Gençlerimiz geleceğe iyilikle hazırlanıyor

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı TÜRGEV'in 20. Kuruluş Yıl Dönümü ve Olağan Genel Kurulu toplantısına davetliydik. Programda gençlerimizin geleceğe hazırlanması için yapılan çalışmalardan kesitler izledik. Programda izlediğimiz, TÜRGEV’in yurtlarından hizmet alan ya da çeşitli projeler kapsamında destek gören gençlerin mini hikâyeleri göz yaşartıcıydı.

20 yıl önce Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde kurulan İSEGEV artık TÜRGEV adıyla hizmetlerine devam ediyor. TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Arzu Akalın, "TÜRGEV olarak eğitimin evrensel bir güç olduğunu biliyoruz. Evlatlarımızı geleceğe güçlü bir şekilde hazırlamaya gayret ediyoruz." dedi.

Akalın, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen genel kuruldaki konuşmasında vakfın kuruluş hikâyesini ve günümüze kadar geliş sürecini anlattı.

Akalın, vakfa duyulan güvenin ve gönül bağının hiçbir bedelle mukayese edilemeyeceğini ifade ederek, şunları söyledi:

"TÜRGEV için çalışan tüm arkadaşlarım da benimle aynı duyguları paylaşıyor. Hazreti Ali'nin ‘Evlatlarınızı yaşayacakları çağa göre yetiştirin' şeklinde bir sözü var. Böylece bize nasıl bir eğitim tasarlamamız konusunda da ipucu veriyor. Şunu biliyorum ki Türkiye'nin devam eden bu yükselişi ancak genç kardeşlerimin her alanda birikimli bir şekilde yetişmesiyle mümkün olacaktır.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜRGEV'in 20. Kuruluş Yıldönümü ve Olağan Genel Kurulu'na katılarak bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında, “TÜRGEV'i 20 yıl önce bir avuç insan kendi değerlerimize uygun hizmet vermek amacıyla kurmuştu. Bugün TÜRGEV çok çok iyi noktaya geldi. Yeterli mi değil, daha da yayılacak, daha da gelişecek. 8 bin 500 öğrenciye sahip böyle bir potansiyali var. Muazzam bir yapı haline geldi. ABD'de, İngiltere'de konuk evleri açmak suretiyle bunu başardı. TÜRGEV'in kendi alanında öncü ve örnek kuruma dönüşmesini takip ediyorum, takip edeceğim” dedi.

Gençlere çok önemli hatırlatmalarda bulunan Erdoğan nüfusumuzun artırılmasının gereğine işaret ederek şunları söyledi:

 "Zürriyetimizi artıracağız, neslimizi çoğaltacağız. Nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş, hiçbir Müslüman aile böyle bir anlayış içinde olamaz."

Erdoğan, gençlere ülkemizin zor günleri geride bırakıp bugünlere geldiğini anlatırken çok çalışmanın önemine vurgu yaptı:

“Okuyun, araştırın, tefekkür edin, pratik yapın. Sadece okumak yetmiyor. Düşüneceksiniz, yetmiyor uygulayacaksınız, yetmiyor neticelendireceksiniz. Kendinizi güçlü yetiştireceksiniz. O zaman önünüzde aşılamayacak hiçbir engel kalmadığını göreceksiniz. TÜRGEV bunun için vardır. Sizler milletimizin umudu, geleceğisiniz.

Biz 2053, 2071 vizyonunu göremeyeceğiz. Sizlerin birçoğu bunu görecek. 2053'ün mimarı nesli, 2071 neslini sizler yetiştireceksiniz. 1453 tarihi bizim için nasıl bir dönüm noktası olmuşsa, 2053 tarihini de sizlerin bir dönüm noktasına dönüştürmesini Rabbim'den temenni ediyorum. Attığınız her adımda Fatih'in izinden gideceğinize, Asım'ın neslinden gideceğinize ve başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum.

Okullarımızın kapısında kızlarımızı çevirdiler mi, üniversite kapılarından çevirdiler mi, ikna odalarına soktular mı? Onlar nerede? Devran değişti. Hak yerini buldu, alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Bütün mesele inanmak. İman, tekeden bile süt çıkartır."

TÜRGEV’in toplantısından bir gün sonra Ankara’da güzel ve anlamlı bir ödül törenine katıldık. Deniz Feneri Derneği’nin İyilik Okulu projesi kapsamında Ankara’daki tüm ortaokul ve liseler arasında düzenlediği “uygulamalı iyilik projeleri yarışması” neticelenmiş, sıra ödüllerin takdimine gelmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonunda düzenlenen törene, Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Deniz Feneri yönetimi ve yarışmada ödüle layık görülen okullardan öğretmen, idareci ve öğrenciler katıldı.

MEB Müsteşar Yardımcısı Yıldız, programda yaptığı konuşmada, yeni dönemde eğitim sisteminin öğrenci odaklı bir anlayış üzerine inşa edildiğini belirtti. Yıldız, "Çocuklarımızı daha iyi yetiştirmek için daha iyi ne yapabiliriz sorusunu sorduk ve 40 yıldır yapılamayan müfredat değişikliğini yaptık. İnsanı ve onun değerlerini merkeze alan bir sistem geliştirdik. Yeni yaklaşımda çocuklarımızın analitik bir perspektifte dünyayı yorumlayıp kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmelerini amaçlıyoruz. Zira onların düşünceleri bizim için çok değerlidir" dedi.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz de projeyi iki yıl önce İstanbul’da başlattıklarını anlattı. Çocuklardaki iyilik duygularını harekete geçirmek için böyle bir çalışma yaptıklarını söyleyen Cengiz, "Çocuklarımızın kalplerine, zihinlerine iyiliği, yardımlaşmayı ve dayanışmayı aşılamaya çalışıyoruz. Çünkü iyiliğin en saf ve temiz hali onlarda vücut buluyor" değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın birçok bölgesinde kan ve gözyaşının hâkim olduğuna işaret eden Cengiz, Anadolu insanının yardım elini bu bölgelere ulaştırmaya çalıştıklarını kaydederek, "Milletimizin merhamet eli, mazlum coğrafyalarda akan gözyaşlarını siliyor. Milletimizin en güçlü yanı budur. Bütün dünyadaki mazlum coğrafyalara elimizi uzatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

 Ankara ve İstanbul'da devam eden projeyi Türkiye’nin tamamında uygulamak istediklerini dile getiren Cengiz, yarışmaya 300 projenin katıldığını, bunlardan 12’sinin ödüle layık görüldüğünü belirtti.

TÜRGEV ve Deniz Feneri ailesini gençlerimizin geleceğe hazırlanması için yaptıkları güzel çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum.

 

recep.kocakk@gmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.