Necati Durak ÜNLÜ

Necati Durak ÜNLÜ

UYAN VE KENDİNE GEL!

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş için yapılan referandumda da bas bas bağırdık durum kritik, evet oranı sınırın bir puan altında görünüyor, Tayyip beyin dışında bu konuda çalışıp gayret eden olmadığı gibi bazı Ak Partililer alttan alta referandumda hâyır çıkması için çalışıyor, bazıları pasif duruyor, bazıları da uyuyor diye! 

Sözlerimizi fanatik olmayan bazı Ak Partili arkadaşlar ciddiye alırken bazıları ise  afedersiniz bir yerleriyle bize güldüler ve de dikkate dahi almadılar bile!

Peki netice ne oldu? Tayyip Beyin olağan üstü gayretleri neticesinde ancak ve ancak % 51 küsür evet oyu çıktı ve tabir yerindeyse direkten dönüldü! 

 

Aslında bu vaziyet milletin onlara bir ihtarı, bir uyarısı idi lakin anlayamadılar maalesef!

 

Şu an yine tehlike çanları çalmakta! Aldığım net ve sağlam duyum! Ak Partinin şuan için oy oranı % 40-42 bandında! Cumhurbaşkanlığında Tayyip Bey'e oy vereceklerin oranı ise % 47-49 arası!

 

Tabi böyle olmasının ana sebebi başta bazı Ak Partili belediyeler olmak üzere yine bazı Ak Parti yöneticileri, vekilleri ve bürokrasideki bazı gafillerdir. Ve elbette hala bunları bir biçimde göremeyen Tayyip Bey'dir!

 

Kalite, liyakat ve adamlık bakımından milletvekili adaylarını seçme konusunda eskiye nazaran daha titiz olunsada bu çalışma ve gayret yinede yeterli olmamış olup hiç değilse % 90'lara varan bir arınma yapılması gerekirken bu oran % 30'larda, 40'larda kalmıştır Ak Partide! 

 

Eskiden ismini vermeyeyim bazı "rahmetli" siyasetçiler af edersiniz "eşeği aday göstersem bizim seçmen gider eşeğe oy verir başkasına vermez" diye kendince gururlanırken maalesef vaziyetin ne kadar içler acısı olduğunuda ortaya koymuş oluyorlardı! 

 

Eee ne yaparsın eşeğe binen o......ğuna katlanır! 

 

Yinede 15 senelik bir süre zarfında gerçi bu da bir başarıdır! 

 

Ancak yetmiyor, yetmiyor, yetmiyor!

 

Tüm bu sebeplerden ötürü vatandaş Ak Partiye ikinci kez ciddi bir tokat atma niyetinde! Hak ettiler mi derseniz bazı konularda hemde fazlasıyla hak ettiler lakin sıkıntı şu ki atılacak olan bu tokat aynı zamanda hepimize atılmış olacak ve memleket bundan daha çok zarar görecek! 

 

Yani kurunun yanında yaş da yanacak!

 

Bizim derdimiz ise yaş da yanmasın, memlekette yanmasın, ümmette!

 

Ak Partide durum böyle iken bir de şu karşımızdakilerin kalitesine ve vaziyetine bakınca insanın ağlayası geliyor!

 

Meral "Karamollaoğlu"!, Temel "Akşener"!, Muharrem "Kalın" ve diğerleri..!

 

Bunların ve onların peşinden gidenlerin Tayyip bey’e olan öfke, kin ve nefretlerine bakıncada insanın içinden keşke bunlardan birisi Cumhurbaşkanı seçilse de milletin nasıl bir felaketin içine düşeceğini herkes bir görüp anlayabilse diyeceği geliyor ama onu hep beraber göreceğimiz için dua yerine geçerde maazallah gerçekleşir diye diyemiyorum!

 

"Ak Partide adaylar ve kadro durumu böyle iken karşısındaki ittifakın adayları ve kadroları ne durumda?" diye soracak olursanız onların ne yazık ki vaziyeti Ak Partiyle kıyas edilmeyecek kadar vahim! Varın gerisini siz düşünün! 

 

Diğer “Cümbürbaşkanı” adaylarını ise konuşmaya dahi gerek duymuyorum. 

 

Hal böyle iken peki onlara nasıl oy vereceğiz?

 

Vermeyeceğiz elbet!

 

Onun için diyoruz ki;

 

“Uyanın ey Ak Partiye gönül veren dostlarım! Kendinize gelin!”

 

Siz uyanın ki Ak Parti kadroları da uyansın! 

 

Onlar uyansın ki Tayyip Bey de göremediği bazı şeyleri  görebilsin ve bu manada o'da uyansın!

 

İnanın ki  o zaman herşey daha hayırlı, daha bereketli ve daha  güzel olacaktır.

 

Ve Tayyip bey uyansın ki ümmet uyansın!

 

Unutmayın!

 

"Bir mıh (çivi) bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi, bir yiğit bir ülkeyi ve bir ülke bir ümmeti kurtarır!"

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.