Necmi ÇAVUŞOĞLU

Necmi ÇAVUŞOĞLU

Sözde Tesettür

Bugün başörtü takan bazı kadınların ve genç kızların başörtülerini açtıklarını düşünelim bu durumda açık giyinenlerle aralarında belirgin bir fark kalır mı, ne dersiniz?

 Hayır değil mi?

Çünkü başörtü takmışlar ama onun dışında tesettürle alakası olmayan tarz giyinmişler.

 Başörtüler desen bildiğimiz başörtüsü değil artık. Başörtüsü ve bere arası bir şey.

 Sıkma boneveya kuyruklu bone demek daha doğru olur. Balon bone de denebilir.

 Dindar kadınla tesettürlü olmayan kadın arasındaki tek fark artık bu bone!

 (Müstesnalara sözümüz yok) onlar bizim teselli kaynağımız, umudumuz, gururumuz…

Gerçektende pantolon üstüne kısa ceketler, sadece kaba bölgeyi kapatan bluzlar, diz altı ama arkası yırtmaç önü açık, etekleri uçuşan tunikler İslami tesettür adına giyiliyor.

Bu duruma hatırlarsınız Emine Şenlikoğlu:“İslami tesettür diye bir şey kalmadı. Dandik dandik örtünüyorlar. Daracık giyiniyorlar. O kadar daracık giyinen tesettürlüler var ki; tüm vücut hatları ortada “bu tesettür değildir” ” diye feryat etmişti.

Bunlar yeni kapanan gençler olsa zamanla bilinçlenirler der geçeceğiz lakin işin aslı öyle değil. Kadınlara İslami tesettürü anlatması gereken; giyimiyle örnek olması gereken; din eğitimi almış imam hatipli, ilahiyatlı gençler! Ve bir zamanlar ayak bileğine kadar pardösü giyen, başörtülerini omuzlarını kapatacak gibi örten yıllarca tesettürlü giyinen kadınlar ve kızlar bunlar.

İslami değil nefsanî tesettür var artık!

Müslüman kadın İlk yanlışı, eteği çıkarıp pantolonu giymekle yaptı. İşin bu noktaya varacağı bilinmeliydi. Pantolonla tesettür olur mu? Ya da bu kadar olur…

Bir kısmı da sokakta böyle giyinemediğinden kadınlar arası toplantılarında heveslerini alıyor. Bunun tabi dini olarak sakıncası olmaz lakin evin içinde de olsa örnek olması gerekenlere dandik tesettür tuhaf kaçıyor. Dini bilen insanlara “kanatsız melek” gibi olmak daha çok yakışıyor.

Hocası da hacısı da sade vatandaşı da hocanın kızı da bacının kızı da emine şenlikoğlu’nun değimiyle dandik tesettürlü oldu. Vesselam.

Dikkat: Müslümanlar İslam’a gölge etmeye başladılar!

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum