Uyuşturucuya sevgiyle engel olun

Uzmanlar kötü alışkanlıkları olan gençlerin, ailelerin onlara göstereceği sevgi neticesinde bu bağlımlılıktan kurtulabileceğini söylüyor. Bunun tersi sevigen yoksun büyüyen gençlerin zararlı alışkanlıklar edinebileceği. Demek ki sevgi çok büyük bir nimet, ne bulunmaz bir reçeteymiş. Sevgi sorun çözümünde de kullanabileceğimiz bir iksirdir. Gençler kendisini çevresine veya ailesi ispatlama sürecinde, kendilerine bazı arkadaş grupları edinirler.

Arkadaş edinme sürecinde ise aile çok dikkatli davranmalı. Çünkü uzmanlar göre madde bağımlılığının sosyal çevre ile yakından alakalı olduğunu söylüyor. Tabiki sadece bir faktör bağımlılığa itmez kimseyi. Şunu da unutmamak lazım, uyuşturucu bağımlılığı aniden gelmez. Bağımlılığın asıl kökleri, öncelikle yaşamda karşılaştığı zorlukların üstesinden gelemeyen ve çözümü uyuşturucuda arayan Ìnsan´ın kişiliğinde yatmaktadır.Yaşanan bu zorlukların üstesinden gelmesini öğrenemediğinden genç, zorlukları zararlı maddeler ile telafi edebileceğini düşünür. Ve böyle gençlerin sayısı maalesef gün geçtikçe artıyor.

Peki bu gençlere kim yardım edecek?

Aile ilk çekirdektir. Herşey orada ekilir. Ekilen şeyler bir gün mutlaka meyvesini verir. Genç kendi ailesinde muhakkak sevgi görecek. Sevgiyle beslenen genç, özgüvene ve öz değerlere sahip olacaktır.  Sevgi ayrıca insanda güçlü kişilik kazanmasına sebep olur. Güçlü bir kişiliğe sahip olanlar da, yaşanan zorluklara karşı göğüs germesini bilecektir. Ruhundaki sevgi eksikliği yüzünden genç, kendisini yetersiz ve değersiz hissedebilir. Ve sevgisiz insanda aramızda canlı bir bomba gibi dolaşıyor olabilir. Uzun süre bunu kendi iç dünyasında yaşar, sıkılır, üzülür, bunalır, korkar vs. daha sonra bunu farklı şekillerde gündeme getirir.

 

Bu denli etkili olan SEVGİ hakkında aileler biraz daha fazla kafa yormalılar. Onları sevgi ve şefkat ile büyütmeli ve arkadaş çevrelerini yakından takip etmeliler. Demek ki sevgi hayatımızda bulunmaz bir nimet. Hayatımızda bize yön veren güzel bir duygudur, bunu hem kendimize hem de ailemize tattıralım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.