Kuran Ufkuna Yolculuk Başlıyor

“ Kur'andır bu! Her karanlığı aydınlatandır bu! Bütün sözlere, bütün eylemlere hakandır bu! Kur'andır bu! Yerin, göğün sırrını kesin buyruklarla açıklayandır bu! Kurandır bu! Tekmil peygamberleri doğrulayandır bu! Kur'andır bu! O doğmayan ve doğurmayanın ağzından, doğrudan doğruya O'nun ağzından konuşandır bu. O ki yerde insanların yürek vuruşunu ayarlıyandır, gökte yıldızların dönüşünü sağlıyandır, O'nun ağzından konuşandır bu! …”(Turan Oflazoğlu ıv.murat)

Her insanın elbette bir dönülmez akşamı ve bu dönülmez akşamının da mutlaka kızıla boyanmış hüzünlü bir ufku olacak.  Bu dönülmez akşamdan önce  her akıllı insan, hüzünlü, esrarlı, ve mutlak gerçek olan bu  ufkun ötesini çok ciddi düşünmeli; nerden geldiğini sorguladığı gibi nereye gittiğini de mutlaka tefekkür etmeli. Yine Akıl sahibi her insan,  yaşadığı şu dünyanın ebedi olmadığını bilmeli ve bu gerçeğe göre yaşamalı.  Bu dünyadan sonra, ölümle başlayacak ve bitmeyecek ebedi, sonsuz bir hayatın, bitmez bir zamanın (ki İslam Dini bu zamana ahiret hayatı diyor.) olduğunu her mümin, her akıl sahibi mutlaka idrak etmeli.

                 Her şeyin sahibi olan Haliku zülcelal, yer yüzüne gönderdiği canlılar içinden, kendisine halife olarak seçtiği insana en büyük emaneti verirken, bu emaneti yerine getirmede ona yardımcı olmak,bu gününü (yani dünyasını) ve yarınını (yani ahireti) aydınlatmada ona  rehberlik yapacak kitaplar indirmiş,  peygamberler göndermiştir. Son gönderdiği Peygamber, Hz.Muhammed (SAV),  son indirdiği kitap da ebedi rehber  Kuran-ı Kerimdir. Bu yol göstericiden faydalanmadan, onun ışığını takip etmeden hakikat yurduna varmak mümkün değildir. Çünkü o yolu da, o rehberi de, o yolun yolcusu olan insanı da yaratan Allah şöyle buyuruyor:  “Biz onu (Kuran'ı) hak olarak indirdik ve o hak ile indi; seni de yalnızca bir müjde verici ve uyarıp-korkutucu olarak gönderdik…”(İsra Su)

               Kuran, tüm kitapların üzerinde bir kitaptır ve içindeki bilgiler gelmiş geçmiş tüm bilgilerin üzerindedir. Kuran, Peygamberlerin ahlakını kendilerine örnek alan, sadece Allah'ın rızasını hedefleyen salih Müslümanların özelliklerini  ayetlerinde tüm detayları ile anlatmıştır. Onlar:” Yalnızca Allah'a kulluk ederler (Fatiha Suresi, 4), Allah'a teslim olmuşlardır (Tevbe Suresi, 51) Allah'a karşı aciz olduklarının farkındadırlar (Cin Suresi, 22)  Allah'tan korkarlar, O'nun beğenmeyeceği bir ahlak içerisinde bulunmaktan şiddetle sakınırlar (Rad Suresi, 21)Hoşgörülü ve  bağışlayıcıdırlar (Hicr Suresi, 85) Tevazu sahibidirler (Furkan Suresi, 63)Merhametli ve yumuşak huyludurlar (Tevbe Suresi, 128) Kimsenin hakkını yemezler (Şuara Suresi, 184)  Sözlerine sadıktırlar (Bakara Suresi, 177) Güvenilir ve cesurdurlar (Yunus Suresi, 71)

 Rabbımız Son Mektubunu Bizlere Yazdı
            Kuranı anlamaya, O’nu hayatımıza rehber kılmaya çalışan herkese bir çağrı var bu günlerde: “Ufka Yolculuk Meal Yarışması” adı ile bir yarışma düzenlendi. Bu güzel ve kutsal eylemi düzenleyenlerin hedefleri Müminleri, Müslümanları kitapları ile bir kez daha buluşturmak ve, “ben onu biliyorum diyenlere, haydin bakalım…” demek.   Bu yarışma ilkleri içinde barındırıyor.Türkiye çapında bu büyüklükte böyle bir yarışma ilk defa yapılıyor çünkü. Hepimizin evinde bulunan, uğruna her şeyimizi vereceğimizi iddia ettiğimiz, kitabımızı ne kadar tanıyoruz bir sınayalım bakalım. Bir çok hediyenin verileceği böyle güzel bir yarışmaya kayıt olmak için az bir süre kaldı. Hedef 250 bin katılım diyor yetkililer. Bu kutlu  gayrete bizlerde kayıt olarak, yarışmaya katılarak destek verelim. Hiç kimsenin sonucunu kendisinden başka kimse görmeyecek. Haydin birlikte Kuran Ufuklarına kanat çırpalım. (son gün 31 Ocak 2014. Şu adresten gereken bilgileri alabilirsiniz (http://www.ufkayolculuk.com/)

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.