Millî Görüş 5 Görev başladı...

Büyük Kongre'de görev verildi ve görev başladı...

Kritik soru şu: Ne görevi verildi, neler yapılacak?..

Bu kritik soru kadar bu sorunun cevabı da önemli.

Verilen görevi bir slogan, bir afiş, bir pankart cümlesinde özetlemek mümkün mü? Bir önceki yazımda andığım slogan ve başlıklardan birini seçerek sorunun cevabını veriyorum:

Ne Komünizm, Ne Kapitalizm; ADİL DÜZEN.

Evet, komünizm yıkılıp gitti, kapitalizm can çekişiyor, çöküş aşamasına girmiş, yıkılmak üzere. 'Sosyal Tufan' hayatın ilmî, dinî, iktisadî ve siyasî olmak üzere her alanını ahtapot gibi sarmış, her şeyi yavaş yavaş yok ediyor. Dünya ve bütün insanlık için sadece 'kriz' veya 'krizler' değil, "TUFAN!" seviyesinde 'acil durum' hâli ilân edilse yeridir.

Dünya ve insanlık bu durumda "çare ve çözüm" arıyor...

Millî Görüş Lideri ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, görevi devraldığının ilk gününde (dün), 'şuurlanacağız, çelikleşeceğiz' dedikten sonra, 'Ne görev verildi?' sorusunun cevabını verdi. Erbakan, kongrenin "Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya"nın kurulması görevini verdiğini anlattıktan sonra; "Bütün insanlığın saadeti için KAPİTALİZM çöktükten sonra bugün yerine ne konacak belli değil. Çünkü KOMÜNİZM gibi o da çökmeye mahkumdur. Kongrede, bunların yerine konacak olan "ADİL DÜZEN"i kurma görevi verilmiştir. Konuşma görevi değil..." dedi.

 

Üçüncü Şahlanış Hamlesi yapılırken yapılması gereken hazırlıklar ve çalışmalar, bir önceki yazımızda birer kelimeyle hatırlatılmıştı: 1- Şuurlanma. 2- Çelikleşme. 3- Üretim. 4- Milko hamlesi. 5- Üçüncü Şahlanış; Heyecan...

Bunlarla ilgili bazı detayları, Hocamızın üslubuyla bir kere daha hatırlayalım: 1- ŞUURLANMA. Bütün Millî Görüşçüler, bütün partimiz mensupları bu olayları yaşayarak davamızı gerçek mânâsı ile anlamak ve bizim diğer 60 partiden bir tanesi olmadığımızı, ilk ve tek parti olduğumuzu daha iyi kavramak imkan ve fırsatını bulmuşlardır. 2- ÇELİKLEŞME. Bütün kadrolarımız davaya sapasağlam bağlı, şuurlu insanlardan meydana gelmek suretiyle çelikleşmiştir. 3- HEYECAN. Bu olayların arkasından bütün camiamız mensuplarına büyük bir canlılık ve heyecan gelmiştir. Herkes kendi öz parti ve inancına kavuşmuş olmanın ve temel esasların muhafazasının sevinci, huzuru ve memnuniyetini yaşamaktadır. Millî Görüş'ün seçimi kazanıp iktidar olmak hedefi ve görevi yanında; yeni muhteşem hizmetlerini yapabilmesi için de bu şuurlanmaya, çelikleşmeye, heyecan ve coşkuya ihtiyacı vardı.

Mimar Sinan Örneği: Nitekim Mimar Sinan; "çıraklık" dönemindeki Şehzadebaşı ve "kalfalık" dönemindeki Süleymaniye'den sonra, "ustalık" döneminde Selimiye'yi yaparken aynı şekilde yepyeni bir aşkla, şevkle ve heyecanla kollarını sıvamıştır. Biz Millî Görüşçüler de; 70'li yıllardaki "çıraklık" dönemimizde (MSP), MC hükümetleri ile büyük hamleler yaptık... 1996'daki "kalfalık" döneminde en büyük parti (Refah Partisi) olarak efsanevi hizmetleri gerçekleştirdik... Şimdi de Saadet Partisi ile "ustalık" dönemimiz için hazırlıklarımızı yapıyoruz... Yeni muhteşem hizmetler bizi bekliyor...

 

Evet, Saadet Partisi'nin Büyük Kongre'sinde görev verildi ve görev başladı...

Görev yerine getirilirken gerçekleştirilecek hedefleri bir kere daha hatırlayalım:

- Yaşanabilir Türkiye,

- Yeniden Büyük Türkiye,

- Yeni Bir Dünya'nın kuruluşu,

- Adil Dünya Düzeni'nin kurulması.

Yani;

- Ne Komünizm, Ne Kapitalizm; "ADİL DÜZEN".

Önceki ve Sonraki Yazılar