Irkçılıktan kaçamıyorsanız vardır bir hikmeti

Eğer Almanya´da yaşıyor ve Alman vatandaşlığı dışında, farklı bir kökene aitseniz, bu sizin için bazı şeylerin zorlaşacağı anlamına gelir. Almanya´da ırkçılık denince akla ilk Solingen faciası gelir. Neonaziler tarafından yakılarak ölüme mahkum edilen koca bir Türk ailesinin dramıdır, Solingen faciası. Veya Almanya'da 2000-2006 yılları arasında aşırı sağcı "Nasyonalsosyalist Yeraltı" (NSU) adli terör hücresi tarafından öldürülen Türk vatandaşlarımızın acı hikayeleri.  Irkçılığın haddi hesabı olmaya Avrupa ülkelerinde, yaşamını buna rağmen devam ettirmeye çalışan sözde yabancılar!.

Sözde yabancı derken, burada doğmuş, eğitimini doğduğu yerde almış ve yaşamını doğduğu ülkede inşaa etmişlerden bahsediyorum, daha doğrusu bahsetmek zorunda kalıyorum. Çünki siz o ülkelerde halen sadece bir yabancısınızdır!.

Kendinizi kabul ettirmek için çabalasanız da, pek de değişen birşeyin olmadığını gördüğünüzde bazen hayalkırıklığına uğrarsınız. Buna rağmen o ülkede hayat sürdürmeye  devam edersiniz.

Yaşananlara bazen şöyle bakıp seni terk etmek istiyorum deseniz de, bu bir anlık düşünceyi şöyle bir köşeye itip, yeni umutlarla sevdiğiniz ve  benimsediğiniz ülkede yaşamaya devam edersiniz...

Peki neden devam edilir?

Almanya'da yaşayan Türklerin gündelik hayatta ırkçılık ve ayrımcılığa maruz kaldığını bildiğimiz, hatta bunu bizzat yaşadığımız halde, neden dönmeyi düşünmeyiz? Türk kökenlilerin iş bulma konusunda da zorluk çektiklerini, eğitim seviyesi düşük olanların yüzde 10'unun Türk isminden dolayı iş başvurusunun reddedildiğini, bu oranın yüksek eğitimlilerde yüzde 30 olduğuna dikkat çekildiğini ortaya koyan onca anketlere rağmen, neden terk etmeyiz su yaşadığımız ülkeyi?

Ben şahsen, alışkanlığın veya işin gücün bizi burada tuttuğuna inanmıyorum. Alışkanlık derseniz eğer, evet insan yaradılışı hasebiyle zamanla herşeye alışan bir varlıktır. Alışmışlık vardır, lakin bu bir sebep değildir bizi burada tutan.

Pek çok duymuşumdur, Almanya eski Almanya değil artık! sözünü...

Evet, ne eskisi gibi ki?

Herşey değişti, herkes değişti Almanya gibi...

Lakin bunun da bir sebep olduğuna inanmıyorum ben...

Bizi burada tutan başka birşey var, gizli, derin, sonsuz...

Dönenler döndü, dönüyor. Lakin dön(e)meyenleri birisi sımsıkı tutuyor, herşeye rağmen...

Eğer bizi sımsıkı tutan birisi varsa, bunun arka pilanında mutlaka çok önemli değerler yattığındandır.

Şöyle denir; “İnsanlar plan yapar, Allah’ın da bir planı vardır: muhakkak ki, eninde sonunda O’nun planı galip gelir.”...

Bundan sonra dönmek isteyenler gönül rahatlıyla dönsün, birşekilde dönemeyenler ise sakın üzülmesin...

Rahmanın vardır bir pilanı...

Bu pilanı gönül rahatlığı ile buyur etsin...

Çünki, O neylerse güzel eyler...

 

 

https://twitter.com/Pinar_Kibar_

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.