Millî Görüş 7 İnanç var, her şey var!

Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erakan, Saadet Partisi Genel Başkanı seçildiği Büyük Kongre öncesinde tarihî bir açıklama yapmıştı. Bundan önce yazdığım altı yazı ile bu yedinci yazının temelini, işte o açıklama oluşturmaktadır. Yedi yazı boyunca, Millî Görüş Liderimizin o açıklamalarını değerlendirmeye ve yorumlamaya çalıştım.

Bir nokta çok anlamlı ve dikkat çekiciydi: Erbakan'ın 14 Ekim'de yaptığı açıklama, kendisinin Meclis'e ilk kez girdiği tarih olan 14 Ekim 1969 tarihinin 41. sene-i devriyesinde olması bakımından da derin bir anlam taşıyordu...

Erbakan'ın o açıklamasında iki başlık özellikle dikkat çekiyordu.

Birincisi: "İnanç var, her şey var!"

İkincisi: "Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir."

'İnanç' ve 'her şey' ama 'her şey'... Son aylarda yaşananlar, son yıllarda yaşananlar... Ve bu dünyada başlayıp ebediyete doğru uzanan mücadelemiz...

İşte; 'her şeyin özeti' bu değil mi, 'hayatın her şeyi işte bu kadar' değil mi?

...

Biz sözü yine Erbakan Hocamızın açıklamalarına bırakalım: "Biz, kısa zamanda ufak oy oranlarından, en büyük oy oranlarına çıkmanın ustasıyız. Çünkü inancımız var.

"İnanç var, her şey var!"

3. Şahlanış başlamıştır. Yeniden iktidara geliyoruz inşallah...

"Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir."

Tarihimizin altın sayfaları Millî Görüş'le yazılmıştır. Allah hepimizi hidayete erdikten sonra dalâlete saptırmasın. Ne mutlu sebatla, sabırla, sadakatle, ihlâsla, şuurla, Allah rızası yolunda çalışanlara. Birlikte rahmet vardır. Ayrılıkta azap vardır."

...

"Ne yapacağız?

1) Camianın aydınlatılması.

2) Temel esaslara sımsıkı sarılınması.

3) Şuurlanma ve çelikleşme hamlelerinin gerçekleştirilmesi.

4) Asıl ana gaye göz önünde bulundurularak bütün gücüyle o istikamette çalışılması.

5) Dış güçlerin etkilerine karşı uyanık ve şuurlu olunması ve camianın uyarılması.

6) Sıratı müstakimden şaşmamak esastır.

Diğer partilere heves edilirse yavaş yavaş onlara benzenir, Millî Görüş'ten uzaklaşılır ve adım adım helâk olmaya gidilir. 40 yıllık denemeler bunu tekrar tekrar ispat etmiştir."

...

Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, tarihî açıklamalarını şöyle sonlandırmıştı: "17 ekim 2010 Olağanüstü Büyük Kongremiz münasebetiyle yapmış olduğum bu açıklamaları sona erdirirken, Cenab-ı Hakk'a bize yaptığı sonsuz yardımlardan dolayı bir kere daha şükrediyorum. Kongremizin Türkiye ve insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Bütün Millî Görüş camiasını gösterdikleri şuur, inanç, sabır, azim ve atılım heyecanından dolayı tebrik ediyorum. Hepinizi gelecek sene iktidar olmanın nasip olması duasıyla Allah'a emanet ediyorum. Esselâmü aleyküm ve rahmetullahi ve berekâtühü."

...

"İnanç var, her şey var!"ı, Necip Fazıl'ın mısraları ile noktalayalım: "Sen bir devsin, yükü ağırdır devin, / Kalk ayağa dimdik doğrul ve sevin! Mehmed'im sevinin başlar yüksekte; / Ölsek de sevinin, eve dönsek de. / Sanma bu tekerlek kalır tümsekte... / Yarın elbet bizim, elbet bizimdir. / Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir."

Önceki ve Sonraki Yazılar