Sakin Güç Zühtü Acun

                   Haziran seçimlerinin favori partisi yine Ak Parti. Bu gerçek hem kamuoyu araştırmalarında  görünüyor hem de adaylık için başvuranların sayısında. En çok aday başvurusu yine Ak Partiye oluyor.  (6 binden fazla kişi aday başvurusunda bulunmuş) Normalde güçlü, tutarlı bir muhalefet olsaydı durum ters olurdu. Yıpranan iktidara karşı taze güç muhalefet cazibe merkezi olması gerekirken Türkiyede durum ters oluyor niyeyse?  Bu gerçeklik de basının ve kamuoyunun dikkatini yine Ak Partiye çeviriyor?

               Peki Ak Parti Aday belirlemesinde hangi kriterleri uygulayacak? Bu sorunun cevabı son başbakanlık seçiminde yani Ahmet Davutoğlunu terchinde gizli. Erdoğan o kadar bakan  ve vekil içinden niçin Davutoğlu'nu tercih etti?  Bu sorunun cevabını iyi tahlil eden ve iyi bilen  aday adayları adaylık seçiminde  bence daha şanslı.   Ak Partinin son bir kaç yıldır çevirdiği siyaset rotasının güzergahı belli gibi: Başkanlık sistemine geçiş, "Paralel Yapı" ile mücadele, istikrar.

                Ak Partiye aday adaylığı  için başvuran bir çok tanıdık, ahbap, hemşeri, eski öğrencimiz,  eş, dost var. Hepsine başarılar diliyorum. Bunların arasından Sorgundan tanış olduğum Sorgunun eski belediye başkanı Zühtü Acun Bey  benim dikkatimi çekti. Sakin, kararlı, kanaatkar, derviş ruhlu, alicenap, kişisel hırslardan uzak, lüksün, şatafatın, gösterişin, makamın  hırpalamadığı bir gönüle sahip özellikleri ona  büyük bir avantaj sağlıyor. Eğer Ak parti iktidar olursa, (ki şimdilik öyle görünüyor) Türkiyenin seçimlerden sonra mücadele edeceği sorunlara karşı bu özellikleri taşıyan vekillere çok fazla ihtiyaç duyulacak gibi. Zühtü Beyin bir başka artısı da günlük siyaseti iyi okuması ile beraber  Anadolu Kültürünün ana temeli olan islam Medeniyetine vukufiyeti. Gönlünü, zihnini Anadolu teknesinde yoğrulup, Büyük doğu fırınında pişirilen  Türk İslam Umranı ile dolduran Zühtü Bey, günümüzde en fazla görmek istediğimiz sade yaşantılı, sakin, dingin örneklerden biri.                          

                 Belediyelerde olmayan Koalisyon Hükümetde de Olmamalı      

             

                  Zühtü Acun'un günlük siyaseti iyi okuduğunu, günümüz hadiselerine sosoyoloji, din ve tarih gözüyle bakabilme becerisine sahip olduğunu aday adaylığı için yaptığı açıklama da bile görebiliyoruz. Acun  açıklamasında: "... önümüzdeki yılların iç siyasetinin  iki mühim meselesi var.Başkanlık sistemi ve "Paralel yapı"..." diyor  ve devam ediyor. "...Bu seçimde beni yeniden heyecanlandıran iki husus bulunmaktadır. Birincisi, paralel yapı olarak isimlendirilen tehditin maalesef devlet organları içinde, hatta parti teşkilatlarımızda yeterince idrak edilmemesi. Bu yapı 1. Cihan Harbi sırasında güney illerimizde “Sarı İmam” adıyla kendini gizleyen meşhur İngiliz casusu Lawrence’den sonra bu millet ve bu coğrafya için en büyük tehdittir. Bu hususta canhıraş bir şekilde ve cansiperane mücadele eden dava arkadaşlarıma omuz vermek, yanlarında olmak benim için bir şereftir.
                İkinci husus ise başkanlık sistemidir. Siz hiç belediyelerde “koalisyon iktidarı” duydunuz mu? Yoktur. Çünkü belediye başkanları, başkan olarak ayrıca seçilir. Yani belediye başkanlıkları çekirdek bir başkanlık örneğidir. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin en iyi uygulanacağı sistem başkanlık sistemidir. Bunu milletimize detaylarıyla anlatmak elzemdir..."
            Zühtü Bey'e ve adaylık için başvuran tüm dost ve ahbaplara başarılar diliyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.