Hayalim gerçek oldu

2008´de kutlu mekanda, kutlu bir mâbedin huzurunda edilen ve daha dünyada iken karşılık bulan bir DUA…

Üniversite hayali…

Benimkisi çocukluk sevdasıydı. Ta baştan beri istemiştim üniversite eğitimi almak. Okula başladık bir zamanlar. İlerledik adım adım. Bazen yıkıldım, ve bazen de motivasyonumu kırdılar. Ama insanlık halidir diyerek yoluma kalkıp kaldığım yerden devam ettim. Öğretmenim tarafından şevkim kırılsada hiç aldırış etmedim. Neden yapamayacaktım ki? Neyim eksikti diğerlerinden? Allah bana çok büyük bir akıl nimeti vermişti, bu da bana yeterdi.

Sevdamdan vazgeçmedim. Tabiki  kolay olmadı benim için. Ama yine de sabrettim. Ve o gün gelmişti. Kayıt oldum. Ve artık bende üniversiteliydim. Bunun için dört buçuk sene beklemiştim. Bekleyişim o heyecanımı sevgili ailem çok iyi bilir. Sabrım tükendiğinde ve artık beni almayacak hiç bir üniversite dediğim anda, babam yetişti imdadıma. Bana destek oldu, güven kucağını açtı. Güven dedi Sonsuz olan Allah´a. Dua etti ve ettirdi.

Ve işte duanın vakti gelmişti.

Gel zaman git zaman aradan tam koskoca üç sene geçti, ama hem de ne üç sene. Yaşanan güzellikler, yaşanan imtihanlar arasında birde baktım ki, üniversite mezunu olmaya an be an kalmış.

Ve son sınava girerken ardımda bıraktığım seneleri tefekkür ettim. Yaşanan onca şeyler. Yılmak ve tekrar toparlanmak hiçte kolay olmamıştı. Ama ne de güzelmiş tekrardan sabır ipine sımsıkı tutunabilmek. Oradan güç almak. Sırtını Ona yaslamak.

Ve işte artık ben de mezun oldum… Mezun olduğum bu mesleği ahiret için kullanmayı kendime hedef edindim. Buradan göç edeceğim vakit kulluk görevimi başarı ile tamamlayıp, kulluk sınavından da hakkıyla mezun olmayı gaye edindim kendime.

Gayemiz bu olmalı…

Okuduğunuz dal veya meslek ne olursa olsun, sizi insan ve hakiki kul olmaya teşvik etmiyorsa, bu durumu bir daha gözden geçirmemiz gerekir.

Bu geçen seneler içersinde şunu da öğrendim, eğitimin belirli bir süresi yoktur, eğitim ve  İlim sonsuzdur. İlim insanı insan etmedikçe insana külfettir.

İlmiyle amel edip, insanlığa faydası dokunanlara ne mutlu.

O halde eğitimimi tamamlamadım, aslında yeni başladım…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.