Yusuf Ziya Kavakçı Hocama Mektup

Esselamu Aleyküm verahmetullahi veberekatuhu
 
 Muhterem Hocam
 
 Gençliğimde ABD'de yaşayan Türk olarak inanın bir tek sizi bilirdim. Kaderin bir cilvesi olarak yıllar sonra ABD'ye gelmek nasib oldu. Gelmeden öncede tavsiyelerini almak için Istanbul'daki bazı tanıdıklarıma uğramış ve Hayrettin Karaman'i da ziyaret etmiştim. "ABD"de Yusuf Ziya Kavakçı var o yeter sana" demişti.
 
 Siz ABD'nin güneyi Dallas'da ben ise Kuzeyi Boston'a gelmiştim. ABD'ye gelişimin ertesi yılında Harvard Üniversitesi'nin düzenlediği konferansa kerimeniz Merve Hanım ile katilmistiniz va sizinle ilk görüşmemizi o zaman yapmıştım. Ilk görüşmemize rağmen merhum Es'ad Coşan Hocamız'in direktifleri ile açılan Boston'daki Tevhid Center of Boston'da gençlere sohbet yapar mısınız dediğimde hemen hay hay demiş ve ertesi gün unutulmaz bir sohbet yapmıştınız.
 
 Daha sonra birçok kez telefonlasmis ve emaillesmistik. 2003 senesinde Hacca gitmeye niyyetlendigimde tavsiyelerinizi almak için sizi aramış lütfedip yarım saat telefonda nasihatlerinizi söylemiştiniz. Soyledikelrinizden Hac'da o kadar istifade ettimki size de dualar gönderdim hem oradayken ve hemde dönüşte. Hatta hacca gidecek arkadaşlara hep Yusuf Ziya Kavakçı'yi arayın dedim
 
 Yine bir defasında şunu söylemiştiniz. "Kemal kardeşim ABD'de üç beş müslüman samimi niyyetle bir araya gelip cami, okul, ıslamic center kuruyor, işler büyüyünce Liderlik ve para problemi başlıyor" demiştiniz ve bunu kendi eyaletimde bir çok kurumda aynel yakın görmüş ve hep sizi hatirlamistim.
 
 18 yıldır ABD'de yaşamama rağmen Dallas'a gitmek bir türlü nasib olmadı. Dolayısıyla oradaki güzel hizmetlerinizi yerinde görmek henüz kısmet olmadı. Inshaalalh birgün nasib olur. ABD'ye model olacak bir Islami okul kurdugunuzu söylemiştiniz. Sizi tanıyanlar ve okulunuza gelenlerden aldığım geri dönüşler bunun doğru olduğunu belirtiyordu. Rabbim bu güzel hizmetlerinizi daim eylesin inshaallah.
 
 Sizinle ayrıca merhum Es'ad Coşan Hocamızın başlatmış olduğu ve 25 yıldır ABD'de kesintisiz devam eden KOTKU Aile kamplarında da karşılaşmış ve orada sohbetlerinizden istifade etmiştik.
 
 Muhterem Hocam
 
 Sizin ABD'nin en büyük Msuluman Kuruluşu olan ISNA'ya çok büyük hizmetlerinizin olduğunu da biliyoruz. Ancak Yeni Akit Gazetesinde yayınlanan dünkü yazınızda ISNA konferanslarında özellikle son yıllarda tertiplenen Türkçe programlarla ilgili bilgi eksikliğinden kaynaklanan yazınıza binaen hem bu programnlarin nasıl başladığını yazmak, hem de kimlerin katıldığını belirtmek maksadıyla ve asla sizi eleştirmek niyyetiyle olmadığımı da belirterek izninizle aşağıdaki bilgileri vermek istiyorum.
 
 ISNA konfernaslarina ilk kez 2002 yılında Washington DC'de izleyici olarak katıldım son 13 yıldır ise mütevazı şirketimin (www.kemalpasha.com) tanıtım ve satışları için şanlı bayrağımızı da astığım standlar açarak deyim yerindeyse Türkiye'yi çoğu zaman tek başıma temsil ettim. Bu yılda kısmetse 4 standla Chicago'da olacağım.
 
 ISNA kongrelerinin önemini her geçen yıl gördükçe; 2008 yılında Columbus'da yapılan ISNA kongresinde tamamen kendi fikrim olarak yanımda da çok sevdiğim Murat Köşe kardeşim ile birlikte ISNA yönetim kurulu üyesi olan Rizwan Jaka'ya ISNA'da Türklerin daha çok olmasını istiyoruz bu açıdan Türkçe programlar yapmak istiyoruz dediğimizde, kendisi sağolsun elimden geleni yapacağım dedi ve sözünde de durarak ertesi yıl Washington DC'de ISNA tarihinde ilk kez Türkçe programları UWA (United World Alliance) önderliğinde gerçekleştirdik siz ve kerimeniz Merve Hanım'da konusmaciydilar.
 
 Biz o zaman ABD'de bulunan bütün Türk gruplarını ve cemaatleri birer temsilci göndererek ABD'de ne tur faaliyetler yaptıklarını anlatmaları, hem belki'de bu vesileyle ilk kez ISNA'ya katılmaları ve hem de ABD'deki Türklerin birbirleriyle kaynaşmaları ve dahi diğer Müslümanları da tanımaları ve faaliyetlerini öğrenmeleri adına bu programları başlatmıştık.
 
 6 yıl kesintisiz devam eden ISNA'daki programlarımız her sene dikkat çekerek ve izleyenlerin sayısını arttırarak devam etti. Deyim yerindeyse maksat hasıl oldu ve birçok Türk bu programlarımız sayesinde ISNA'ya geldier hem kendi aralarında bir kaynaşma oldu ve hem de diğer müslümanları tanımış oldular.
 
 Muhterem Hocam
 
 Başta da dediğim gibi sizi seviyor ve hürmetlerimi iletiyorum ancak bahse konu olan (http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/yusuf-ziya-kavakçı/darbe-ile-ilgili-olarak-dışarda-türkiyenin-itibarını-koruma-16219.html) yazınızda unutmuş olduğunuzu düşündüğüm için ISNA toplantılarına bugüne kadar hiç bir konsolosun katıldığını hatırlamıyorum demişsiniz. Oysaki 2011 deki ISNA kongresinde sizinde konuşmacı olduğunuz Türke programda Chicago başkonsolosu Fatih Yıldız, Belçika Milletvekili Mahinur Hanım ve Bendenizin de konuşmacı olduğu bölümde konuşmacıydı. Aşağıdaki linkte de göreceğiniz gibi birliktesiniz. Başkonsolos Fatih Yıldız'i daha sonra Bazaar kısmına da götürüp bütün standları da gezdirmis idik.
 
 http://www.habername.com/haber-erdoğan-isna-chicago-mahinur-özdemir-

Ayrıca geçen yıl yapılan ISNA kongresine Washington büyükelçisi Serdar Kılıç Bey katılmış ve açılış konuşmalarından birini de yapmıştır.
 
 ISNA'nin önemini sizden daha iyi bilecek Türk vatandaşı yoktur. Bu vesileyle ISNA hakkında yazı yazmama vesile olduğunuz için size bir kez daha teşekkür ediyor, Rabbimden size, hayırlı, bereketli, muammer ömürler ihsan etmesini niyaz ediyor, selam, sevgi, saygı ve hürmetlerimi iletiyorum

mahinur-ile-birlikteyiz-001.jpgkavakci,-nihal-001.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.