Millî Görüş2 Gömleksiz olmaz, olamaz!

Önceki yazımızın sonuna doğru bir yerinde ne demiştik? İlginç olan şudur: Millî Görüş Hareketi I. Hamle ve Şahlanışını MSP (Millî Selâmet Partisi) zamanında, II. Hamle ve Şahlanışını RP (Refah Partisi) zamanında gerçekleştirdi ama aynı dönemlerde de "istifaları, ayrılıkları, 'gömlek çıkarmaları' ve 'yazamayacağım' başka şeyleri" de yaşadı...

'Yazamayacağım' çok şey var ama burada -beni çok etkileyen ve birkaç yıl özel emek verdiğim- sadece birini anmadan geçemeyeceğim: RP İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde yardımcılığını yaptığım "kişi", meğer o yıllarda, başından beri "Adil Düzen"e hep karşıymış (!), 15 ilim adamına (!) "Adil Düzen" aleyhinde "raporlar" hazırlatıyormuş da haberimiz yokmuş! (O sözde raporların küçük bir kısmı elimize geçti ve her satırına gerekli cevaplar yazıldı; ilgilenenlerin bilgisine.) İşte o "kişi" sekiz yıldan beri Başbakan!

"Adil Düzen"e başından beri hep karşı olan, harekete sırt çevirdiğinde ise "Millî Görüş" gömleğini çıkaran "kişi" başta olmak üzere, "onun peşinden gidenlere" tek soru:

- "Millî Görüş gömleği" ve "Adil Düzen ceketi" olmadan, bugüne kadar Türkiye'nin hangi ana sorununu çözdünüz; ya da "Millî Görüş gömleği ve Adil Düzen ceketi" olmadan sorunlara çare ve çözüm üretilebiliyor musunuz?..

...

Türkiye'nin dört ana sorununu bu vesileyle tekrar hatırlayalım:

1. İŞSİZLİK ve istihdam...

2. BORÇLAR: Dış ve iç borçlar...

3. MEDYA: Millî olmayan her türlü medya...

4. YARGI: Adalet, Anayasa ve Yargı Kurumları sorunları...

-"Millî Görüş gömleği" ve "Adil Düzen ceketi" olmadan, sekiz yıldan beri ülkemizin bu dört sorundan hangisi çözüldü; hangisi?..

"Türkiye'ni 100 Sorunu"nu buraya yazmıyorum, çünkü bir gazete köşe yazısına bu sorunların sadece isimleri bile sığmaz. Ama şu kadarını hatırlatayım: "TÜRKİYE'NİN 100 SORUNU VE 100 ÇÖZÜMÜ" araştırma ve çalışmamız hazırdır; ilgilenenlerin bilgisine...

Demek ki neymiş?

Gömleksiz olmazmış, olamazmış, olmuyormuş...

"Millî Görüş gömleği ve Adil Düzen ceketi" olmadan olmuyormuş.

...

Sözü Saadet'e, Saadet Partisi'ne getirmeye çalışıyorum...

Daha doğrusu "Millî Görüş Hareketi"nin I. ve II. Hamle ve Şahlanışlarını yaptığı "çıraklık" (MSP) ve "kalfalık" (RP) dönemlerinden sonra; tam da şimdiki "ustalık" döneminde, "III. Hamle ve Şahlanış" merhalesine gelmişken, "gemiyi tek tek veya topluca terk edenlere" getirmeye çalışıyorum... Bakıyorum da; "onlar" da, yukarıda örnek olarak andığım ve anlattığım "kişi" ve "onun peşinden gidenler" gibi "Millî Görüş gömleği ve Adil Düzen ceketi" olmadan bu işlerin olabileceğini zannediyorlar! Zavallılar, MSP zamanında gemiyi terk edenlerin nerede olduklarını biliyorlar mı; veya RP/FP sonrasında terk edenlerin "sözde başarılarına" ya da bana göre "başarısızlıklarına" mı özeniyorlar?!.

Sadece son iki yılı hatırlayalım: "Millî Görüş" kavramını kerhen, adeta yabancı bir kelimeymiş gibi bazen andılar ama özünü ve ruhunu anlatmadan etrafında dolandılar; bu arada kendilerini güya "medeniyetçi" olarak lanse ederken, "ADİL DÜZEN" söylemini yani "Adil Düzen Medeniyet Projesi"ni ise tek bir defacık olsun ağızlarına bile almadılar!!!

Sonuç: Bu işler "gömleksiz" olmaz; bu kış şartlarına "ceketsiz" hiç olmaz! Yani "Millî Görüş gömleği ve Adil Düzen ceketi" olmadan kesinlikle hiçbir şey olmaz, olamaz! Delil ve örnek mi istiyorsunuz: İşte sekiz yıldan beri sözde iktidarda olanlar ve Türkiye'nin sorunları! Kritik soru şu: Yoksa siz de onları mı örnek alıyorsunuz?!.

Önceki ve Sonraki Yazılar