ERDOĞAN KAZANIR ÇÜNKÜ...

                   Kainatı ihata eden adetullah kanunları, inanan- inanmayan, kadın- erkek, ihtiyar- çocuk, siyah- beyaz, Avrupalı- Asyalı, Müslim- Gayri Müslim... Hiçbir kimseyi ayır etmeden herkesi kapsar. Bu dünyada başarılı olmak isteyen kişi adetullah kanunlarına göre hareket ederse başarıya ulaşır. Müslüman veya kafir diye bir ayrım yapılmaz. Bu hal zaten RAHMAN sıfatının da bir tecellisidir 
                   Kaynağı sağlam mı değil mi bilmiyorum. İsrailiyat olması da muhtemel. Karaman İHL de okurken, bizler her sabah bahçede toplanır, bazen bir yönetici, bazen bir hoca bazı duyurular yapar, bir kaç cümle nasihat eder, sonra sınıflara giderdik. O toplantılardan birinde, öğrencilerin sevdiği hocalardan biri, çalışmakla ilgili bir kaç cümle söyledikten sonra şu hikayeyi anlatmıştı: " Bir keresinde Firavun ile Hz Musa, ileri sürdükleri iddiaların gerçekliğini ertesi gün halkın karşısında ispatlamak için sözleşmişler. Musa, “Nasıl olsa Allah benimle beraber”diyerek vurmuş kafayı yatmış aşağı. Sabaha kadar horul horul uyumuş! Firavun ise sabaha kadar kendine göre duâ etmiş. Uyumamak için de kendisini sakalından tavana asmış! Ertesi günü halkın önünde yapılan karşılaşmayı tabiatıyla Firavun kazanmış! Bu başarısızlık üzerine kendisine sitemde bulunan Musa’ya Allahteala şöyle demiş: “Ey Musa! Sen sabaha kadar yattın uyudun. Firavun ise sabaha kadar duâ etti. Onun için müsabakada onu galip getirdim. Ancak üzülme, çalışırsan sonunda sen galip geleceksin…” 
                     Peygamberimiz, yaratılmışların en yücesi, en seçkini olmasına rağmen dinini yaymak için durmadan çalışmış müşriklerle ve diğer gayri müslimlerle çok büyük mücadeleler yapmıştır. Zaten Necm Süresi 39. ayette şöyle buyrulur: "Bilsinki insan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur" Bir hadiste de peygamberimiz şöyle buyurmuş: " Hiç kimse el emeğiyle kazandığından daha hayırlı bir lokma yememiştir. çalışınız, kendinizi bırakmayınız çünkü herkes ne iş için yaratılmısa, o iş kendisine kolay hale getirilir. .." Hz Ali efendimizde ;" Çalışanlar kötülük etmeye vakit bulamazlar. Çalışmayanlar ise, kendilerini kötülükten kurtaramazlar..." demiştir. 
              Hayatta başarılı olmuş yaşlı bir adama, bazı gençler:''Hayatta başarılı olmak için ne yapmalıyız?" diye sormuşlar O da; ''Sizin bu sorunuz, bana bir tek ineği olan köylüyü hatırlattı. Bir gün köylüye birileri sormuş: 'İneğin ne kadar süt veriyor?' Köylü cevap vermiş: ''İneğim süt vermez. Sütü ondan ben alırım..." 
                                              Erdoğan Niye Kazanır?

                      Bütün bunlardan sonra gelelim esas mevzuya. Cumhurbaşkanı kim olur?Çok anormal bir durum olmazsa, büyük yanlışlıklar yapılmazsa veya rakipleri umulmadık bilinmedik bir şeyler ortaya çıkarmaz büyük fauller yapmazlarsa... Tayyip Erdoğan olur. Niye? Çünkü Adam çalışıyor. Ekemeleddin Bey' de, Demirtaş'da adaylıklarını açıkladılar. Her ikisinin de adaylık açıklanması yapılırken nasıl bir manzara vardı ortada. Hangi çalışmaların hangi gayretlerin meyveleri vardı bu törenlerde? Hiç bir şey yoktu ortalıkta. Ya Erdoğanın adaylığının açıklanma töreni nasıldı ? Günlerce sürmüş bir hazırlık. Koskoca bir salon. Tıklım tıklım insanlar. İyi hazırlanmış videolar ve konuşma metinleri. Kim ne zaman, ne yapacak, hangi dakikada ne olacak...her şey planlı her şey büyük bir çalışmanın ve çabanın ürünü.Dış ve iç basından yüzlerce gazeteci hazır ve nazır. Bir çok TV töreni naklen veriyor. Üstelik de Erdoğan büyük favori olmasına rağmen bir çok ilde miting yapmaya da hazırlanıyor. Ya rakipleri? Ne yapacakları, miting yapıp yapmayacakları bile belli değil.

                      O zaman çok anormal bir durum olmazsa Adetullah (rahman sıfatının tecellisi ) gereği Erdoğan bu seçimi de kazanır. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum