HER SEFER YENİ BİR FETİHTİR

Her meşru davete icabet gerekir. Mazeret beyan edeceksek o da gerçek, makul ve içimize sinen bir mazeret olmalı.

Bir yerlere davet edildiğimizde bazen yol şartlarını, göze alacağımız zahmeti ve külfeti düşünür, “evet” demek nefsimize ağır geldiği için zorlanırız. İşte tam o noktada davet edildiğimiz programa canımız istemese de, nefsimize ağır gelse de koşup gitmemiz halinde nefsimizin burnunu sürtmüş, mümince bir tavır sergilemiş oluruz. İyi niyet ve samimiyetle attığımız her adım ahiret azığı olarak karşımıza çıkarılacaktır. Biliriz ki, zerre miktarı hayırlı bir amelin de kötü bir fiilin de bir karşılığı vardır. (Zilzal Suresi)

Milat Gazetesi’nde yazmaya başlamadan yıllar önce Habername.com ve analitikbakis.com adresleri üzerinden yazılarımı gün ışığına çıkarıyordum. Milat yeni bir pencere ve yeni bir imkân ve fırsat oldu benim için. Analitik Bakış şimdilik yayında değil. Habername ise ciddi anlamda emeğimizin sindiği, paylaşmayı arzu ettiğimiz nice bilgi, hatıra, haber, tecrübe ve fikir için mühim bir mecra olarak devam ediyor.

Habername, kıt imkânlarla sürdürülen bir macera. Bu maceranın başkahramanı 1990 yılından beri yol arkadaşlığı yaptığım kardeşim, dostum Kemal Bozkurt. 17 yıldan beri ABD’de yaşıyor ama kararlılıkla devam ettirdiği önemli hizmetlerden birisi olarak bu web sitesini yaşatma azminden bir şey yitirmiş değil. Bu yürüyüşün nice hayırlara vesile olduğunu düşünüyorum.

Her yıl bir mekânda Habername yazar ailesi bir araya gelir, hasbihal eder. Buluşmalarda mütevazı çabalarımızın kesintisiz sürmesi için birbirimizi teşvik ederiz. Hiçbir gayreti, en küçük bir emeği ve iyi niyetli küçücük bir adımı bile asla küçümsemeyelim, deriz. Allah samimiyetle atılan adımları bereketlendirir, hayırla vesile eder, buna inanırız.

Habername ailesi olarak bu yıl Bolu’da Narven Termal Kasabası’nın ev sahipliğinde buluştuk. Yazarlarımızdan Ahmet Türkan’ın bu kasabanın inşa edilmesinde ciddi emeği ve payı var. Onun vesilesiyle Narven’i tanımış olduk. Ev sahiplerimiz idarecisinden çalışanına hepsi güler yüzlü, ilgili ve candan idi. Hepsine müteşekkiriz. Temiz havanın, yeşilliğin ve huzurun önemli adreslerinden birisi olmaya namzet Narven, son yıllarda ülkemizde sayıları giderek artan kaliteli ve nitelikli tesislerimizin yeni bir örneği olacak.

Ülkemizin dini değerler konusunda hassasiyet sahibi ailelerinin de rahatlıkla gidebilecekleri nezih mekânların artması sevindirici. Kısa bir süre önceye kadar şehirlerarası yolculuklarda mola yerleri ne kadar pejmürde ve kaliteden yoksundu. Artık mescitlerin özel olarak tasarlandığı, abdest alma yerlerinde sıcak su ile birlikte soğuk suyu da bulabildiğimiz tesislere kavuştuk.

Müşterilerin imkânları arttıkça beklenti ve talepleri de değişiyor. Ekonominin kuralları işliyor, talep varsa ihtiyaca uygun arz da geliyor.

Önemli tehlike ise şu; belli bir ekonomik güce sahip olanların gidebildiği tatil beldelerinin, dinlenme ve sağlık merkezlerinin konu edildiği dost meclislerinde güç gösterisine gidilmemeli. Kulağımıza geliyor ki, kimi sohbet meclislerinde hanımların bir kısmı –farkında olmadan- diğer kısmını, tatillerini nerede geçirseler iyi oluru konuşarak üzüyorlar..

Bolu’ya giderken Kemal Bozkurt’un renkli hayat hikâyesinden bilmediğim bazı kısımları dinledim, çok istifade ettim.

Ankara’dan programa katılan Mesut Doğan ve Ekrem Özdemir, “Habername ve benzeri haber sitelerine, gazetelerimize düne göre daha fazla ihtiyacımız var. Mevcut hükümetin doğru icraatlarını takdir ve teşvik ederken, ortaya yapıcı eleştiri de koyacak ve doğruları çekinmeden, ısrarla yazarak savunacak kalemlere, mecralara ne çok muhtacız “ dediler.

Her yola çıkışta, ”Allahım bu yolculuğu hakkımda hayırlı eyle. Güzel ve sevdiğin insanlarla tanışmamı, istifade etmemi nasip eyle. Yolcuğumu her türlü sıkıntı, zorluk, kaza ve beladan uzak eyle. Beni ve yol arkadaşlarımı koru” diye dua edilmeli.

Samimiyetle icabet edilen her davetin sonunda ve her seferin ardından görülür ki, siz ve yol arkadaşlarınız için yeni fetih sayfaları açılmış, yeni nasip sofraları kurulmuş; elbette maddeten ve manen..

Rabbimiz kardeşler olarak müminlerin birbirlerini sevmesini istiyor. Birbirimizi sevmemizi imanımızın olgunluğuna şart koşuyor.

Merhum Mehmed Zahid Kotku (R.Aleyh), “Arkadaşlık pekey demekle kaimdir” dermiş. Sizi yanlışa, iyilik dışında bir yere götürmemiş, kötü yola hiç davet etmemiş dost ve kardeşlerden gelen her çağrıya, “Nereye?” sorusunu sormadan “Geldim” demelisiniz.

Böyle davranmanın sonu –bit-tecrübe sabittir ki-, hep hayırdır.

 

recep.kocakk@gmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.