Yahudi, Bird, O’neal, Hami

Gazze'de yaşanan yahudi zulmuyle tüm dünyaya yayılmış 20 milyonluk Yahudilerin 1.5 milyarlık İslam dünyasına karşı hemen her sahada kurduğu teknik üstünlük yeniden gündeme geldi.

 

Habername'de de yayınlanan Pakistanlı Yazar Faruk  Saleem'in konuyla ilgili yazısına birçok dosttan çok değişik yorumlar aldım. Mevzuyu biraz daha açmak adına 4 örnekli bu yazıyı kaleme almayı düşündüm.

 

10 yıldır çalıştığım işyerinde 30 kişilik ekip içerisindeki tek Müslüman benim. Bir tane Yahudi bayan var. Diğerleri de çoğu katolik İspanyol kökenli ve bir kısmı da beyaz Amerikalı.

 

5 yıl önce en son evladım Mustafa Es'ad'ın doğumu dolayısıyla iş arkadaşlarımın birçoğu ufak tefek hediye getirdiler ki birçoğu da bebek kıyafetiydi. Yahudi kadın ise zarf içinde  20 dolar vererek 'bunu Mustafa için açacağın üniversite hesabına hemen yatır' dedi. Doğrusu daha yeni doğmuş evladım adına ne hesap açmayı düşünüyordum ne de 18 sene sonraki üniversite ücretini.

 

Ancak diğer bütün meslekdaşlarım klasik hediye verirken yahudi olan işarkadaşım neden para vermiş ve bunu çocuğunun hesabına yatır demişti?

 

***   

 

Boston Celtics'in unutulmaz efsane oyuncusu Larry Bird jubilesinden sonra başarısının sırrını açıklarken hergün antrenmandan sonra tek başına 3 saat daha şut atmaya devam ettiğini belirtmişti. Demekki Larry Bird olmak sadece yan gelip yatmakla olmuyordu.

 

*** 

 

Yine basketbolun yaşayan efsanelerinden 4 şampiyonluk görmüş olan en meşhur pivot Shaquille O'neal, bütün bu başarılarına rağmen serbest atışlarda Amerikan basketbol tarihinin en kötü ikinci rekoruna sahipti. Bu sene başında Phoenix Suns'daki takım arkadaşı Grant Hill'in 'Shaq neden lise yıllarındaki gibi güzel serbest atışlar yapmıyorsun? Gel beraber antrenman sonrası serbest atış çalışalım' teklifine evet dediği ve çalıştığı için 15 yıllık kariyerindeki en iyi serbest atış yüzdesine ulaştı.

 

***

 

Türk futbolünün gelmiş geçmiş en büyük frikikçisi olan Trabzonsporun efsane oyuncusu Hami Mandıralı bu büyük başarısına rahmetli babasının taa ilk okuldan beri oğlum duvarlara sürekli sert şutlar çek tavsiyesi sayesinde ulaşmıştır.

 

 

Örnekleri çoğaltmak mümkündür. Ancak şu bir gerçekki Allahu Teala çalışana anında karşılığını veriyor. Yine şu da bir gerçekki yahudiler Müslümanlardan ve hristiyanlardan daha çok ve prensipli çalışıyorlar. Ayrıca şu da bir gerçekki ne mutlu hem dünyası ve hem de ahireti için çalışanlara. Ve ne mutlu hem dünyası ve hem de ahireti başarılı olanlara.

 

Yahudiler elbetteki bu dünyada yaptıkları zulumlerin cezasını zulüm yapan diğer bütün insanlar gibi hem bu dünyada ve hem de ahirette çekeceklerdir.  

 

Ancak biz Müslümanlar özellikle son yıllarda birçok sahada niçin geri kaldığımızı gece gündüz düşünmek zorundayız.

 

Karşı kıyıdan hepinize selamlarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum