Necmi ÇAVUŞOĞLU

Necmi ÇAVUŞOĞLU

Kaçakçıları Görmezden Gelmek

“Teröristler, mevzilerin bulunduğu arazide bir ay keşif yapıp birliğe ait bilgileri topluyor”.

 

Silahları 20 gün süreyle katırlarla taşıyor, parça parça getirdikleri uçaksavarları karakolun etrafına yerleştiriyorlar.

 

Saldırı gecesi dere yatağında saatlerce sürünerek mevzilere sızıyor. Siperlere el bombası atacak mesafeye kadar yaklaşıyor.

 

Hatta birliktekiler, çatışma sırasında teröristlerin sesini duyabiliyor!

 

Olaydan sonra Gediktepe'ye giden Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a brifing veren Hakkari Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya ise, “saldırı gecesi 23.30 sularında ilk görüntülerin alındığını, bu bölgelere topçu atışı ve diğer ağır silahlarla ateş edildiğini, ateşe karşılık verilmediği için bu görüntülerin çoban, köylü ya da kaçakçı olabileceğinin düşünüldüğünü” söylüyor.

 

Irak sınırının hemen diğer tarafında PKK kampları varken, güvenliğimizi emanet ettiğimiz güçler (hepsi değil tabi), köylü, çoban veya kaçakçı olabilir düşüncesiyle sınırdan geçişleri kontrol etmiyor.

 

Bu kadar zor bir yolu kullansa kullansa PKK veya kanun dışı işler yapanlar kullanır diye düşünmek, akıllarına gelmemiş hayret!

 

Köylünün, çobanın ne işi olur böyle tehlikeli bir sınırda.

 

Örgütün para kaynağı olan uyuşturucu kaçakçılığında, Türkiye sınırları içinde bulunan teröristlere silah, mühimmat temin etmede ve teröristlerin Türkiye’ye giriş çıkışlarında sınırın çok rahat kullanıldığı görülüyor.

 

Giy üzerine sivil kıyafetini, çoban kıyafetini (alnında terörist yazmıyor ya) yükle katıra silahı, uyuşturucuyu, ver elini Türkiye!

 

Sınırlarımızdan geçişleri kontrol altına almıyoruz sadece, PKK’yı destekledikleri gerekçesiyle başka devletleri suçlayıp duruyoruz.

 

Yok, PKK’nın faaliyetlerine göz yumuyorlar, yardım ediyorlar. Ve sair…

 

Önce biz kendi sınırlarımızda olup biteni kontrol altına alalım, gözümüzü dört açalım, sonra başkasına söz söyleyelim.

 

Diyelim ki gerçekten kaçakçılık yapıyorlar. Kaçakçılık yapmak serbest mi? izinsiz seyyar satıcılık yapanların dört tekerlileri toplanıp bağlanıyor da, kaçakçılara ses çıkarmamak olur mu?

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.