Neden hemen itiraz!

AKP'lilerin yönetim anlayışlarında önemli bir sıkıntı var! Hangi konuda ikaz edilseler, hangi konuda yanlış yapıyorsunuz diye uyarılsalar hemen itiraz ediyorlar!

Ve yaptıklarının doğru olduğunu savunmaya başlıyorlar!

Ama bir süre sonra görüyoruz ki geri adım atmak zorunda kalıyorlar!

Mesela Anayasa değişikliği teklifi sırasında toplanan imzalar konusunda olduğu gibi!

Teklifi ellerindeki depo imzalar ile vermişler! Muhalefet de bunun farkına varınca konu ister istemez polemik konusu haline geliverdi! Çünkü verilen teklifte TBMM Başkanının da imzası bulunuyordu! Önce TBMM Başkanı böyle bir imzası olmadığını beyan etti! Ardından AKP kurmayları muhalefeti sahte belge düzenlemekle itham etti!

AKP Genel Başkanı Erdoğan bile olayı basit bir özürle kapatmak yerine teklifte zaten yeterince imza bulunduğu belirterek "Velev ki imzalamış olsa ne olur?" mantığı ile olaya yaklaştı!

Peki, sonunda ne oldu?

Baktılar iş sarpa sarıyor, teklifi kadük etmek için yeterli sayıda imza ile geri çektiler!

Ve yeniden imzalayarak tekrar gündeme getirdiler!

AKP kurmayları kendilerine yönelik her ikaza böylesine karşı çıkacak yerde kendilerine çeki düzen verseler daha güzel olmaz mı?

Alel acele bir şeyler hazırlama alışkanlığından vazgeçseler ve yaptıkları işi son kez bir daha gözden geçirseler ne kaybederler?

Aynı sıkıntıyı CHP lideri Baykal'ın Van gezisinde yumurtalarla protesto edilmesi olayında da yaşadılar!

CHP'lilerin bu protestonun AKP'lilerin tertibi olduğunu iddia etmesi AKP'lileri çileden çıkarmaya yetti de arttı bile!

Hemen savunmaya geçerek bunun bir çamur olduğunu ve bu çamuru atan CHP'lilerden hesap soracaklarını ilan ettiler!

Ardından CHP'liler olaylarla ilgili görüntüleri ekrana taşıyıp bir bir AKP'lileri gösterince de "Biz protesto eden esnafı sakinleştirmeye çalışıyorduk" gibisinden komik savunmalar içine girdiler!

Daha işin başında "Ana muhalefet partisi Başkanına karşı böyle bir şey yapılmışsa, sorumluları aramızda barındırmayız, kulaklarından tutup atarız" gibi bir şeyler söylemeleri çok mu zordu?

Şimdi benzer ifadeler kullanıyorlar ama iş işten geçtikten sonra!

Kendilerini o kadar içe kapamışlar ki en ufacık bir eleştiri karşısında hemen savunma refleksi içine giriyorlar! Ve iddiaları yalanlıyorlar!Ama sonra da yalanladıkları iddiaların gerçek çıkması karşısında tavır almaya çabalıyorlar! Oysa yapacakları iş basit!

Bir suçlamaya muhatap olduklarında hemen itiraz etme yerine suçlamanın doğru olmadığını tetkik etsinler yeter! Hiç olmazsa mahcup olmazlar! Deniz Baykal'a Van'da yapılan protestoyu baştan kınamış olsalardı şimdi ne kadar rahat olacaklardı! Ama bunu bir türlü beceremiyorlar!

Önceki ve Sonraki Yazılar