"Silahsız Birine Ateş Etmek Şerefsizliktir"

İSLAMA BİR DE GARAUDY'NİN GÖZÜ İLE BAKALIM  "O mahiler ki derya içredirler deryayı bilmezler“ demiş şair. Doğuştan Müslüman olan biz Müslümanların halini pek güzel anlatan bir      mısra.  Hikaye odur ki; Balıklar deryada sakin,ufulet ve sükunetle yüzerken içlerinden birinin sorması ile şaşırıp kalmışlar:  Su nedir? Soru oldukça basittir, ama yıllar yılı içinde sürekli yüzüp yüzgeç attıkları suyun hakikatini hiç biri bilemez.Bunun üzere araya, araya balıkların pirini bulur ve ona sorarlar:

 "Ey pirimiz, üstadımız, bu su nedir, nicedir?"  Balıkların piri hiç düşünmeden cevap verir: 
“Ben sudan başka bir şey görmüyorum ki onu size anlatayım”  

  İslamı, bu hikayede olduğu gibi sudan/İslamdan başka bir şeyle karşılaşmayan bizlerin gözü ile değil de, O'nu( islamı)  arayarak, araştırarak, başka dinlerle, felsefi ve siyasi görüşlerle kıyaslayıp değerlendirerek kabul eden birinin gözü ile bakmak  daha faydalı ve daha gerçekçi olur. 

                            GARAUDY İSLAMLA İLGİLİ ŞUNLARI  SÖYLÜYOR

“İslam, çağları arkasından sürükleyen bir dindir. Diğer dinler ise, çağların arkasında sürüklendi. Yani, İslam dışındaki bütün dinler zamana uyduruldu. Reforma tabi tutuldu. Mukaddes kitaplar zamana göre tahrif edildi, değiştirildi. Kur’an-ı kerim ise indirildiği günden beri her zamana hükmetti. O, zamanı değil, zaman onu izledi. Zaman yaşlandıkça o gençleşti. Bu, çağlar üstü bir olaydır …”
Bu cümleler Müslüman bir alime,  İslamcı bir yazara, Müslüman dindar bir siyasetçiye… Ait değildir. Ya kime aittir? Marksizm’le, doğu batı fikriyatı ve düşüncesiyle, komünizmle, Afrika, Uzakdoğu, İslam, Batı fikriyatı ve bu medeniyetlerin sanatları ile ilgili  yazdığı kitapların adı bile bir köşe yazısı olacak kadar çok birine ait. O, Üniversite kurmuş, milletvekilliği yapmış, savunduğu fikir için hapis yatmış, sürgün yemiş, ölümden dönmüş biri.  Milletvekili iken aldığı maaşını Fransız Komünist partisine vererek, “ "bana az bir miktar verin gerisini parti için kullanın” diyecek kadar davasına bağlı bir dava eri. Komünistlerin gözdesi, Fransız aydınların önderi. Bizim 200 yıla yakındır peşinden koştuğumuz, kurtarıcı gibi gördüğümüz BATI MEDENİYETİNİ!, kitapları ile , konferansları ile yerle bir eden bir fikir savaşçısı. Bu büyük düşünce kahramanı, bu büyük ilim adamı, bu büyük eylem insanı İslam’a niye girdiğini uzun uzun anlatır.

                               İSLAMI SEÇİŞ NEDENLERİ
1- Cezayirli Müslüman bir Askerin mertliği:
Gizli örgüt kurmak suçundan 1940’ta tutuklanarak gönderildiği kampta ayaklanmaya elebaşılık yaptığı için kurşuna dizilmek istendi. Ancak komutanın “Ateş!” emrine uymayan Cezayirli askerler sayesinde hayatı kurtuldu. Askerlere; “Niçin ateş etmediniz?” sorusuna bir çavuş; “Bir Müslüman savaşçı için, silahsız birine ateş etmek şerefsizliktir!” cevabını vermesi Garaudy’in İslam kültürüne yönelmesine sebep oldu
2- İslam’ın özgürlük anlayışı:
İslam’a göre Allah her şeyin sahibi, ilmine, gücüne, kudretine sınır yoktur. O(cc) hem dünyanın, hem ahiretin yaratıcısı ve sahibi; O(cc) bir şeye  “ol” derse olur, “yok ol” o an biter. Böyle güçlü bir varlık olan Allah(cc) elest bezminde tüm ruhlara sorar: “Ben sizin rabbiniz değilmiyim?” “Dikkat ediyor musunuz” diyor bu kahraman, “Her şeyin sahibi ve hakimi olan Allah ruhlara BEN SİZİN RABBİNİZİM. BEN NE DERSEM ONA UYACAKSINIZ!”  demiyor. Ya,  onları özgür bırakarak bir soru soruyor; ”Ben sizin rabbiniz değil miyim? Diyor. İşte bu özgürlük anlayışı beni İslam’a meftun etti? Diyor.
3-İslam’ın sosyal dayanışma anlayışı:  “Zenginlerin mallarında isteyen fakirin de, iffetinden dolayı istemeyen fakirin de hakkı vardır [Zâriyât sûresi (51), 19].İslam’ın sadeliği önceleyen israfı yasaklayan lükse karşı tavır alan ayet hadis ve uygulamaları da kahramanımızı etkilemiş. Kim bu kahraman? Önce bazı eserlerini yazalım:
 Ertelenen Özgürlük (Liberdé en Sursis),  Sosyalizmin Büyük Dönemeci , İşte Gerçekler  Erkek Sözü, Umut Projesi, (Projet Espérance), Yaşayanlara Çağrı Lenine, Bilimsel sosyalizmin Fransız kaynakları…
Komünistler tarafından Sovyetlerin Çekoslovakya’yı işgaline karşı çıkışına kadar baş tacı edilen, batılılar tarafından Müslüman olana kadar el üstünde tutulan, Yahudilerin zulmünü anlatana kadar dünyada kendi göğünün yıldızı olarak gösterilen bu dahi insan,  Mücahit kahraman: Roger Garaudy’ dir.  Garaudy, 5000 yıllık geçmişin bilincinde olup; İslam,Latin Amerika, Afrika, Asya medeniyetlerini inceleyip anlayan büyük bir düşünürdür. 1913’te doğan 99 yaşında vefat eden  Garaudy’i, Ülkesi için, dünya için, ahiret için söz söylemek isteyen hereksin okuması gerekir.  Allah rahmet etsin(amin)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.