Ey IŞİD, EY Esed, Ey PYD... Yanlış Hedefe Ateş Ediyorsunuz!

         

                          

              Bu günlerde tv lerde, gazetelerde  en çok gördüğümüz manzara;  patlayan bombalar, havaya savrulan toz duman, yıkılan evler, atılan molotof kokteylleri, öldürülen gençler, çocuklar....En çok duyduğumuz da silah sesleri, bomba gürültüleri. Tabi ki manzaranın mekanı da İslam dünyası. Yani Ortadoğu. Savaşanlara, ölenlere öldürenlere  bakıyoruz hep Müslüman, hep Ortadoğulu. Adları, Ali, Muhammed, Esed, Abdullah, Ayşe Fatıma...Ülkelere bakıyoruz Suriye, Irak, Yemen, Somali, Afrika... Atılan naralar geliyor kulağımıza Allahü ekber, Allah Allah...

         Bir hayal kuruyorum kendi kendime. Savaşan insanların ortasına, (IŞİD cilerin, PYD cilerin, Esedcilerin, ÖSO' cuların Nusracıların, Peşmergenin, Hizbullahın, PKK nın, Husilerin...)  atıyorum kendimi.,  Elllerimi kaldırıp haykırıyorum: "Durun! Durun! Savaşı durdurun! Ateş etmeyin. Bir dakika beni dinleyin: Siz kardeşsiniz, siz Müslümansınız, siz komşusunuz. Bakın saldırdığınız şehirlerde minareler var. Ezan sesleri yükseliyor gülle attığınız şehirlerden. Ağlayan kadınların ve erkeklerin, yollara düşmüş, muhacir olmuş insanların çoğunun üzerinde  İslami kıyafetler var. Konuşmalarına kulak verin: Dilleri, İngilizce, Fransızca, Çince, Rusça, Almanca... değil;  Kürtçe, Arapça, Türkçe, Farsça... Ağıtları dinleyin "Gavurca" değil Müslümanca.  

         Durun ey kardeşler! Mezhepleriniz, ırklarınız, kavimleriniz, memleketleriniz, dilleriniz  farklı olsa da  hepiniz insan, hepiniz Müslüman,  hepiniz mazlum, hepiniz masumsunuz.  Hepiniz Batının, emperyalistlerin (Yahudi - Hristiyan, Budist; Doğulu - Batılı farketmez) gözünde, değeri olmayan yaşaması ile ölmesi arasında fark bulunmayan insanlarsınız. Onlar sizleri  yıllarca kendilerine hükmeden devletlerin, mirasçıları olarak görüyorlar. Onların gözünde bizler şu an yaşadığımız  yerleri (Ordadoğu, Afrika...) asırlar önce onların dedelerinden almış milletlerin torunlarıyız.Bu nedenle hepimize ayrı ayrı düşmanlar. Onlar gerçekte ne Araba, ne Türke, ne Farsa, ne Kürde, ne Şiaya ne Sunniye dost olmazlar, olamazlar.  Elinizdeki silahlara bir bakın, Markası ne? Hangi emperyalist devletin malı?

          Biz buralarda birbirimizi yerken, biz bu cephelerde müslüman kanı (Şii, Sünni, Türk, Kürt, Fars, Arap...) dökerken, sadece dünyamızı değil Mazallah Ahiretimizi de kaybediyoruz (ki en büyük kaybımızda zaten bu.)  Biz buralarda ümmetin mülkünü tarümar ederken, Kudüs elden gidiyor. Mescid-i Aksa Siyonsitlerin kirli postalları ile kirletiliyor. Hala uyanmayacakmıyız!

               Yıllardır birbirimizi Amerikancılıkla, Emperyalistlerle iş birliği yapmakla suçladık. Bunda hakikat payı yok değil. Zaman zaman dönem dönem herkes (her devlet, her mezhep) kendi çapında ABD ile, Avrupa ile, Rusla, Çinle işbirliği yaptı. Yapmadım diyenler de yeni yeni yapıyor.

                               AMERİKANCI OLMAYANIMIZ KALDI MI?

                Parçalanmış Ortadoğunun mimarı Birleşik Krallık (ingiltere) 2. dünya savaşından sonra dünya siyasetinde birinciliği ABD ye kaptırınca Orta doğudaki yeni zalim ABD oldu. O da İngiltere gibi bu bölgeye hakim olmanın yolunun ayrışmadan, parçalanmadan geçtiğini gördü. Bu nedenle sürekli ümmet içindeki mezhep ve etnik aidiyetleri kaşıdı durdu. ABD nin yanında ilk yer alanlar Suud ve Türkiye oldu. Yıllarca (şahtan sonra) İran, bazı Arap devletleri ve sol örgütler Türkiye Ve Suudla çok dalga geçtiler. Gün soldu devran döndü dünün anti emperyalistleri, dünün "ABD " düşmanları ABD nin en iyi müttefikleri arasında yer almaya başladı. Bu kervana son katılanlar İran, Esed ve PKK. İran, daha dün, "IŞİD'e karşı ABD ile işbirliğine hazırız" derken; Esed "IŞİD İsrail için büyük tehlike" naraları atmaya başladı.  Ya PKK...

                                        " BİJİ SEROK OBAMA "
               PKK nın başkanı Demirtaş'ın ABD ye gitmesi ile bir şeyler değişmeye başladı Güneydoğuda. ABD , Esed'in, Malikinin, PKK nın katliamlarını görmezden gelirken Marksisit stalinist ırkçı bir Kanton kuran PYD nin Kobanisine (Kİ ORASI Kobani değil RESÜLAYN DIR) Türkiye'ye rağmen onlarca ülkeyi de yanına alarak yardıma koştu. Biri kapitalist, diğeri güya Komünist. 
Konu ile ilgili bir çok yazı yazıldı, bir çok söz söylendi . Bana ilginç gelen bir yazının bir bölümünü sizlerle paylaşmak istiyorum. Ömer Vehbi Hatipoğlu'nun Haber 7 deki yazısından:
"...Kobani’ye geçiş yapan Peşmerge güçlerini başta HDP olmak üzere irili ufaklı birçok sol parti ve STK’ların çağrısı ile toplanan kalabalık bir kitle karşılıyor.
Kalabalığı sokak ve meydanlara dökenler yıllarca anti-emperyalizm nutukları atan sözüm ona sosyalistler. Muhafazakar kuruluşaları ve insanları ABD’nin kuyruğuna takılmakla suçlayanlar.
Kalabalıktan bir slogan yükseliyor. Solun geçmişini, düşünce namusunu kirleten bir haykırış: BIJİ SEROK OBAMA!
Kahrolsun Amerika’dan ,Serok Obama haykırışına terfi eden bir soldan bahsediyoruz. Düşünce kodları kirletilmiş, emperyalizmin uşaklığına soyunmayı marifet belleyen zavallı bir sol. Amerikan askerlerinin postalını yalayan, ama kendi askerine taş atmayı , kurşun sıkmayı yiğitlik belleyen perişan bir zihniyet.
PKK , kurucusunun ifadesi ile Marksist- Leninist, bilimsel sosyalizme inanan bir örgüttür. Strateji olarak Stalinist bir duruşu sergilemektedir. Gelin görün ki; PKK ve PYD güçleri adeta kendi geçmişlerine, ideolojilerine küfredercesine haykırıyorlar : Bıji Serok Obama ! Abdullah Öcalan’a bundan daha büyük hakaret olur mu dersiniz ?
Serok Öcalan sizlere ömür. Varsa yoksa Serok Obama.
Ertuğrul Kürkçü’lerin, Sırrı Süreyya’ların,Sabahat Tuncel’lerin ve daha yüzlerce zincirlerle zaptedilemeyen dünkü devrimcilerin yönettiği partinin gösterilerinde Amerika’ya sevgi ve bağlılık mesajları veriliyor. ABD Başkanı Serok OBAMA alkışlarla,zılgıtlarla kurtarıcı olarak lanse ediliyor. Bıji Serok Obama demenin Bıji emperyalizm demek olduğunu bile bile…
Hangi ABD, hangi Obama ?
Coğrafyamızı kan gölüne çeviren,Türkü, Kürdü, Arabı, Aleviyi,Sünniyi birbirine düşman eden emperyalizmin kirli oyunlarını sahneye koyan kimdi?
Irak’ı üçe bölen, Suriye’yi açık arenaya dönüştüren, Mısır'ı alçakça arkadan vuran, Arap baharı diye diye İslam ülkelerini mezbahaya çevirten emperyalizme alkış tutacak, sonra da devrimcilikten, antiemperyalizmden,solculuktan söz edeceksiniz öyle mi?..."

Yazı böyle devam ediyor. Bu hale sevinelim mi? Hayır. Arap, Kürt, Türk, Acem, Çerkez, Boşnak, Arnavut, Pakistanlı, Endonozyalı...hepimiz ümmet ağacının birer dalıyız. Başka bir dalın kuruması, diğer bir dalın yaralanması bizi sadece ve sadece üzmeli. ABD ile işbirliğine giren kardeşleri uyarmalıyız: Ey komşum! Ey dindaşım! Ey mazlumlukta yoldaşım! Sakın, sakın şeytanla işbirliği yapma! Yapanlar bin pişman...

           "Biji Obama, Biji Apo, Biji Tayyip   Biji Esed...." değil " BİJİ MUHAMMED" dediğimiz gün; Kurtuluşu  emperyalist düşmanlarımızla  değil kardeşlerimizle işbirliği yapmakta bulduğumuz an felaha ereceğiz. Ey biribirini kıran kardeşler, ey birbirini öldüren dindaşlar  yanlış hedefe ateş ediyorsunuz.  Hedef Müslüman değil hedef  İsrail olmalı.

Rabbım Ümmeti Muhammede (AS), mazlumlara yardım etsin! Amin 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum