Nigar ALMANGIZI

Nigar ALMANGIZI

Ah memleketim…

Gece gündüz bu milletin hali nasıl olacak diye düşünüyorum. Dünya da başka bir  millet varmıdır ki her türlü haksızlığa uğrasa bile bu hakka razı olsun ? İnanmıyorum ki hiç bir millet böyle olsun, hele hele 20 yıl önce Karabağ da Topxana ormanlık arazisinde ermenilerin iki ağacı kesmesinden dolayı sokaklara dökülen halkımın insanları nerede şimdi? Kimsenin Ruslara gözün üstünde kaşın var demeye cesaret edemediği bir zamanda ayağa kalkıp ta özgürlük özgürlük bağımsızlık istiyoruz diyenler nerde şimdi? Özgürlüğü uğruna rus tanklarının altında ezilen şehit olan şehitlik makamına gözünü kırpmadan gidenler biz değilmiydik?

 

O küçücük elinde benzin bidonlarıyla Rus tankının üstüne çıkan 12 yaşındaki çocuk bu milletin evladı değil miydi? Bu misallerden milyonlarca söyleyebilirim ama ne fayda! Günlerdir düşünüyorum aman Allahım ne oldu bu millete böyle, bu gaflet uykusundan ne zaman uyanacaklar ...

 

Azerbaycan da para pul bu kadarmı değiştirdi insanlarımızı inanamıyorum ... Sonuçta bu dünyadan kimse bir çöp dahi götüremeyecekken niçin insanlar Hakları olan Hakkı savunmuyorlar? Şu işe bakın akılsız bir zengin o parayla akıl alabilirmi? Fakiri ise fakirliğinden dolayı akılsız sayan bir zihniyet var ortada ne acaip bir durum.

 

Dün şehrimizde çok güzel bir yağmur yağdı . Evimizin çevresinde gönlümce gezdim yağmur altında. Hergün neredeyse 3-5 bin kişinin gezdiği bulvarda göz gözü görmüyordu .Sokaklar caddeler bulvarlar bomboştu. Herkes evine girmişti. O an düşündüm Allahım dedim bu insanlar milletin canına kıydıkları gibi kendi canlarına da kıymaktalar. Sonuçta bu güzel ve temiz hava kimsenin değil onların sağlıklı olması temiz havada sağlam düşünmeleri için faydalı bir durumdur. Bu güzel sağlıklı havada hem ciğerlerini hemde o küflenmiş beyinlerini temizlerler. Ama maalesef....

 

Son zamanlarda bir haysiyet ve kişilik değişikliği gözlemliyorum bu aziz millette rüşvetle paraları toplayan fakirlikten kurtulup bu rüşvet illetiyle paralanan zengin olanlara haset var gıbta var çok ilginç. Yani kısacası haram yolla zengin olanlara gıbta edenlerin sayısı o kadar çoğaldı ki bu dünyanın sonu demektir galiba . belkide dünyanın sonu olmasa da aydın kesimin paralı insanlara yaltaklandığı gün olacaktır o zaman bizim bitişimizdir.

 

Ya Rabbi sen büyüksün bizim bu başıboş milletimize yardım et .Bizim dedelerimizi asla böyle değildi. Bu halkın temiz ve köklü bir mazisi var istiyorum ki sonumuzda böyle olsun. Ya bizim bitmiş yok olmaya başlamış gururumuzu geri ver yada bizi hepten yok et bundan başka çıkış yok . Şairin dediği gibi olmayalım ne olur :

 

Vatanımda sular akar, başıboş;

 

Herkes, birbirini kakar, başıboş.

 

Bozkırlardan topal bir tren geçer;

 

Çocuk, merkep, öküz bakar, başıboş.

 

 

Yanmaz da yürekler, güneşe atsan;

 

Bir kibrit, bir orman yakar, başıboş.

 

Tarih, kutuplara kaçmış bir fener,

 

Buz denizlerinde çakar başıboş.

 

 

Yirmidokuz harflik sözde aydınlar,

 

Yafta yazar, isim takar, başıboş.

 

Allah'ım sen acı bu sâf millete!

 

Akşam yatar, sabah kalkar, başıboş...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum