Tevafukun böylesi Patrick’le Görüştüm

Tevafukun böylesi Patrick’le Görüştüm

 

Sevgili okuyucular,

 

Bir önceki yazımda; Obama’nın iki yıl sonra yeniden seçilmesi, gelecek ay yapılacak vailik seçimlerinde Massacchusetts (MA) Valisi Deval Patrick’in yeniden seçilmesine bağlı demiştim.

Bu yazımı yazdıktan bir gün sonra güzel bir tevafuk olarak Pakistan’lı dostum Anwar Kazmi ‘yarın akşam Vali Deval Patrick Şahid Ahmed’in evine geliyor. Buyur sen de gel’ diye davet edince; tereddütsüz tamam dedim.

 

Kızım Nihal’i de alarak ertesi akşam denilen eve gittim. Bizim dışımızda diğer misafirlerin tamamı neredeyse Pakistan ve Hindistan’lı yüksek tahsilli (ABD’de doktorların çoğu Pakistan’lı dır ya da Pakistan’lıların çoğu doktordur) kimselerdi.

deval-ile-yeniden.jpg

 

Başkan Obama’nın Harvard Üniversitesi’nden sınıf arkadaşı olan Deval Patrick, mütevazi bir şekilde eve geldi ve evsahibinin takdiminden sonra ‘ Assalamu Alaykum’ diyerek sözlerine başladı. Az da olsa Arapça biliyorum diyerek kısaca Arapça da konuştu (Kendisi Sudan’da da bulunmuştur)

 

Demokrat’ların kalesi de dahil seçimde işlerinin kolay olmadığını söyledi. 4 yıllık valiliğinde Massacchusetts’deki müslümanlara verdiği desteğin devam edeceğini, MA’in ABD’nin lider eyaletlerinden biri olmaya kararlı olduğunu belirtti.

 

Deval Patrick yaklaşık 5 ay evvel ABD’nin en büyük camilerinden biri olan Boston’daki İslamic Society of Boston Cultural Center’i (www.isbcc.org) ziyaret etmiş, ilk kez bendenizin de aralarında olduğu MA’deki Müslüman liderleri makamında ağırlamış, ve yine ilk kez Müslüman danışman atamış, Ramazan Ayı’nda da MA deki diğer camiye (Sharon) iftara gitmiş ve dolayısıyla Müslümanların memnun olduğu bir lider. Rakipleri ise; Patrick’in bu yaptıklarını alenen eleşitiriyorlar ve camilerin daha sıkı denetim altına alınmalarını söylüyorlar.

 

Yaklaşık 50 kişinin katıldığı gece de hemen yanı başında durduğum Vali Deval Patrick’e diğer Müslümanların da çok hoşuna giden bir sürpriz yaptım. 1974 senesinde mezun olduğı Lise albümünü Yahudi Hocasından (ki kendisi Robert Frost Foundation’un müdürüdür) ödünç alarak imzalattırdım ve ayrıca ABD’de basılan en uzun soluklu Müslüman iş adamlarının yer aldığı Green Pages Business Directory’i (İş Rehberi) takdim ettim.

 

governer-yeni.jpg

 

Her ikisine de çok memnun oldu Müslümanların ABD içinde ne kadar aktif olduklarının en büyük delili olarak Green Pages’i bizzat inceledi.

 

Bu güzel toplantıdan eve dönerken kendi kendime; Ey Yüce Rabbim; % 99 u Müslüman olan Türkiye’mizde bir başbakan makamında kanaat önderlerine iftar verdiği için görevinden oldu. O günden beri hiçbir başbakan bir daha bu tür iftarlara teşebbüs edemiyor. ABD’de ise; Clinton’un başkanlığından beri neredeyse 20 yıldır Beyaz Saray’da Müslüman liderlere başkanlar iftar veriyorlar. Valiler camilere gidiyor Bu nasıl iştir anlayabilmiş değilim diye düşünüp durdum.

 

Son olarak siz kıymetli okuyucularıma hatırlatmak isterim ki; ABD’de başkanlar genelde valilelerden seçilir. Obama, Kennedy’den sonra senatörlükten başkan seçilen ilk kişidir. Dolayısıyla ABD’de 50 vali kendisini potansiyel olarak başkan adayı görür hele de MA valisi.

 

Karşı kıyıdan hepinize selam ve saygılarımla.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum