İyilik Okulu protokolü yenilendi

İyilik Okulu projesi, 2014-2015 eğitim öğretim döneminde imzalanan bir protokolle hayata geçirilmişti. Geçtiğimiz günlerde projenin 2015-2016 döneminde de devam ettirilmesi için protokol yenilendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün konuyla ilgili açıklaması ‘efradını câmi ağyarını mani’ özelliklerdeydi. Geleceğe iyiliksever nesiller yetiştirilmesini hedefleyen bu hayırlı projeyle ilgili söz konusu güzel gelişmeyi paylaşıyorum;

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Deniz Feneri Derneği işbirliği ile yürütülmekte olan “İyilik Okulu Projesi” 07.01.2016 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Muammer YILDIZ ve Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz’in imzaladığı protokol ile 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında da yenilenerek hayata geçirildi.

Protokol imza töreninde Projenin yürütülmesinden sorumlu İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Timur Tuğral’ın yanı sıra Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Turan Yalçın, Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak, İyilik Okulu Projesi Yürütme Kurulu Üyeleri ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi üyeleri de hazır bulundu.

İlkokul, ortaokul seviyesindeki geleceğin iyilik elçileri öğrencilere yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma gibi iyilik kavramlarını ve derneğin 17 yıllık yardım tecrübesinden kesitlerin aktarılması hedeflenen proje kapsamında 39 ilçeden belirlenecek okullarda projenin yürütülmesi planlanmaktadır.

Geride bıraktığımız 2014-2015 eğitim öğretim döneminde proje pilot il olarak seçilen İstanbul’da her ilçede, ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenen okullarda uygulandı. Her ilçede belirlenen bir okul ziyaret edildi. Öğrencilere, ülkemizde ve dünyada yaşanan yoksulluk adına görseller eşliğinde sunumlar yapıldı, farkındalık oluşturuldu.

Bu çalışma sonunda yardım projelerimize destek vermek isteyen okullar tarafından biri Afrika’da olmak üzere 3 su kuyusu açıldı. Bazı okullarımızın ise projeye yeni öğretim döneminde de destek vermek suretiyle yeni su kuyuları açma taleplerini İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve proje paydaşı derneğe iletmesi neticesi Deniz Feneri Derneğinin talebi doğrultusunda protokol yenileme gereği hâsıl olmuştur. Tamamen gönüllülük esası ve talep doğrultusunda ilçelerimizden belirlenen ilkokul ve ortaokul seviyesindeki en az bir okulda ”İyilik Sunumları” yapmak suretiyle projenin devam ettirilmesi amaçlanmaktadır.

Yeniden hayata geçirilen Proje ile Deniz Feneri Derneği Genel Merkezi veya İstanbul Şubesinde ya da okullarda yapılacak sunumlarla, öğrencilerin bazı temel insani kavramlara dair hassasiyetlerinin artırılması hedeflenmektedir.

Öğrencilere iyilik, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma kavramlarını anlatmak ve sevdirmek suretiyle bu kavramlar hakkındaki bilincin kuvvetlenmesine katkıda bulunulmaktır. Böylece ailelerimizin, ülkemizin ve dünyanın daha huzurlu bir haline gelmesine destek olunacaktır.

Projeye katılan öğrencilerin hem eğitim-öğretim hayatları boyunca, hem de hayatlarının diğer safhalarında çevrelerine, ülkemize ve yaşadıkları dünyaya duyarlı birer şahsiyet haline gelmeleri amaçlanmaktadır.

İyilik Okulu Proje Protokol imza töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Muammer YILDIZ;

‘’Öncelikli olarak bir önceki protokolümüzde yer alan tüm yükümlülüklerini ziyadesiyle yerine getiren Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet CENGİZ’e ve onun nezdinde tüm dernek çalışanları ve gönüllülerine teşekkür ediyorum. “Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz” sözü geçen sene proje sonuç çıktılarını tam anlamıyla karşılamaktadır. Minik ellerin, minik yüreklerin yardımlarıyla bir tanesi Afrika’da olmak üzere 3 tane su kuyusu ile insanlığa can olduğu bir projeye vesile olmaktan son derece mutluyuz. Ayrıca okullarımızla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ve kamuoyuyla paylaşılan sonuç raporunda binlerce ihtiyaç sahibine ulaşıldığını görmek bizi ziyadesiyle mutlu etti. Bir şeyi anladık ki güzel ülkemizin güzel yürekli çocukları “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.” diyen peygamberimizin yolunda yürümeye devam ediyorlar.

Tüm dünyanın mazlumlarına el uzatan bir ülkenin çocuklarından da böylesi duyarlı davranmaları ve konu mazlumlar olunca öğrenci, öğretmen, idareci, veli bir araya gelerek tek yürek olmaları ayrıca bir sevinç kaynağıdır. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında da bizim hayra vesile olmamızı sağlayan Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet CENGİZ’e ve onun nezdinde tüm dernek çalışanları ve gönüllülerine, Temel Eğitim Şube Müdürümüz Timur TUĞRAL’a ve Ar-Ge Birimi üyelerine gayretlerinden dolayı teşekkür ediyor, projemizin nice hayırlı işlere vesile olmasını temenni ediyorum’’ dedi.

İyilik Okulu Proje Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet CENGİZ;

‘Bir önceki dönemde yaptığımız protokol kapsamında öğrencilerimizin, okullarımızın, velilerimizin gösterdiği hassasiyet, yaptıkları katkı, projemizi sahiplenmeleri bizleri de çok mutlu etti. İl Milli Eğitim Müdürümüzün de konuşmasında değindiği gibi tüm dünya mazlumlarının umudu haline gelmiş güzel ülkemizin geleceği minik yavrularımızın projeye gösterdiği hassasiyet geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Damla damla Afrika’daki mazlumlara can oldu yavrularımız. İnşaallah hep beraber bu sene de yine aynı hassasiyetle, yine aynı sevgiyle mazlum insanları kucaklamaya ve gücümüz nisbetinde yardım etmeye devam edeceğiz. Konuşmamı sonlandırırken İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Muammer YILDIZ’a, İl Milli Eğitim Temel Eğitim Şube Müdürü Timur TUĞRAL’a, projemize yürekten sahip çıkan öğrencilerimize, öğretmenlerimize, okul idarecilerimize, velilerimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi üyesi arkadaşlara, yardım ulaştırılan tüm mazlumlar ve derneğim adına teşekkür ediyor, yenilediğimiz protokolümüzün tüm mazlumlara hayırlı olmasını diliyorum dedi.

 

recep.kocakk@gmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.