Zencinin Fendi Beyazı Yendi (mi?)

Bütün Dünyanın yakından takip ettiği ABD başkanlık seçimi Demokrat Partinin (DP) adaylığı için son sürat devam ediyor. Başkan Bush"un partisi Cumhuriyetçiler John McCain"i çok önceden aday olarak seçtiklerinden yarış şu anda Hillary Clinton ile Barack Obama arasında DP adaylığı için geçiyor.
 
Bu üç kişiden yarışı kim kazanırsa kazansın ABD tarihi için bir ilk olacak. Şöyle ki; eğer John McCain seçimi kazanırsa ABD tarihindeki seçilmiş en yaşlı başkan olarak tarihe geçecek. Hillary Clinton seçilirse ilk kadın başkan olarak o da tarihe geçecek. Keza Barack Obama başkan seçilirse, ABD"de bana kalırsa gerçek tarih yazılarak ilk siyahi başkan olacak.
 
ABD tarihinin özellikle ekonomi alanında gelmiş geçmiş en başarılı başkanı olan ve en genç emekli başkan ünvanını da elinde bulunduran Bill Clinton, emekliliğinin hemen ardından “ölmeden önce bir zenci, bir Asyalı ve bir İspanyol asıllının ABD başkanı olmasını çok arzu ediyorum” demişti. Kaderin cilvesine bakın ki eşi Hillary"nin başkanlığına engel olacak rakibi bir zenci başkan olmak üzere.
 
Artık foto-finishe geçildiği şu günlerde herkesin merak ettiği konu "Barack Obama gerçekten ABD başkanı mı oluyor?" sorusudur. Şunu açık yüreklilikle ifade edeyim ki; Obama, ABD başkanı seçilemese bile şu ana kadarki aldığı oylar ve topladığı yardımlarla ABD derin devletinin ve dünyayı istedikleri gibi yöneten uluslararası hegomanyanın daha şimdiden korkulu rüyası olmuştur.
 
OBAMA"nın şansı nedir?
 
Herşeyden evvel Obama"nın önünde iki engel var. Öncelikle Demokrat Parti'nin adaylığını Hilary Clinton önünde garantilemelidir. Sonra da asıl rakibi John McCain"i geçmelidir. Obama"nın başkan olabilmesi tamamen Hillary Clinton"ı destekleyen Demokrat Partililerin elindedir. Şöyle ki; sağcı muhafazakar Cumhuriyetçiler rahmetli Menderes"e atfedilen “Odunu koysam seçtiririm” mantığındadırlar. Partileri kimi aday gösterirlerse kesin ona oy verirler. Nitekim odun gibi olmasa bile sadece geçmişindeki Kore Savaşı'nda esir düşmesiyle meşhur olmuş, yıllarca Arizona Senetaörlüğü'nde bulunan ve sekiz yıl önce de Bush"a karşı adaylığı kaybeden yaşlı John McCain Cumhuriyetçilerin oylarını rahatlıkla alacağı bir durumdadır.
 
Peki Obama Demokratların adaylığını garantilediğinde acaba şu anda Hillary Clinton"ı destekleyen Demokratların tümünün oylarını alabilecek mi? Aldığım duyumlara göre cevap maalesef alamayacak. Yani Demokrat Partili birçok kişi kendi partisinin adayına değil de rakip partinin adayına oy vermeye hazırlanıyor.
 
Bu görüşümü iki hadiseyle örneklendirebilirim. Oturduğum eyalet olan Massachusetts"in (MA) valisi, 50 vali içerisindeki tek zenci ve fanatik Obama destekçisi. Eyaletin iki kıdemli senatörü Tedd Kennedy ve John Kerry de açıkça Obama"yı desteklediler. Gelin görün ki MA halkı kendi bildiğinden şaşmadı ve oyların %60"ını Clinton"a verdi. Yine Philadelphia"nın zenci belediye başkanı Clinton"ı destekledi. Hulasa ABD"deki Demokrat Partililer gerçekten aşırı demokratlar. Bakalım Obama önce bir ay içerisinde Demokrat Parti adaylığını elde edip, akabinde de başkanlığı kazanacak mı? Hep birlikte göreceğiz.
 
Karşı kıyıdan hepinize kucak dolusu selamlarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.