4 hedefe 1 Kobani

4 hedefe 1 Kobani - Kobani furuattır...

Kobani'yi bahane ederek yurt sathında çıkartılan terör olaylarını Abdullah Öcalan'a (başka bir ifade ile PKK'nin tümüne) fatura etmek; yanlış ve yanıltıcı bir tespit olur kanaatindeyim.

Son terör olaylarının ana gayesinin, AK Parti'mizin başlatmış olduğu barış/açılım/kardeşlik sürecini sekteye uğratmak olduğu gayet açık.

Barış/açılım/kardeşlik sürecinden yana olduğunu defaten deklare eden, bu sürecin bir şekilde parçası olan Abdullah Öcalan'in birden bire bu süreci bitirmeye yönelik eylemlere onay vermesi/kalkışması her şeyden önce mantığa ters; kendisini inkar etmek olur. Öcalan; tabiri caiz ise kendi topuklarına sıkmış olur. Niye yapsın ki?

Bölgedeki barış ve kardeşlikten "zarar" gören birileri (PKK'nin içindeki Öcalan'a karşı olan "derinler" de bunun içinde diyebilirsiniz) başlatmış olmalı bu terör olaylarını.

Kobani ve İSİD bahane idi. Kürt ve Kürtler ile bir şekilde "özdeşleşmiş" PKK adları kullanılarak çıkartılan terör olayları ile:

(1) yurt sathında Kürt kardeşlerimize karşı nefret duygusu oluşturularak halk nezdinde kabul görmeye başlamış barış/kardeşlik süreci baltalanmak istenmiştir;

(2) barış/kardeşlik sürecine destek veren Abdullah Öcalan devre dışı bırakılmak hedeflenmiştir;

(3) oluşturulacak kaos ortamı ile AK Parti'mız zayıflatılarak 2015 seçimleri "garanti" altına alınacaktır;

(4) "düşmanımın düşmanı dostumdur" mantığı ile, halk nezdinde İSİD terör örgütüne yönelik bir sempati oluşturulmak istenmiştir.

Toplum mundisleri işini iyi yapıyor. En ince detayı dahi hesaplamışlar.

Bana göre en tehlikeli olanı da 4 nolu hedefleridir.

Allah'ım; bizlere basiret üzere hareket etmemizi nasip eyle; bizleri senin yolundan ayırma; bizleri kardeşlik şuuru içinde bir tut, diri tut, iri tut... Amin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.