CEMALİİ CEMALİİ ESED CEMALİİ(Cemalım Cemalım Aslan Cemalım)

Cemalım Türküsünü çoğunuz dinlemiştir. ( https://www.youtube.com/watch?v=U0gjwpMb-k8   ) Bu hüzünlü, bu acı türkünün hazin hikayesini çoğumuz bilmeyiz. Bu iç yakan türküyü, onun hüzünlü hikâyesini öğrendikten sonra dinlerseniz daha bir mahzun olursunuz.

      DÜN ŞERİFE BACI BU GÜN HATİCE HANIM

 Günümüzden yaklaşık bir asır önce Nevşehir’in Ürgüp ilçesinin Karlık köyünde yaşayan, eşraftan bir aileye mensup olan Cemal, kalleşlikle öldürülür. Herkesçe sevip sayılan Cemal’in ölümüne yanmayan kalmaz. Eşi Şerife 14-15 yaşlarında iken Cemal’le evlenmiş, mutlu geçen birkaç yılı Cemal’in öldürülmesiyle sona ermiş. Şerife Hanım, acılarını yaktığı bu ağıtla hafifletmeye çalışmış. Yetim kalan oğlu Mustafa da, birkaç yıl sonra hasat zamanı bir atın tepmesi sonucu ölmüştür.

Kim derdi ki yıllar sonra Türkiye’de bu sefer İstanbul’da bir Cemal (Kaşıkçı)  daha öldürülecek ve onun ölümü dünya gündemine oturacak. Buna rağmen eminim benden başkada ona ağıt yakan olmayacak. Hâlbuki bu gibi acı, bu gibi hüzünlü vakalar ancak sanata konu olduğu zaman unutulmaz. Bu hunharca işlenen cinayet  türkü olup dillenmedikçe, roman olup yazılmadıkca, tez zamanda unutulur gider.       Tersi durumlarda ise asırlarca dillerden düşmez.  Tıpkı bizim Ürgüplü Cemalımıza Şerife Kadının yaktığı ve Refik Başaran’ın bestelediği ağıt gibi.

            CEMAL KAŞIKÇI MAZLUMDAN YANA İDİ        

Cemal Kaşıkçının fikirlerini öğrenen tüm mahzun gönüller eminim benim gibi hüzünlenmiştir. Onun arkadaşlarının (Nebil Bekiri,Yasin el Tamimi, Turan Kışlakçı, Yasin Aktay ) anlattıklarını okuyunca Cemal Kaşıkçının, “ Ümmetin dertleri ile dertlenen, Gavurların İslam dünyasında çıkarttığı fitnelere karşı yayın yolu ile mücadele eden, Zalime karşı mazlum ve garibanların yanında saf tutan biri olduğunu öğreniyoruz. ABD’ nin bir eyaleti (ne eyaleti tam bir sömürgesi) gibi hareket eden zengin körfez ülkelerinin “Gavurdan yana Müslümana karşı, mazluma vur, zalime selam dur” politikalarını eleştirdiği için hedef olan Cemal’in, Türkiye’yi, İstanbul’u, Türkleri, Osmanlıyı, çok sevdiğini, Türkiye’nin İslam Dünyasında(Ortadoğu’da) izlediği birleştirici politikaları desteklediğini de öğrenince kalbimde ona karşı bir yakınlık hasıl oldu. Bu fikir ve düşüncelerinden dolayıdır ki ABD, Suud, Bahreyn, Trump, veliaht Muhammed bin Selman, damat Jared Kushner ona karşı düşmanlık beslediler ve onu katlettirdiler.

Bu nedenledir ki yıllar önce bizim Ürgüplü Cemal için yazılan türkünün formunda bir ağıt yazdım ve sizlerle paylaşıyorum Umarım güzel sesli bir sanatçı bu türküyü hem Türkçe hem arapça seslendirir de bu acı, bu hüzünlü hikâye asırlarca yaşar.

 

Kör olasın Suud fitnen hiç bitmez

Cemalım acemi tuzağı bilmez

Gavurlar çıkarcı ardında durmaz

 

Cemalım Cemalım aslan Cemalım
Al ganlar içinde galdın Cemalım

 

Londradan da çıktığını görmüşler

Uçağıyın markasından bilmişler

Seni öldürmeye garar vermişler

 

Cemalim Cemalım Esed Cemalım
Al ganlar içinde galdın Cemalım

 

Konsolosluk binasında katiller

Sırtlanlar toplanmış seni beklerler

Damattan oğuldan emir beklerler

 

Cemalim Cemalım aslan Cemalım
Al ganlar içinde galdın Cemalım

 

Kör olasın Suud dumanın tütmez

Coniler pek zalım dolarsız gitmez

Ümmetin parası gavura yetmez

 

Cemalim Cemalım Esed Cemalım
Al ganlar içinde galdın Cemalım

 

 

               İŞTE ÇAĞDAŞ, UYGAR, İLERİ… BATI

Yıllar yılı biz Asyalı ve Afrikalıları “çağdaşlık, ilericilik, modernlik, insan hakları, eşitlik…” gibi mavallarla kandıran ABD, Avrupa ve diğer gavurların gerçek yüzü bu hadise ile bir kez daha ortaya çıktı. Ekonomik ve siyasi çıkarları söz konusu olduğunda nasılda hakikatleri örtüyorlar,  gerçekleri gizliyorlar,  zulmü,  katliamı, görmemezlikten geliyorlar. Katiller için; “vize vermeyiz, ülkeye katmayız” dan başka bir tehdit yapıyorlar mı? “Silah ambargosu uygularız” (Trump bunu bile yapmayacağını açıktan söylüyor)diyen Avrupalı devletlere karşı Avrupalı şirketler SUUDDAN milyar dolarlık ihaleler almaya devam ediyorlar. Alaha şükür ki Türkiye ve onun başkanı bu insanlık dışı tavırların zıddına “Paradan önce insanlık, çıkardan önce vicdan, adalet… “ Diyerek dünyaya medeniyet insanlık dersi veriyor.

 İşte batı bu, işte AB bu, İşte ABD bu… Yerli batıcılara önemle duyurulur. Kendi değerlerimizi küçümseyen, kendi kültürümüzü aşağılayan, Batıya,  karşı onulmaz bir kompleks içinde yaşayan batıcılar! Görün artık gerçeği, anlayın artık batının ne kadar alçak, ne kadar vicdansız, ne kadar katil, ne kadar acımasız ve adaletsiz olduğunu! Uyanın bu derin gaflet uykusundan!

Not1- Ben İstanbul’da olsam  konsolosluğun önüne gider  YAZDIĞIM CEMALIM TÜRKÜSÜNÜN SÖZLERİNİ DUVARA ASAR Bu türkünün Sözlerini Arapçaya çevirip, hem orijinalini  hem Arapçasını konsolosluk önünde her gün çalarım. Eminim bu eylem büyük bir ilgiye mazhar olur.

Not 2-SUUD ailesinin nasıl bir ruh hali içinde yaşadığını anlamanın en iyi göstergelerinden biri , babalarını feci bir cinayete kurban vermiş hüzünlü çocukları , (üstelikde bu vahim olayın kendi konsolosluklarında olduğunu kabul etmiş, bu katilliği kendi elemanlarının  yaptığını iititraf etmiş...)  Kral Alilesinin, baş sağlığı dilemek için cenaze evine gitmek yerine, acılı aileyi ayaklarına çağırıp, küstah tavırlarla güya baş sağlığı dilemeleri görüntülerine bakıverin.  

Rahmetlinin ruhu şad olsun Ruhuna fatiha!   

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.