Tüm Bebekler Doğarken Ağlar Niye?

Kız bebek erkek bebek fark etmez. Afrikalı bebek, Asyalı bebek değişmez. Zenci, beyaz, sarı bebek... Aynı sonuç. Tekmil bebekler doğarken ağlar. Niye? Bu soruyu doktorlara sorun size birçok ilmi açıklamalar yaparlar. Şairlere sorun size hasretten, aşktan, firaktan  oluşan cümleler kurarlar. Mutasavvıflardan bazıları bu suale, ” Ruhun sonsuzluk diyarından, mutlak güzellik mekânından firak edişindendir”   yanıtını verirler. Hepimizin bu konuda mutlaka öyle veya böyle bir düşüncesi vardır. Bendeniz bu konuda daha önce bir yazı kaleme almış ve bu ağlayışın nedenini “Allahtan ayrılmanın ızdırabı, Allah’ın bebekler için ayırdığı en emin yer olan, rahman ismiyle de ilişkili ana rahminden,  kavgalar, fitneler, ihtiraslar, hasetler diyarına atılmasından kaynaklanabileceğini dile getirmiştim. Tabi bunların hepsi Allahın bizlere verdiği aklın, edindiğimiz kıt bilgilerin bir yansımasından başka bir şey değildi.Kutsal kitaplarda bu suale direk cevaplar galiba yok. Kuran-ı Hâkim’de evlenecek kişilerin, çocuk isteyen müminlerin nasıl dua etmelerine dair ayetler var. Fakat “Bebekler niye ağlarlar?”Sorusunun cevabı Onda da yok.  

                                  Peygamberimiz Bu Süale Şöyle Cevap Veriyor

Konu ile ilgili Gogul Dededen’ küçük bir araştırma yapıp cevap bulamayınca hadislere göz attım. Aradığım cevap, Müttefekun Aleyh HADİSLER  kitabının 1586. (yeni şafak kültür yayınları)Hadisinde idi. Şanlı Peygamberimiz bu hadisinde buyuruyor ki: “Doğan her çocuğa mutlaka şeytan dokunur. Onun bu dokunması nedeniyle her çocuk (doğarken) feryat ederek ağlar. Ancak Meryem oğlu ve annesi müstesna. “ Buyurmuştur. Ebu Hureyre (r.a): “Rabbim ben onu ve onun neslini kovulmuş şeytandan sana sığındırıyorum (ali İmran 36) ayetini okuyabilirsiziniz” demiştir. 
Hamileler ve doğumla ilgili herkes peygamberimizin tavsiye ettiği bu duayı mutlaka öğrenmeli. Hamileler doğumdan önce bu ayetteki duayı ve biraz sonra yazacağım duaları sıkça tekrarlamalı. Yalnız doğum anında annenin sancı ile bu duayı unutma ihtimali olduğundan ebeler, hemşireler, doktorlar bu duayı yeni doğan bebeğe okurlarsa peygamberimizin bir sünnetini yerine getirmiş, bir tavsiyesini hayata geçirmiş olurlar. Dindar hamile hanımlar, eşleri ve diğer akrabalar hamilelik süresince Kuranda tavsiye edilen şu duaları okurlarsa neslimiz daha doğmadan sağlam bir temel edinmiş olur kendine. 

                              Kuranda Geçen  Hamilelikle  İlgili Dualar

("Rabbim! Beni ve çocuklarımı namaz kılanlardan eyle. Rabbimiz! Duamı kabul buyur."” “Rabbimiz, hesapların görüleceği gün, beni, anamı, babamı, bütün müminleri koruma kalkanına al, bağışla” İbrahim 40,41) (Zekeriyyâ'yı da hatırla. Hani Rabbine: “- Rabbim beni yalnız (evlatsız) bırakma. Sen vârislerin en hayırlısısın!” diye dua etmişti. Enbiya 89) ) (Onlar: "Ey Rabbimiz! Bize eşlerimizden ve soylarımızdan göz aydınlığı olacak kimseler ihsan et ve bizi takva sahiplerine önder kıl!" derler. Furkan 74…) 
Bu ve buna benze ayetler gösteriyor ki çocuğun eğitimi anne karnında hatta eş seçimi ile başlıyor. Bu nedenle Allahın bize vereceği çocukların, torunların hayırlı olması için bu ayetleri, bu duaları bilmemiz ve okumamız gerek. Kovulmuş şeytan, nasıl ki işe ana rahminde başlıyor, bizler ondan önce davranmalıyız.

Not 1:  yıllar önce Avustralyalı bir mühtedi Doktor Hanımın bir saptamasını okumuştum. O hanımefendi, kitabında diyordu ki; Meryem süresi 23 26 . ayetlerine  bakarak (Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır."

Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin.")

 Doğumun kolay olması için hurma yemeliyiz ve suyu kullanmalıyız…

 Not 2: Habername yazarlarının davet edildiği pazar toplantısına bir kaç nedenden dolayı katılamıyorum. Bu sebeple Habernamenin saygı değer yöneticilerinden  ve değerli yazarlarından özür diliyor selamlarımı iletiyorum.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum