Gonyalı İçin Bu Seçimin Anlamı Çok Farklı

                               

        En hoşuma giden ata sözlerinden biri , "kırk yılda bir koca buldum onu da dayım buldu" sözüdür. Bu ata sözü sanki bu günün "Gonyalısı" için söylenmiş! Tek farkla, cümledeki  40  rakamının yerine 90 getirilmesi şartı ile...
       Demokrasilerde asıl olan milletin iradesi ve sınıfların kendi çıkarları için bir araya gelerek iktidara gelme veya iktidara ortak olma yarışıdır. Sınıf derken siyasi ve sosyal sınıfları kast ediyorum. Ülkemizde siyasi ve sosyal sınıfların yanında etkin olan başka bir birliktelik de hemşehriciliktir. Bu günün İstanbulunda, Ankarasında ataları 60 yıl, 70 yıl önce buralara göçen Anadolu insanı, halen kendini İstanbullu, Ankaralı değil Trabzonlu, Sivaslı, Erzurumlu sayar. Bu gerçeklik gösteriyorki hemşehricilik ülkemizde elan sosyal birlikteliklerin en güçlüsü. Zaten askere ve gurbete gidenler bu hakikati birebir yaşarlar.
        Bu gerçekten hareketle Gonyalılar olarak bizlerin başına bu seçim döneminde adeta devlet kuşu kondu.Yıllardır bu şehir bir başbakan çıkaramadı. Sayın Davutoğlunun çalışkanlığı, çabası gayreti, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın yönlendirmesi ile Ak Parti Kongresinde önce genel başkanlığa, ardından başbakanlığa gelmesi Gonya ve Gonyalı için büyük ve tarihi bir şans oldu. Gonyalılar olarak bu kısmeti çok iyi değerlendirmeliyiz.

        Elbette hepimizin siyasi görüşleri, sosyal ve kültürel düşünceleri farklı farklıdır. Lakin bu seçimin anlamı ve manası Gonyalı için çok farklı, pek önemli. Bu seçimde Gonyalılar olarak on yıllardır özlemini çektiğimiz siyasi bir tabloya sahibiz. Seçime Gonyalı bir başbakanla  gidiyoruz. Bunun anlamı şu: Başbakanın ve başbakanlığın Gonyada kalması GONYALI seçmenin tercihine bağlı. Yani ipin ucu, problemin şifresi bizim elimizde, bizim zihnimizde.  Başbakanlığı elde etmek, başbakanlığın nimetlerinden faydalanmak her şehrin rüyası iken, Allah bunu biz Gonyalılara nasip etti. Adeta gökte aradığımızı yerde bulduk. Bu büyük nasibi hiç bir aklı başında insan ve şehir tepmez. Demirel zamanında Isparta, Erdoğan zamanında Rize ve İstanbul, Ecevit zamanında Zonguldak...Nasıl devlet nimelerinden faydalanmışsa Gonya da bu gün bu nimetin eşiğinde  beklemekte.  

           Neye sahip olduğumuzu, ayağımıza ne büyük bir nimet geldiğini,  başbakanın Gonyalı olmasının şehrimize neler kazandıracağı gerçeğini bir kaç misalle açıklayalım. Sayın Davutoğlu Başbakan olur olmaz bir kaç büyük proje hemen devreye alındı. Bunlardan ilki Konya, Hadim, Taşkent, Alanya yolunun genişletilmesi çalışmasıdır. Ardından hemen daha büyük bir projenin adı geçmeye başladı. Konya Metro Projesi. Bu proje konya için çok büyük bir maddi nimet ve pek büyük ekonomik getiri sağlayacak bir çalışmadır. Bazı büyük firmaların (seçim soncuna göre) büyük yatırımlarını Konyaya kaydırmasıda gündem de. Karamana ulaşan(yht) hızlı tren yolunun  Mersin Limanına varması sanayicinin, ihracatcının en büyük gider kalemlerinden olan ulaşıma hız ve ucuzluk getirecek bu sonuçta Gonyaya yatırım olarak geri dönecektir."Bana ne yoldan bana ne yatırımdan bana ne metrodan...Ben sanayicide değilim gezginde..." diyen hemşerim. Şunu bil ki sana direk katkısı olmayacağını zannettiğin bu durum senin tarlayın senin arsayın senin şehrinin değerini artıracak. Tabi bunun yanında bizler nasıl asırlar önce yaşamış  Selçuklu ile övünüyorsak bu gün bizler yarın evlatlarımız Başkabakanın  Gonyalı olması ile de övüneceğiz. Hele de başbakan başarılı olursa bu övüncümüz daha da katlanacak. 

       Vira Bismillahın hemen  ardından art arda gelen bu girişimler başbakanın Gonyalı olmasının nimetlerinin öncü göstergeleridir. Bu seçimlerde Başbakan durumunu güçlendirir, başbakanlık Gonya'da kalırsa daha büyük projeler, daha büyük çalışmalar bizleri beklemekte. Aksi halde Gonyalı büyük bir fırsatı kaçırmış, önemli bir kazanımı değerlendirememiş olacak. Öyleyse Gonyalılar olarak sadece Ak Partililer değil, MHP li kardeşlerimiz milliyetçiliklerinin, CHP li kardeşlerimiz halkçılıklarıının, Saadetli Milli Görüşçülüklerinin...bir yansıması olarak , Tüm Gonyalılar bu seçimde başbakanlığın bizde kalması için gayret göstermeliyiz. Başbakanlığın Gonyada kalması  hem şahsımızın, hem şehrimizin, hem bölgemizin, hem de ülkemizin yararına olacak.

          Netice olarak derim ki, Gonyalı için bu seçimin anlamı: "Başbakanlık Gonyada mı kalacak, yoksa başka illere mi gidecektir"
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.