TÜRK YAPAR ALMAN BAKAR

        Bu millet Tanzimat’tan günümüze sürekli bir şekilde yıkıcı, yok edici bir kompleks(aşağılık duygusu) bombardımanına maruz kaldı.Bu bombardımanın yıkıcı etkisi, Osmanlıyı parçalayan, ülkemizi harabeye çeviren, ümmeti dağıtan … Bildiğimiz silahlı bombardımanlardan daha fazla oldu. Zihinlerimizi onulmaz bir hastalığa düçar kılan bu saldırının etkisi düşünce dünyamızı da işgal etmişti.  

         Bildiğimiz silahlarla yapılan saldırıların yıktıklarını bir gün gelir yeniden yapar veya tamir ederiz. Şehirleri, yolları, köprüleri yeniden inşa eder, kaybettiğimiz maddi şeyleri zamanla yerine koyabiliriz. (Nitekim de öyle oldu. 1. Dünya Savaşında ve onu takip eden Kurtuluş Savaşında çok toprak, asker, mal ve servet kaybettik. Lakin çalışarak bunların bir kısmını geri kazandık. İnşallah yakında kaybettiğimiz toprakları da geri almaya başlarız.)  
          Kurtuluş savaşından sonra yani 1920’ lerde ki Türkiye’nin ekonomik, sosyal, durumu tek kelime ile felçti. Kaybedilen topraklar, o topraklardan Türkiye’ye gelen mülteciler Çanakkale’de,  Yemen’de, Irak’ta, Sarıkamış’ta… Şehit olan yüzbinlerce genç. Sanayisi olmayan, galip devletlere borç ödeme sözü veren bir halk.   Geride kalanların çoğu yaşlı, kadın, çoluk, çocuk… Bütün bu kötü manzaralar Allah’ımızın yardımı, milletimizin çalışması ile iyiye, güzele, olumluya çevrildi. Rabba şükür ki bu gün artan genç nüfusumuzla, çalışkan insanlarımızla, netameli bir coğrafyada bulunmamıza rağmen dünyanın ilk 17 ülkesi arasına girebildik.
AÇILAN HAVA LİMANINI BATI KOMPLEKSİMİZE İNDİRİLMİŞ BİR DARBEDİR
        Açılan ve dünyanın en büyüğü olacak olan  İstanbul Hava Limanı (İHL)  milletimize, ümmetimize ve tüm insanlığa hayırlı olsun. Dünya çapında olan bu eserin açılması ile milletimiz sadece bir hava limanına kavuşmadı bilakis milletimizin ve ümmetin ruhuna asırlardır çöreklenen,zihnini bir karabulut gibi örterek düşünce dünyasını zifiri bir karanlığa mahkûm eden aşağılık kompleksine de büyük bir darbe vurdu. Asırlardır şarkın beyninde, Afrikanın düşünce dünyasında oluşan , “biz yapamayız, biz edemeyiz, biz geriyiz, gavur yapar Türk bakar …” gibi giderilmesi çok zor olan ve milletimizin dimağına kapkaranlık bir gölge gibi yerleşen azim bir yeis örtüsü fırlatıp atıldı.  Şarklı insanın ruhunu karartan ve onun tefekkür dünyasını asırlardır esir eden “bizden adam olmaz!” mikrobuna neşter atıldı. 
                      Bu Hava Limanı (İHL)Milletimize, ümmet-i Muhammed’e ve tüm insanlığa hayırlı olsun. Bu devasa eser inşallah yeniden doğuşların, kutlu şafakların, diriltici rüzgârların müjdecisi olsun. İstanbul Hava Limanından kalkıp dünyanın dört bir yanına giden uçaklar,  gittikleri yerlere sadece yolcu, sadece kargo götürmesin; bunun yanında barış, selam, saadet, huzur, refah, adalet, esenlik ve Anadolu insanın gönül göklerinde her daim çokça var olan merhamet bulutlarını götürsün.  Ki o bulutlardan tüm dünyaya, tekmil insanlığa, mahzun Asya’ya, mazlum Afrika’ya, gönülleri taşlaşan bu yüzden acınacak bir duruma düşen zalim, katil, emperyalist ABD’ye, Avrupa’ya, Çin’e…Saadet yağmurları, umut sağanakları iletsin. 

                   MAVİ GÖKLER AŞIK OLDUĞU AY YILDIZLI ALBAYRAĞA KAVUŞSUN 
         İstanbul Hava limanından kalkıp yedi iklim dört köşeye uçan, üzerlerinde dünyanın şimdiye kadar gördüğü en şanlı bayrak olan Ay yıldızlı bayrağımızı  (ki O, dün dünyanın gördüğü en adaletli imparatorlukların, devletlerin  bu gün ise Türkiye Cumhuriyetinin bayrağıdır) taşıyan uçaklarımız, mavi ve derin göklerden tüm dünyaya hakikat erlerinin  namlarını-  şanlarını,  selam ve muştularını hatırlatsın…

               Allah şükür ki, “ Alman yapar Türk Bakar”  sözü bu gün tersine dönmüş, “ Türk Yapar Alman bakar” olmuş. 

Not 1-   Ben normalde takım tutmam. Yalnız G.S ı Avrupa’daki başarılarından dolayı kendime daha yakın bulurum. Çünkü o Avrupa’da kazandığı iki kupa ile Türk Milletinin, İslam Ümmetinin üzerine bir kara saban gibi çöken yılgınlığın bir kısmını söküp atmıştı. 

Not 2-Gazeteci Yavuz Donat, 2006’dan beri inşaatı tamamlanamayan Berlin’in yeni havalimanı ile ilgili, Alman parlamentosunda yaşanan çok önemli bir anektodu paylaşarak, 12 yıldır tamamlanamayan projeyle İstanbul yeni havalimanını mukayese etmiş. Yavuz Donat,  Türkiye doğumlu bir siyasetçinin dönemin başbakanı Klaus Wovereit’e yaptığı, “Yeni havalimanını Türk müteahhitler yapsın” çağrısını da eklemiş.

İşte Yavuz Donat’ın yazısı: https://www.yeniakit.com.tr/haber/alman-basbakani-dumura-ugratan-cikis-siz-beceremediniz-turkleri-cagirin-524487.html

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum