Tarrantlar Anladı Tarkanlar Anlamadı

Sadece Tarkanlar mı? Temel’lerde anlamadı Tarıklarda.  Milletimiz İslam ahlakının bir gereği olarak kin tutmayı günah sayar. Kin ve nefretin herkese madden ve manen zarar vereceğine iman eder. Bundan dolayı gerek kişiler, gerekse milletler/devletlerarasında yaşanan savaşların, kavgaların zaman içinde unutulmasını savunur. Ve der ki;  ”yahu bırakın artık geçmişi, olan olmuş, ölen ölmüş,  kan kanla yunmaz önümüze bakalım! “ Der. Lakin biz böyle desek elin oğlu bakmıyor.  Elin oğlu dediysem yanlış anlamayın onlarda bizim dedenin (Hz Âdemin) torunları. Bir farkla ki bizler Âdem atamızın ilk çocuklarından Habil’i örnek alırken bazıları kabilin yolundan gitmeyi kendilerine şiar edinmişler. Kabil - Habil mücadelesi asırlardır devam edip duruyor.  Çünkü hayatın kanunu bu. Çünkü fıtrat böyle. Hakla batıl, iyi ile kötü, güzelle çirkin birbirlerinin zıttıdır ve zıtlar arasında mücadele olması normaldir.

                         Batı Rüyamız Kabusla Bitti

gerileme döneminden  itibaren birçok alanda (ekonomi, savaş, sanat, edebiyat…) Batıya/Haçlılara/ Avrupa’ya üst üste yenilgiler alan atalarımız, bu mağlubiyetlerden kurtulmanın yolunu, insanlığın ve kendisinin ezeli düşmanı olan haçlılara özenmekte görmüş. Bu özentiyi Tanzimat ve Islahat fermanları ile mücessemleştirmiş. Kıyafetten müziğe, mimariden askeriyeye her şeyi onlara benzetmeye çalışmış. Meşrutiyet ve  Cumhuriyet yönetimlerini uygulamaya koyarak onlar gibi gelişeceğini güçleneceğini düşünmüş.

Hukukumuzla, eğitimimizle,  kıyafetimizle, müziğimizle onlara benzemeye çalışan bizler bir türlü onlar gibi olamadık yani batılılaşamadık, onlar gibi olamadık, lakin kendimiz olarak da kalmadık. Kekliğe özenen saksağan misali garip bir vaziyete düçar olduk. Biz onlara yaklaştıkça, “bakın artık biz de sizin gibiyiz…” dedikçe onlar bizden uzaklaştılar. Çünkü bizim yaptığımız dünya gerçeklerine fıtrata aykırı idi. Batılılar akrep huyludur. Akrep akrepliğinden istese de vazgeçemez. Kuran şöyle diyor: “Mâide 51 : Ey iman edenler! Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar). İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez.” Üstad cemil Meriç haykırıyor: “ Bütün Kur’an’ları yaksak, bütün camileri yıksak, Avrupalının gözünde Osmanlıyız; Osmanlı, yani İslam. Karanlık, tehlikeli, düşman bir yığın! Avrupa, maddeciliğine rağmen Hristiyan’dır. Sağcısıyla, solcusuyla Hıristiyan. Hıristiyan için tek düşman biziz…”

 

               Batı, Tarihi Kodları ile Yaşıyor.

        Tüm bu gerçekler Avrupa da her gün yaşanıyor. Biz görmesek de, görmemezlikten gelsek de bu acı gerçek Avrupa’nın sokaklarını sarmış durumda. Asla öyle olmadığı halde asırlık komplekleslerinden dolayı birilerinin gözünde “çağdaş, modern, ileri, adaletli, hoş görülü, insancıl… “ olan batıda her gün ya bir Müslüman saldırıya uğruyor ya da bir cami kundaklanıyor. İslam ve Türkiye düşmanlarına kucak açan batı, katil teröristleri beslemekte hiçbir beis görmüyor. Bu birikimin bir sonucu olarak dün isveçte bu gün İzlanda da Müslümanlar katliama uğratılıyor.

 1915’de dedeleri Çanakkale’ye gelip Mehmetçiğe kurşun sıkanların torunları, bu gün memleketlerinde işçi, mülteci olarak bulunan Mazlum Müslümanlara saldırmaktan, İslam dünyasını terör örgütleri vasıtası ile mezhep ve ırk ayrımcılığını körükleyerek iç savaşa sürüklemekten geri durmuyorlar. Yeni Zelanda'daki katliamı gerçekleştiren terörist Brenton Tarrant bu katliamı niçin yaptığını açılarken:  Boğaz, Diyor, Ayasofya diyor,  Konstantinopolis diyor. “ “Gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak" diyor.  “TURKOFAGOS”, "Viyana 1683 "  Miloş Obiliç’i de unutmayan Katil yaşayan düşmanları arasında kimi zikrediyor? Recep Tayyip Erdoğan’ı.  Sadece   terörist Brenton Tarrant mı Erdoğan’ı hedef gösteriyor. Hayır! İsrail başbakanı Netenyahu, tüm pkk lılar, tüm batılı liderler, Suud’un katil veliahtı, BAE kralı ve adını saymayacağım dini görünümlü ve dinsiz birçok terör örgütü, Erdoğan’ı hedef almış durumda. Bu durum hafızasını kaybetmiş bizlere bir şeyler haykırıyor mu? CHP lideri Y.Zelanda katliamı ile ilgili ne diyor?” İslam dünyasından kaynaklanan… diye başlayan inanılmaz cümleler kuruyor. İşte tüm bunlar bu seçimleri yerel seçim olmaktan çıkarıp bir BEKA seçimine dönüştürüyor.  

          Batının Kabusu Recep Tayyip Erdoğan 

 Tarrant, Trump, Netenyahu, PKK, Avrupalı liderler, İslam Dünyasının sapkınları… Hepsini anladım, onların tarihi geçmişleri Türke Müsllümana Müslümanalrının önderlerine çok kızarlar, pek düşmanlık beslerler. Bu tamam bu normal!  Benin anlmadığım  iç içe yaşadığımız, aynı tarihin varisleri, aynı coğrafyanın vatandaşları olan bazı kardeşlerimiz, bazı vatandaşlarımız niye  Recep Tayyip Erdoğan’ı  düşman olarak görüyorlar. İç siyasette bu normal , lakin dış meselelerde  Tarrantlarla Tarkanların, Tarrantlarla Temellerin yan yana gelmesi çok garip doğrusu!

               

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.