O SANCAĞIN HAKKI BU DEĞİL

              IŞİD in elindeki sancaktan bahsediyorum. Peygamberimizn Cihad sancağı olarak kullandığı bu sancak şimdi maalesef Müslümanın Müslümanı kırdığı bir Fitne Savaşında kullanılıyor. Peygamberimiz o sancağı hiç bir zaman Müslümanlara karşı açmamıştı hatta Uhut'da  kendi ordusundan ayrılıp geri dönen 300'yakın münafığa bile savaştan sonra dokunmamıştı. O sancağı ilk taşıyan peygamberimiz yaptığı onlarca gazve ile tüm Arap yarımadasını 10 yıl gibi bir sürede fethederken müslümanlardan ve düşmanlarından ölenlerin sayısı ne kadardı? 400 Pekiyi bu gün o sancağı elinde bulunduran IŞİD,  bırakın kafirleri (ki öldürdüğü kafir galiba yok)  değişik mezheplerden ne kadar Müslüman öldürdü? (sadece IŞİD mi. sözde Müslüman devletler , adı müslüman olan nice cebbarlar, dikatatörler, islam için mücadele ettiğini söyleyen onlarca örgüt ...hepsi bol bol müslüman kanı döküyor. Diplerindeki İsrail'e "gık" diyen yok. Pardon bir ara Lübnandaki Hızbullah bir şeyler yapmıştı)  O sancağı ilk taşıyan,  bu sancakla tek bir müslüman (Uhutdan geri dönen münafıklar dahil) öldürmezken, koca Arap Yarımadasını 400 canla fethederken, o sancağı şimdi taşıyanlar  niye bu kadar fazla cana kıyıyor? Evet, Katil Esed, Katil Maliki çok fazla mezhepcilik yapıp çok zulüm ettiler sünni Müslümanlara. Fakat bu zulmün  alternatifi başka bir zulüm olmamalı. Çünkü zulmü temel alan hiç bir devlet uzun ömürlü olamaz. Kabak çok erken büyür ama ömrü altı aydan fazla değildir. Kavak ağacıda Çam ağacına göre çok erken büyür yalnız ömrüde fazla uzun olmaz. Çınarlar, çamlar,  ladinler çok yavaş büyürler ama çok yaşarlar ve değerleri öbürlerinden çok fazladır.  Devletler de böyledir.  Osmanlı Çınarı yavaş yavaş sindire büyüdü, 600 yıl yaşadı. Cengiz/Moğol  devleti ise kısa sürede çok büyüdü velakin ölümü de çok erken oldu.  

                                            FAİLLER AYRI MEFÜL TEK

                 Son elli yıldır dünyada çok büyük bir gerçeklik yaşanıyor.    Failler ayrı olsa da mefülü  hiç değişmiyen bir büyük hakikat var ortada. Fail bazen ABD, bazen İsrail, bazen Avrupa, bazen Hindistan, bazen Burma...; bazen Alevi, bazen Sünni, bazen Selefi, bazen Nusayri...Bazen Saddam, bazen Esed, bazen Mübarek, bazen Sisi......Bazen İran, bazen Suud, bazen, Irak, Bazen Bahreyn, bazen Tunus, Bazen yemen...Bazen Yahudi, bazen Müslüman, bazen katolik, bazen ortodoks... Bazen "laik", bazen "dinci"... Bazen PKK, bazen El-Kaide, bazen Nusra, bazen DHKPC, bazen Hızbullah... Ve şimdi de IŞİD. Bu kadar çok Failin bir tek değişmez mefulü var: MÜS-LÜ-MAN.
Öldürenlerin dinleri, ırkları, mezhepleri, kültürleri, kıtaları, ülkeleri, amaçları, düşünceleri, renkleri, tarihleri... Çok farklı olmasına rağmen ölenler nasıl oluyorda tek kimlik altında toplanabiliyor.
* İran Irak savaşı oldu (iki müslüman ülke, iki müslüman halk savaştı) Bir milyona yakın Müslüman öldü.
*Yahudi İsrail, yıllardır Filistinde yüzbinlerce Müslümanı öldürdü öldürmeye de devam ediyor.
*Baba ve oğul Esedlerin, Suriye'de öldürdüğü Müslüman sayısı 250 binden fazla.
*ABD nin başta Irak ve Afganistan olmak üzere öldürdüğü veya ölümlerine sebep olduğu Müslüman sayısı milyonlarla ölçülüyor. 
*Çinin başta Uygur Özerk bölgesi olmak üzere ülkenin değişik yerlerinde katlettiği Müslüman sayısını kimse bilmiyor.
*Rusya'nın tarihte ve günümüzde Kafkaslarda, Kırımda yaptığı zulümlerde ölen Müslüman sayısını öğrenmemiz mümkün değildir.
* Hindistan'da son yıllarda durulmuş olsa da kısa dönem önce epey bir Müslüman katledilmişti. 
*Arakanda müslümanı öldürmek güncel ve önemsiz hadiseler arasında yer alır. 
*Bosna'da Avrupa'nın göbeğinde Sırplar, daha dün yüz binlerce Boşnak katletti. Boşnaklar da Müslüman. 


*Türkiyede PKK ya kadar 25 den fazla Kürt İsyanında ve PKK ile mücadelede ölenler (gerek asker gerek isyancı) Müslümandı ve sayıları tam bilinemez. Yemende, Tunus'ta, Libya'da, Türki Cumhuriyetlerin bazılarında baskıcı ve baas tipi yönetimlerin öldürdüğü müslümanlarıda bu kervana katmak lazım. 
*Koskoca Afrika kıtasında başta Fransa olmak üzere katil, emperyalist, Batılı ülkelerin bazen bizzat, bazen kışkırttığı kabileler aracılığı ile öldürdüğü/öldürttüğü Müslümanların oranı büyük bir yekün tutmakta.
              Niye failler farklı olsa da meful hep aynı: Müslüman. Niye katiller çok farklı olsa da maktüllerin ortak özelliği, ortak sıfatı Müslüman oluyor? 
Bu soruya verilecek yüzlerce cevap var. Fakat en son verilen cevap IŞİD: Onlarda katıldı bu kervana. Sakallı, cüppeli, sarıklı, namazlı, oruçlu, ellerinde kuran göğüslerinde iman, yönetimleri halifelik hukukları şeriat..., Ellerinde üzerinde, "LA İLHAE İLLALLAH MUHAMMED RESULÜLLAH" yazılı sözde Tevhid bayrağı ile katıldılar bu kervana (Müslüman öldürme kervanı) , İlan ettikleri/ kurdukları Halifelik devleti ve onun halifesi Ebubekir Bağdadinin emri ile, Müslümanları (şii sünni farketmeden) öldürmeye başladılar. Halbuki İslam diyarlarını parçalayan, islam ülkelerini sömüren, kadınlarının ırzlarına geçen ABD, İsrail, Sırp, Hindu, AB, Rus, Ermeni... Kafirler orada öylece duruyorlar ve kahkahalarla Müslümanın Müslümanı kırmasını seyrediyorlar. Bu büyük düşmanlar ortada dururken Müslüman (şii sünni farketmeden) öldürmeye başlayan ve kendisini Sünni Müslümanlığın temsilcisi gibi göstermeye çalışan, bu konuda emperyalistlerden de destek aldığı aşikar olan IŞİD İsrail'e herhangi bir hareket çekebiliyor mu? Bırak hareketi her konuda konuşularken israille ilgili ABD ile ilgili herhangi bir söz söylüyorlar mı? Bu hal düşündürücü değil mi?  Bilmem ki ellerinde üzerinde kelime tevhit yazan siyah sancaklar taşıyan bu mücahidler durumlarının farkındalar mı? Dünyada en ucuz kan Müslüman kanı, en kolay öldürülen insanlar Müslümanlar mı

( Bu yazıyı okuyup karamsar olan kardeşlerim! Yaşadığımız devir (son 50 yıl yani) böyle. 300 -400 sene  önce  durum tam tersi idi. Hristiyanlar birbirini yer ve Yahıdilerin dünyada esamesi bile.okunmazdı. Bir dönem Abbasiler bir dönem Osmanlılar Dünya kumaşını cihat orduları ile elbise gibi biçmişlerdi. Şimdiki dönem inşallah arizi/geçici bir dönem.)   

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum