İnancınızı yitirmeyin!

 

İnanmak başarmanın yarısıdır diye bir söz vardır. İnsan başarmak istediği şeye önce kendisi inanmalı. Sırf anne - baba, arkadaş veya tanıdığınız size, "sen başarırsın" dedi diye yola çıkmayın. Tabi ki onlar sizin çıkmış olduğunuz bu yolda, sizin en büyük destekçiniz ve motivasyonunuz olacaklardır. Lakin çıkmış olduğunuz veya çizdiğiniz yolda, gün gelecek yalnız kalacak, gün gelecek kimseyi göremeyeceksiniz. Eğer kendinizi başarmak istediğiniz hedefe odaklarsanız ve bu yolda emin adımlarla ilerlemeyi kendinize hedef belirlerseniz, yanınızda kimseler olmasa bile, o yolun sonuna mutlaka ulaşacaksınızdır.

Çünki bir insanın bir işi başarabilmesi, ona inanması ile gerçekleşecektir.

Hayatın her alanında bu şarttır. Eğer kendinize bir yol çizdiyseniz, o yolun zorluklarını da gözönünde bulundurmalısınız. Çıkılan hiç bir yol çiçekli değildir. Boşuna, "Hiç bir zafere çiçekli yollardan gidilmez" denilmemiştir.

Ayağınıza dikenler batacak, önünüze nice engeller çıkacaktır. Her emeğin bir bedeli var olduğunu unutmadan çıkarsanız bu yola, batan dikenlere rağmen yolunuza hızla devam edeceksinizdir. 

Başarılı olmak isteyen kişi,  sabrı çok iyi öğrenmeli. Sabır ile açılmayacak kapı yoktur. Siz yeterki neyi başarmak istediğiniz iyi belirleyin.

Peki başarı nedir?

Bir çok kişiye göre değişken bir kelimedir, başarı...

Bir çoğu başarıyı,  üniversite eğitimine bağlar. Veya iyi bir meslek sahibi olmaya.  Bir kısım insanda, iyi bir evlilik yapıp çoluk çocuk sahibi olmaya.

Hatta çoğu ebeveynler başarılı çocuk elde edebilmek için, kendilerini çok fazla yıpratır. Gözler nedense hep yükseklerdedir, başarı denilince.

Başarı, elinizdeki var olan  mevcut kapasitenizle ulaşabileceğiz herşey demektir.

Başarı, sizin istediğiniz şeye ulaşmanızdır!.

Çok basit bir örnek; Senelerdir spor yapmak istiyorsunuz, ama bir türlü spor salonuna gidip kayıt olmayı yapamadınız. Ve sonunda spor salonuna gidip kayıt olduysanız eğer, bu sizin için bir başarıdır.  Ve kimse bunu kesinlikle küçümsememeli.

Başarı herkes için farklı anlam taşır. Oysaki birincilik değildir başarı!. En çok para kazandıran meslek de değildir!.

Sizin mutlu olabileceğiniz herseydir, başarı...

Başarı yolunda ki inancınızı asla yitirmeyin. Göreceksiniz siz de başarılı olacaksınız...

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.