LYON- BEŞİKTAŞ MAÇI DA TEKRAR OYNANSIN

“AGİT Direktörü Link: Oylar yeniden sayılsın!” Buyurmuş! O zaman LYON BEŞİKTAŞ maçıda yeniden oynansın, ABD seçimleri de yeniden yapılsın...

 Türk insanının, İslam Dünyasının (en azından bir bölümü)  Tanzimat’tan bu yana Avrupa’yı (daha sonra da ABD yi) gözünde çok büyüttü. O’nu erişilmez, onu rüyalar kıtası; Batıyı,  insanlığın doruğu, eşitliğin, kardeşliğin, adaletin… Diyarı diye hayal etti. Çanakkale ve Kurtuluş savaşları Türk milletinin, Afganistan, Irak, Suriye işgalleri ve katliamları,  mültecilere uygulanan insanlık dışı muameleler tüm İslam dünyasının gözünü biraz olsun açtı. Gerçi bazı gafiller hala yatıp kalkıp Avrupa Türküsü çağırıyor, lakin bunlar azınlıkta. Bu “İkiyüzlüler Kıtasının” gerçek yüzü son günlerde daha iyi görülmeye başladı.  

Siyasetle pek ilgilenmeyen, sporla ilgilenen gençler, taraftar grupları ( bu günlerde BJK li taraftarlar)  Avrupa’nın her alanda olduğu gibi siyasi alanda da nasıl çifte standartlı, nasıl ikiyüzlü, nasıl adaletsiz… Davranışlar içinde olduğunu öğrenmek istiyorlarsa, AGİT’ in referandumla ilgili verdiği ve ilerde vereceği kararların nasıl adalete aykırı olduğunu anlamak istiyorlarsa;   UEFA’ ya ve onun Türkiye takımlarından herhangi birinin taraf olduğu bir meselede verdiği kararlara baksınlar. AGİTİ anlamak UEFA ya ve onun verdiği kararlara bakarak daha kolay anlaşılır.

                               AVRUPALI HER ALANDA İKİYÜZLÜDÜR

Avrupa’da, son referandum döneminde,  EVET’ çilere nasıl muamele edildiğine; (engellemeler, tehditler, Türkiye’den giden bakanların,  Ak partililerin, MHP’ lilerin nasıl engellendiğine…)  Hayır diyen ve çoğu terör örgütü mensubu olan kurum ve kuruluşlara nasıl destek verildiğine baksınlar.  T. Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının şakağına tabanca dayanmış halde gösteren posterinin, Avrupa’nın En çağdaş ülkesi! Olan İsviçre’de nasıl duvara asıldığını görsünler.

  AGİT üyelerinin PKK flamları ile çekilen resimleri, hayır kampanyasını destekleyen fotoğrafları, AGİTİ in ne olduğunu ayan beyan ortaya seriyor zaten. Türkiye’de yaşayan ve bu ülkeyi vatan kabul eden vatansever, Bağımsız Türkiye sevdalısı, emperyalizme diş bileyen (sağcı, solcu, Kemalist, Anti Kemalist, Milliyetçi, ümmetçi, doğulu batılı, fakir zengin, Alevi Sünni… Ak Partili, CHP li, MHP li, SP li, BBP li, Vatan partili… ) her insan; Önce vatan, önce Türkiye, önce devletimiz, önce milletimiz, önce halkımız diyen her vatandaş,  dış meselelerde bir araya gelmek zorunda. Mesela Sporda; BJK ye UEFA nın verdiği adaletsiz karara tüm Galatasaraylılar, tüm Fenerliler, tüm Trabzonlular, tüm Konyalılar… Birlikte tepki vermezse bugün  Beşiktaş’a  yapılanlar yarın onlara da yapılır. Tıpkı bunun gibi siyasette de, Avrupa kurumlarının verdiği adaletsiz kararlara, tüm siyasi gruplar birlikte karşı çıkmazsa yarın aynı haksızlığa kendileri de uğrarlar. “ Tilkiyi bekçi tutan tavuklarla, Kurdu hakem yapan koyunların, akıbeti aynıdır.” Mesela kendini ulusalcı, Kemalist diye nitelendiren vatandaşlaımız şu şiiri bir hatırlasınlar:   

BİZ BİLİRİZ BİZİM İŞİMİZİ,
İŞİMİZ KİMSEDEN SORULMAMIŞTIR.
KILIÇLA, MIZRAKLA, TOPLA, TÜFEKLE,
BAŞIMIZ BİR KERE EĞİLMEMİŞTİR…

Kendini Antiemperyalist, Batıyı tüm insanlığın düşmanı ve sömürücüsü gören solcu vatandaşlarımız şu mısraalrı hatırlarına getirsinler:

 “…Bir coğrafya hocası dedi ki derste:

 “Senegalli zencinin yegâne derdi

 Yüzünün siyah olmasıdır.”

Bu haber bir velveleyle köpürdü Paris'te,

 Müstemlekeler nezareti emir verdi,

 Pudra fabrikaları geçti seferberliğe.

Paris'te olan işler duyulunca Londra'dan

 Hemen içtima edip karar koydu Avam Kamarası:

“Kıçlarına kuyruk takmayan Hintlilerin kesilecek kafası…” Nazım Hikmet

 M.Kemalin Kurtuluş savaşında denize İngliz(batı) desteğindeki Yunanlıları döktüğünü anımsasınlar.

Batıyı, Kuranın hükümleri ile Tarihin gösterdiği uygulamalarla (Haç - Hilal kavgasında, Haçlı seferleri, Çanakkale savaşları 1. Dünya ve Kurtuluş Savaşları…) Müslümanlara ve İslam dünyasına musallat olarak gören dindar vatandaşlarımızda Şunları tekrar okusunlar:

 (Mâide Suresi), 51. Ayet: 
Ey inananlar! Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez.

 ZEBUN-KUŞ AVRUPA BİR HAK TANIR Kİ: KUVVETTİR.

Tükürün Ehl-i Salîbin o hayâsız yüzüne!
Tükürün onların asla güvenilmez sözüne!(M.A.Ersoy)

        Agit başkanı Oylar yeniden sayılsın demiş hay hay, baş üstüne. Baş üstününe de yalnız o zaman bizler de (evetçi, hayırcı tüm Türkiyede yaşayan bu ülkeyi kendisine vatan kabul eden insanlar olarak ) hep birlikte şöyle diyoruz:

1-Beşiktaş - Lyon Maçı da yeniden oynansın,( çünkü bu maçta meydana gelen olaylar İstanbulda değil Lyonda oldu. BJK ev sahibi değil, güvenlik tedbirleri alması gerekenler Fransız Polisler,  Sahaya girenler, sahaya madde fırlatanlar, gol olunca sahaya dalanlar Lyon Taraftarı. Bu gerçekler ortada iken iki takıma aynı cezayı vermek hangi adalet anlayışının ürünü???

2- ABD seçimleri de yeniden yaplsın... (Çünkü Trump’ın oyları Hilarry nin oylarından az. Ve Rusya bu seçimlere siber saldırı yaptı)

3- Agit Hadi bi git. Biz senide, ağa babalarını da, cemaziyel evvelini de, Afrikayı, Asyayı uzakdoğuyu ortadoğuyu nasıl kan gölüne çevirdiğini de iyi biliriz. "Demokrasi, insan hakları, evrensel hukuk , evrensel ahlak…" gibi okuduğu mavalların artık kimsenin umurunda değil. Tak sepeti koluna herkes kendi yoluna. 

Not. Bu geceki Beşiktaş - Lyon maçında BJK ye başarılar dilerim. BJK Taraftarının bir kısmı her ne kadar benim gibi insanlara karşı sempati duymasada  Ben,  Beşiktaşı  Avrupa maçlarında hep candan desteklerim ve başarıları için dua ederim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.