EY MİLLET! ANAYASAN YAPILIYOR HABERİN VAR MI?

 

Ey Türkiye Halkı! (Yani, Türkiye sınırları içinde yaşayan, T.Cumhuriyeti vatandaşı olan, oy kullanma yaşına gelmiş, yani reşit olmuş kadın erkek, zengin fakir, Müslim gayri Müslim, Türk, Kürt, Çerkez, Abaza, Roman, Dindar Laik, Alevi Sünni, ilerici gerici, okumuş okumamış, sanatçı, futbolcu, işçi, memur, müdür amir, vekil, müvekkil,  asker sivil, doğulu, batılı, güneyli, kuzeyli, sağcı, solcu, liberal, sosyalist, milliyetçi, dinci velhasıl bu ülkede yaşayan herkes… ) Önüne tarihi bir fırsat çıktı haberin var mı? İş işten geçmeden bu fırsatı değerlendir. Her gün siyaset konuşan;”Ben olsam şöyle yaparım, böyle kaçarım “ diyen arkadaş! “Kanunlar iyi değil bu anayasa hükmünü doldurdu” diyen vatandaş!  “Anayasa sosyalizme dayanmalı, hayır dine dayanmalı, hayır hayır, batı demokrasilerindeki gibi millete dayanmalı…” diye fikir beyan eden yurttaş! İşte sana fırsat. Halkın ve hakkın önünde sorumluluktan kurtulmak istiyorsan, ülkemizin yarınlarında seninde görüşlerinin göz önüne alınmasını düşünüyorsan,  yeni yazılacak anayasa hakkında görüşlerini bildirmen için devlet sana fırsat verdi. İş işten geçtikten sonra ,”Yok işim vardı, yok dişim ağrıyordu, yok halam gezmeye gitmişti” deme.

                                  Yarınki Türkiye'nin   Rotasını Bizler Belirleyceğiz

Demokrasilerde yönetimin rotasını kamuoyu belirler. Kamuoyu dediğimiz şeyde milletin görüşlerinin toplamıdır. O zaman İnancının, düşüncenin, sosyal sınıfının hak ve çıkarlarını korumak ve çoğaltmak istiyorsan yeni anayasa konusunda kamuoyu oluştur, onun senin görüşlerin doğrultusunda yapılması için çaba sarf et. İşte bende bu yazımda bir vatandaş olarak size tavsiye ettiğim işi yapıyor ve görüşlerimi kaleme alıyorum  

 

Yeni Anayasa yapımında görev alan, bu konuda sorumluluğu olan herkese beyanımdır.

Bu satırları, zaman olarak miladi 9 Mart 2012,Hicri 16 Rebiül Ahir 1433 de saat 10.35 de. yazıyorum. Ben Evrenin bir parçası olan Dünya adlı gezegenin Türkiye adı ile maruf ülkesinde yaşayan bir insanım. Sünni bir Müslüman’ım. Kavmim Türk. Devletim Türkiye Cumhuriyeti. Yaşadığım Şehir Konya. İlkokulu, Türkiye de yaşayan 74 milyonun devleti olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilkokulunda okudum. Orta ve lise Öğrenimimi,yine bu devletin bir okulu olan Konya İmam Hatip Lisesinde bitirdim.Yüksek öğretimimi yine bu milletin kurduğu, vergileri ile ayakta tuttuğu, gerektiğinde askerlik yaparak vatani görevini yaptığı T.Cumhuriyeti’nin bir Üniversitesi olan, üstelik de devletin kurucusunun adını taşıyan Erzurum Atatürk Üniversitesinde tamamladım.

 Sonra, Türkiye’de yaşayan tüm insanların vergileri ile ayakta duran ve hayatını bu sayede idame ettiren T.Cumhuriyeti Devletinin okullarında 25 yıl öğretmenlik yaptım. Devletten (milletten) aldığı maaşla rızkımı  temin ettim. Sonra da emekli oldum. Ve bu gün bu saatte bir vatandaş olarak, hiçbir etki altında kalmadan, özgürce, korkmadan, sevinerek ve bu imkânı bana sunanlara teşekkür ederek, yeni anayasa ile ilgili görüşlerimi dile getiriyorum. Bu satırları yazmaktaki temel gayem,  önce aileme, sonra kamuoyuna, ama illaki beni yoktan var eden bu canı, bu ömrü bana veren ve öldükten sonrada sonsuz hayatta bu dünyada hür irademle yaptığım işlerden hesaba çekecek Rabbime karşı vazifemi yapmış olmaktır.

 Yeni Anayasanın yapılmasında görevi, sorumluluğu, etkisi olan herkese sesleniyorum:

Saygı değer yetkililer! Muhterem sorumlular! Tüm vatandaşlar!

 Yeni yapacağınız anayasada Öncelikle benim ve sorumlu olduğum kişilerin Sonsuz Hayatta Cenneti kazanması, Cehennemden kurtulması için yapılması gereken ne varsa onu talep ediyorum. Aksi halde yani benim ve sorumlu olduğum kişilerin sizin yapacağınız Anayasadan kaynaklanan hükümler ve maddeler nedeni ile ebedi hayatta bir azaba duçar olmaları halinde sizlerden mahkeme-i Kübra’da davacı olacağımı bu günden bildiriyorum.

 Ardından misafir olarak yaşadığımız şu dünyada da ülkemizde yaşayan Allah'ın en seçkin yaratıkları olan insanların tüm temel haklarının sağlanmasını talep ediyorum. Bununla da kalmıyor tüm dünyaya, kuracağı örnek kurumları ile örneklik  yapacak, kuracağı insan ilişkileri ile numune olacak bir medeniyete  kaynaklık yapacak bir Anayasanın yapılmasını diliyorum.

Yapılacak yeni Anayasanın, ülkemizde kurulacak ve tüm dünyaya örneklik teşkil edecek saadet nizamının, Selamet sisteminin kurulmasına zemin hazırlamasını istiyorum.

 Buna ilaveten bir Müslüman olarak benim dinimi öğrenmem konusunda  vergi verdiğim ve vatandaşı olduğum devletimin bırak engel olmayı bana yardımcı olmasını talep ediyorum. Sadece benim mi? Hayır! Ülkemizde yaşayan her çeşit kavimden ve inançtan insanların devletin şefkatinden, imkanlarından  ve adaletinden aynı derecede yararlanmasını talep ediyorum.

Saygı değer sorumlular!

Yeni Anayasa’nın temelini “ADALET” oluşturmalı. Adaletten kastım herkesin kanun önünde eşit olmasıdır. Herkes hakkını Hakka uygun bir şekilde hakça alabilmelidir.Yeni Anayasa, vatandaşın dinine, ırkına, mezhebine cinsine;  mali, siyasi, hukuki statüsüne bakmadan muamele gördüğü ve yargılandığı bir sistem kurmalı;  güçlünün değil haklının sözünün geçtiği, dediğinin olduğu bir nizam oluşturmalıdır. 

Yeni Anayasanın şiddete başvurmayan her türlü görüşün rahatça ifade edilebilmesine zemin hazırlaması da gerekir.

Yeni Anayasa, adaletten eğitime, ekonomiden siyasete, alt yapıdan mimariye, ulaşımdan iletişime, sanayiden askerliğe,  kadar her alanda Hakka ve insan fıtratına dayanan bir sisteme temellik yapmalıdır. 

 Sadece çoğunluğun sadece azınlığın, sadece kadınların sadece erkeklerin değil, İnsan olan herkesin, Can taşıyan tüm mahlûkatın Allah tarafından verilen haklarının korunma altına alınması anayasa ile sağlanmalıdır.

Yeni yapılacak Anayasa devletimizi ve vatandaşımızı şu anda dünyada hâkim bulunan sömürücü ve zalim düzene son verecek onun yerine hakkı ve adaleti tüm dünyaya hâkim kılacak bir konuma ve anlayışa getirecek hükümlerle donatılmalıdır.

Bir insan, bir Müslüman, bir vatandaş olarak bu yazı ile dünya ve ahret sorumluluğumun bir kısmını yerine getirdiğime inanıyorum. Bu vesile ile Devletle, siyasetle, dinle, dünya ile, ahretle ilgilenen herkesi de hepimiz ilgilendiren bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Kendinizin yazmaya vakti ve kabiliyeti yoksa beğendiğiniz bir partinin bir STK nın görüşünü kopyala yapıştır şeklinde TBBMM ne bildirebilirsiniz. Bilhassa dini duyarlılığı fazla olan ve dininin en çok siyaset tarafı ile ilgilenen, şu andaki devlet yapılanmasını ve anayasayı acımasızca eleştiren vatandaşların bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerekir. Söylediklerinde samimi olup olmadıkları yeni Anayasa konusunda yapacakları çalışma ile ortaya çıkacaktır. Yapılacak iş basit, şu linke tıklayarak (https://yenianayasa.tbmm.gov.tr/gorusgonder.aspx) TC kimlik  yazılır. Bilgiler doldurulur. Mesaj kısmına da istediğini yazdıktan sonra gönderilir. Örnek olarak SAĞDUYU PARTİSİNİN şu linkine bakabilirsiniz. (http://anayasa.sagduyu.org/)

Not: Bu yazıdaki görüşleri benimseyen herkes “kopyala yapıştır” yaparak Anayasa yapıcılarına ulaştırabilir.  Selamlar, saygılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum