İftarlarda kardeşliğimiz pekişti

Bayrama bir hafta kaldı. İftar vesilesiyle çok özel, güzel ve anlamlı buluşmalara şahitlik ediyoruz.

Memur-Sen Konfederasyonu ve Deniz Feneri Derneği işbirliği ile başlatılan yardım kampanyası devam ediyor. Ramazan ayı boyunca sürecek yardım seferberliği kapsamında Mardin'e giden Memur-Sen heyeti, terör mağduru ailelere gıda yardımları gerçekleştirdi.

Bu amaçla Mardin'e giden Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Günay Kaya, Mehmet Bayraktutar, Hacı Bayram Tonbul, Mehmet Emin Esen, Bayındır-Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muzaffer Boskurt ve Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan çeşitli ziyaretlerde de bulundu.

Yapılan yardımların ardından Memur-Sen heyeti, PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırı dolayısıyla, Mardin'in Midyat ilçesinde yetkililere geçmiş olsun ziyareti de gerçekleştirdi. Heyet sırasıyla Mardin Valisi Mustafa Yaman'ı, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl'ü, Midyat İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman'ı, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nu ziyaret etti.

***

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi hocaları, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği geleneksel iftar sofrasında bir araya geldi.

İftar programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, katılımlarından dolayı her iki üniversitenin hocalarına teşekkür ederek “Rahle-i tedrislerinde bulunmakla iftihar ettiğim hocalarıma iftar sofrasında bizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

İslam coğrafyasının içinden geçtiği süreçler dikkate alındığında İlahiyat fakültelerine büyük görevler düştüğünü kaydeden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Coğrafyamız ve bütün insanlık çok zor bir süreçten geçiyor. Bütün ilahiyat fakültelerimizin, önümüzdeki dönemde, içinden geçtiğimiz bilgi krizinden, düşünce krizinden ve medeniyet krizinden nasıl çıkmamız gerektiği üzerine çok daha fazla mesai harcaması gerekiyor” diye konuştu.

Başka dünyaların Türkiye’ye umut bağladığının da altını çizen Başkan Görmez, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Başka dünyaların bize bağladığı büyük umutlar var. Başka dünyalarda bu umudu yeşertecek bilgi müesseselerinin azaldığını ve zayıfladığını görüyoruz. Bilgi müesseseleri ve üniversitelerle birlikte içinden geçtiğimiz süreçleri doğru okumak, doğru değerlendirmek, bilgi ve düşünce üretmek için çok daha fazla işbirliğine ihtiyacımız var.

Bu seneki ramazan temamız olan ‘Gelin Gönüller Yapalım’ başlığı altında dünyanın birçok noktasında hizmet yürütmeye çalışıyoruz. Bugün biz burada iftarımızı yaparken, 88 ülkede 466 noktada Diyanet İşleri Başkanlığı, milletimizin hayır elini, iyilik elini Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte mazlum ve mahrum coğrafyalara taşımış vaziyette. Dünyada 466 noktada iftar sofraları kurularak buralarda gönüllerin yapılması için, gönüllerin yeniden inşa edilmesi için büyük bir çalışma içerisindeyiz.

***

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ramazan ayı boyunca çeşitli davetli gruplarıyla iftarda bir araya geldi. Erdoğan’ın iftar sonrası yaptığı konuşmaların hepsi çok etkileyici, bilgi yüklü, şevk verici ve kararlılık içeren nitelikteydi.

Erdoğan’ın şehit aileleri ve gazilere verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmadan bazı notlar:

“Bu teröristler milletimizin mensubu olsalar kendi kardeşlerine saldırmazlar. Müslüman olsalar Ramazan günü kan dökmezler. İnsan olsalar sokak ortasında bomba patlatmazlar. Bizim için şehitlik mertebelerin en yücesidir. İşte bugün burada şehit yakınlarımız ve gazilerimizler birlikteyiz. Toprağa verdiğimiz her şehidimiz, devlet ve millet olarak varlığımızın adeta birer mührü gibidir.

Türkiye'yi terörle terbiye edeceklerini düşünenler yanılıyorlar. 20 Temmuz'dan bu yana bazı ilçe ve mahallelerimizde açılan çukurlarla, bombalı barikatlarla başlayan saldırılar karşısında verdiğimiz mücadele sıradan bir terörle mücadele operasyonu değildir. Son örneğini bugün İstanbul'da yaşadığımız bombalı saldırılar karşısında gösterdiğimiz metanet, teslimiyetin değil, kararlılığın ifadesidir. Bu mücadele milletimiz ve devletimiz için bir beka mücadelesidir.

O gün İstanbul'u işgal etme özlemiyle gelenler bugün de terör örgütünü aynı hedef için maşa olarak kullanıyorlar. Haçlı seferlerinde yarım kalan hayallerini bugün terörle tamamlamak istiyorlar.”

***

Bağcılar Belediyesi Ramazan etkinlikleri çerçevesinde “İnanç ve Medeniyetimizde İnsana Saygı ve İyilik Hareketi” konulu bir panel gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü gazeteci yazar Ekrem Kızıltaş’ın yaptığı panele Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, Deniz Feneri İletişim Koordinatörü Recep Koçak, İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede ve Sadaka Taşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özden katıldı.

Ekrem Kızıltaş’ın kapsamlı giriş konuşmasının ardından yardım kuruluşlarının temsilcileri birbirinden etkileyici bilgiler verdiler.

Konuşmacılar yardım kuruluşlarımızın ülkemiz için önemine vurgu yaptılar ve mazlum coğrafyalarda gönüllerin nasıl fethedildiğine dair unutulmaz örnekler verdiler. Kirazlı etkinlik alanında kalabalık bir halk kitlesinin takip ettiği paneli Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk’le birlikte belediyeden çok sayıda idareci de ilgiyle izledi. Programın sonunda Başkan Lokman Çağırıcı katılımcılara birer plaket takdim etti.

***

Ramazan vesilesiyle yardım kuruluşlarımızın ülkemizde ve gönül coğrafyalarımızda açtığı iftar sofraları, yetimleri sevindirmek için attıkları adımlar takdire şayandı. Bütün dünya, kardeşliğimizin pekişmesi için Türkiye’den gönüllülerin seferber olup nasıl yollara düştüğüne ve dilleri, renkleri farklı kardeşlerin yürek yüreğe iftar sevincini coşkuyla nasıl yaşadığına şahitlik etti.

Her buluşma kardeşliğimizin pekişmesi ve yeni fetihler için güzel bir fırsat, iyi bir vesiledir.

 

recep.kocakk@gmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.