Kurbana Karşı Çıkanlar En Çok Et Tüketenler

Her yıl kurban yaklaşırken ülkemizde İslam’dan ve dünyadan bihaber insanlar cinslik olsun diye mutlaka bu ibadetle ilgili olumsuz bir şeyler söyleyip yazarlar: “Bir anda bu kadar hayvan kesilir mi? Kesmek, kan, öldürme…İbadet. Bunlar nasıl yan yana gelir. Ortalığı kan götürdü. Her taraf kırmızıya boyandı vs vs” İşin garibi ise Kurbana en çok karşı çıkanlar aslında en çok et yiyen kesimden çıkıyor. Bu hüküm sadece ülkemizi kapsamıyor dünyada da aynı gerçek mevcut. Yani İslam’ın Kurban ibadetine karşı çıkan Avrupalılar, ABD liler dünyada en fazla et tüketen, hayvan boğazlayan insanlar. (Sadece hayvan değil tabi. Hem günümüzde hem tarihte en fazla insan öldüren, en fazla ülke işgal edip ırkları kavimleri yok edenlerde bunlar.)  Ama ne garip ki bu katiller, Dün ABD deki Aztekleri, İnkaları, Mayaları… Son ferdine kadar yok ettiler. Bu gün ise Afganistan’da (3,5 milyon) Irakta (1,5 milyon) Suriye’de (700 bin) Müslümanın kanını dökülmesine sebep olmuşlardır. Bu günlerde de (Arakanda olanlara dikkat.)  Bu sıfatlarla mevsuf Batılılar ve müstağripler iş Müslümanın Kurban ibadetine gelince  karşımıza merhamet abidesi! olark çıkıyorlar. 

Ülkemizde Kurbana öyle veya böyle karşı çıkanlar ülkemizin zengin tabakasına mensup insanlardır. Ve bunlar her tüketim alanında olduğu gibi et tüketiminde de en başı çeken grup. İslam’a ve  Milli kültürümüze yabancı bu sınıf, fıtrattan ve insan psikolojisinden bi haberler. bu nedenle de  şeytanın da dürtmesi ile her yıl kurbanda mutlaka bu ibadet aleyhine bir şeyler söylerler, birşeyler yazarlar. İşin garibi bunu da güya modernlik, güya ilerlemişlik, güya batıcılık… Namına söylüyorlar. Bu vatandaşlar bilmezler ki dünyada et tüketiminde, yani hayvan kesiminde, kültürlerine özendikleri ülkeler, Türkiye’den ve İslam ülkelerinden kat be kat fazla et tüketmekteler. Bu bilgi bile bu cahil kesimin, Kurbana karşı çıkıştaki amaçlarının samimi olmadığını gösterir. Batılılar birçok mevzuda olduğu gibi bu konuda da ikiyüzlü ve gayri samimidirler. Çünkü onlar "başkasına verir talkımı kendi yutar salkımı" sözünü bizzat yaşatanlardır. Dünya et tüketimi haritasına bakıldığında Batılı ülkeler en başta yer almaktalar.İşte birkaç rakam:

Dünya Kırmızı et tüketimi sıralaması: Yüz kg civarında tüketenler

1- Lüksemburg

2- Avustralya

3- Amerika Birleşik Devletleri

4- Arjantin

5- Kuveyt

6- İsrail

7- Yeni Zelanda:

8- AB ülkelerinin çoğu bu katogoride yer almakta

 

Ortalarda yer alan ülkeler: (kg)

1-Tunus :30

2-Moldova. 27

3-Bosna.28

4-Nambiya: 28

5-Özbekitan :28

6-Fas: 30

7-Azerbaycan: 32

8-Myanmar: 32

9-Honduras .43

En az tüketen ülkeler ise;

1- Bengaldeş :4

2- Hindistan:4,4

3- srilanka : 6,3

4- Mozambik : 7,8

5- Gambiya : 8,1

6- Etopya : 8,5

7- Nijerya : 8,8 …..

Türkiye: 25 kg.

                                                                 Müslümanın Kurbana Bakışı

Allah’a tam manası ile inanan bir mümin Kurban hadisesine şöyle bakar: Her şeyin yaratıcısı ve sahibi Allah’tır. Onun gücüne bilgisine kudretine sınır yoktur. Yaratılan her şey onundur. Allah tüm evreni ve içindekileri yoktan var edendir. , Evreni insan için yarattı. Mahluklar içinde en şerefli olarak da insanı yarattı. Akıl verdiği insana peygamberler ve kitaplar gönderdi. Son gönderdiği Kitap Kuran, son gönderdiği peygamberde Hz Muhammed (sav) dir. Allah kuranında “venhar!” diyerek Kurbanı emretti, peygamberimizde bu emri uyguladı. Biz Müslümanlarda Allah’ın emri, peygamberin sünneti olduğu için Kurban keseriz. İnsanı, hayvanı ve her şeyi yaratan Allah diyor ki ;”ey kulum kurban kes “ O, dedi mi iş biter, söz biter. Çünkü her şeyin maliki halikı O. İnsanda, hayvanda, evrende, zamanda, mekanda, dünyada, ahirette O’nundur ve her şey ona boyun eğmekle mükelleftir.

                                   Çiçek Koparanlar Hayvan Kesimine Karşı Çıkamaz 

Kurbana bu gözle baktığımız müddetçe Kurban kesmek, ekin biçmek gibi, meyve yolmak gibi, mantar toplamak gibi, çiçek koparmak gibi bir eylemdir. Çünkü ekinde, mantarda, meyvede, çiçekte can taşırlar. Onların canının alırken niye merhametimiz kabarmıyor da kurban keserken kabarıyor.

Kurbanımınız makbul dualarımız kabul olsun inşallah.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.