakırcı? İkinci evliliklerimizi Doğu'dan yaparak hasım değil hısım olalım.

Peki bu cümlede düzeltilmesi gereken kısım neresidir? İkinciyi kaldırarak direk doğu'dan evlenelim demeliydi. Bana kalırsa bu da yeterli değil. Yurt dışına açılmalıyız. Diğer ülkelerle (özellikle Müslüman ülkelerle) evlilikler yapılmaılıdır. Bu sadece erkeklerimizin oradan evlenmesiyle de olmamalı. Gelin de vermeliyiz.

Bundan yaklaşık 20 yıl önce merhum Prof. Dr. Es'ad Coşan Hocaefendi sevenlerine aynen şunu söylemişti. Kardeşlerimizin her biri kendisine bir müslüman ülke seçsin. Oranın kültürünü öğrensin, böylece o ülkeyle bir bağlantı kurulsun ve hatta oradan evlenin.

Evet bu davete icabet eden birçok gönüldaşı olmuştu merhum hocaefendinin. Bendeniz uzun yıllardır ABD'de ikamet ettiğim için bunu aynel yakın görüyorum. Çok sevdiğim İTÜ mezunu bir kardeşim var. Kendisi Bangladeş'li bir hanımla evli. Maşaallah 5 tane çocukları var ve hepsi de pırlanta gibi.  İşin en güzel tarafı çocuklar Türk ve Bangladeş kültürüne bağlı olarak ABD'de yetişiyorlar. Ancak ailede eğer bir sorun olursa çözüm İSLAM'da aranıyor.  Ayrıca çocuklar yaz tatillerinde hem Bangladeş'e gidiyorlar hem de Türkiye'ye. Geniş akrabaları da düşünürseniz buradaki güzelliği herhalde herkes farkediyordur.

Özellikle yeni kuşakta diğer milletlere mensublarla evlenme oranı hızla artmakta ABD'de. Bu durum öyle tahmin ediyorumki; Avrupa ve Avusturalya'da da yaygındır.

Halil Bakırcı aslında çok önemli bir noktaya çözüm de önererek katkı da bulunmak istedi. Ancak başta da dediğim gibi keşke ikinci eş yerine; karşılıklı her bölgeden evlenmek deseydi.  Yine de bu önemli konuyu cesurca gündeme taşıdığı için kendisini tebrik etmek lazım.

Eğer Ak Parti Bakırcı'yı ihraç ederse bence yanlış yapmış olur. Eğer dersenizki Bakırcı bir ilin belediye başkanı ne işi var siyasi ve ulusal çapta demeç vermeye? O zaman Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Belediye Başkanı olarak Siirt'te ne arıyordu? Konuşması siyasi değilmiydi? Aldığı cezaya hepimiz karşı çıkmamışmıydık? Ne gariptirki şimdi Erdoğan'ın partisi Bakırcı'yı aynı sebebten dolayı ihraca hazırlanıyor.

Çamlıca'dan baki selamlarımla

www.kemalbozkurt.com.tr

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum