Peygamberi hem analım hem anlıyalım...

Âlemlere rahmet olan Hz. Peygamber'in anılması ve anlaşılması çok mühim. Çünkü onu çokça anmamıza rağmen çok az anlıyor, ve onun gibi yaşamayı kendimize düstur edinmiyoruz.

Rahmet Peygamberi ´sırf´ kutlu doğumlarda, Mevlit kandillerinde yad edilsin istemiyorum.  O´nu hayatımızın her alanına yayalım ve her olayda onu örnek alalım istiyorum. İnsanlığın buna çok ihtiyacı olduğunu düşünüyor, O´nun davranışlarına  ekmek su kadar muhtaç olduğumuza inanıyorum.

Dünya üzerinde ki vahşetin, zulmün, kadınlara yönelik şiddetin (genel manada şiddetin) artmasının sebeplerinden birtanesi de, O´nu örnek alamadığımızdir.

Peygamber a.s.´i sadece bir Peygamber olarak görmeyelim. Çünkü O bir babaydı, çünkü O bir eşdi, Çünkü O bir dedeydi ve O bir komutandı.

İyi anlamak lazım O´nu. Hem de çok iyi.

Özgecan ve onun gibi nice kardeşlerimize yapılan vahşeti Efendimiz a.s., tam  1400 yıl önce lanetlemişti.  Peygamberi çok iyi anlamak lazım. Aileler, anneler babalar bunu evlatlarına (kadın-erkek)! ayırtetmeden, çok iyi anlatmaları ve kendileri de anlattıklarını yaşamaları gerekiyor. Örnek olmaları gerekiyor.

Çünkü O veda hutbesinde ne buyurmuştu:

 "Ey insanlar! "Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allahtan korkmanızı tavsiye ederim. [...]

ve devam etmişti; "Müminler! "Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz. Müslüman müslümanın kardeşidir ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir Müslüman kardeşinin kanıda, malıda helal olmaz...

Şiddeti tamamen kınayan bir Peygamber ümmetiyiz. Ümmet olamadığımız için mi yoksa bu halimiz?

Bu soruyu lütfen herkes kendisine sorsun!

Hz. Peygamber (s.a.v.), kadınların erkeklere nazaran farklı yapıda yaratıldıklarını, onların narin, hassas, zarif, duygusal ve kırılgan bir fıtratlarının olduğunu bilmiş ve onlara öyle davranmış.

Peki ya bu asrın insanlığı? Bundan fersah fersah uzaklaşıp, kadınlara vahşice eziyet edip, edebsizleşip tecavüz edip öldürebilmiştir. Bunu başka nasıl açıklayabiliriz ki?

Artık mum ışılığı ile insanlık arıyoruz!

Hatta ben biraz daha iler gidip, insanlık öldü, El-fatiha diyorum...

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.