Millî Görüş3 Müjdeler olsun...

Üstadım ile birlikte Erbakan Hocamıza yaptığımız ziyaretin ardından çok değil, sadece üç gün sonra; -görüşmeden edindiğim izlenimlere istinaden- "beklediğim müjdelerin ilk bölümünü" Erbakan Hocamız bugün (Cuma) açıklamış oldu. Evet, "müjdelerin ilk bölümü" diyorum; çünkü kırkbir yıllık Erbakan Hocamı iyi tanıdığımı ve peyderpey "yeni müjdelerle" karşımıza çıkacağını çok iyi biliyordum. Bu arada 'yeni müjdeler' de olacak...

Bundan önce yazdığım iki "Millî Görüş" yazımın devamı olan bugünkü yazımda, Erbakan Hocamızın müjdeli açıklamalarının sadece 'ilk bölümü' üzerinde duracağım:

"Saadet Partimizin 17 Ekim günü yapılacak olan Olağanüstü Büyük Kongresi'nin büyük önemi ve mânâsı vardır. 20. asrın ilk yarısı 1. ve 2. Cihan Harpleri ile geçmiş, insanlık beklediği özlediği 'saadet dünyası'nı bir türlü bulamamıştır. İkinci Cihan Harbi'nin arkasından 'yeni bir dünya'ya kavuşmayı beklerken; 1945'de Yalta'da Roosevelt, Stalin ve Churchill'in bir araya gelerek ana hatlarını tespit ettikleri 'yeni dünya' saadet getireceğine; önce 45 yıl süreyle devam eden 'soğuk harp' ile; bilahare 1990'dan sonra da bugüne kadar 20 yıldan beri devam eden '20. Haçlı Seferi' dönemiyle sadece insanlığın zulüm içerisinde kan ve gözyaşı ile ızdırap çekmesine sebep olmuştur. Bu gerçekler, insanlığın saadetinin ırkçı emperyalizmin eline bırakılamayacağını ispat için kâfi gerçeklerdir.

Irak savaşları, Çeçenistan, Keşmir, Bosna, Kosova, Afganistan ve dünyanın her yerinde Müslümanlara yapılan zulümler ile yaşadığımız ve en son Gazze (Filistin) olayları ile bütün açıklığıyla ortaya çıkan gerçekler insanlığın artık daha fazla vakit kaybetmeden 'Yeni Bir Saadet Dünyası'na kavuşmasını zaruri kılmaktadır.

Yeni saadet dünyasını tarih boyunca olduğu gibi ancak Millî Görüş kurabilir. Bunun sebebi, "Millî Görüş"ün diğer bütün bâtıl görüşlerle temelde sahip olduğu 7 mühim farktır.

İşte "İLK MÜJDELER" olan 7 TEMEL SEBEP: 1- Maneviyatsız saadet olmaz. 2- "ADİL DÜZEN"siz saadet olmaz. Komünizm gibi faizci kapitalist nizam da çökmeye mahkumdur. Zorla yaşatmak dahi mümkün değildir. "ADİL DÜZEN" bir tercih değil, kurtuluşun tek çaresidir. Bir zorunluluktur. 3- Bizim medeniyetimiz diğerlerinden üstündür. 4- Saadet için bugünkü zulüm dünyası yerine; "Yeni Bir Dünya"nın, "Saadet Dünyası"nın kurulması kaçınılmazdır. 5- Bulunduğumuz tarihî dönüm noktasında: Türkiye, Avrupa kapısına zincirle bağlanmayacak ve İsrail'e vilayet olmayacak; Tarihteki şerefli yerini alacak. 6- "Millî Görüş" uyanıklıktır, işbirlikçilere destek olmaz. 7- Millî Görüşçüler güncel yanılgı hastalığına düşmemişlerdir.

"Yeni bir saadet dünyası"nın ancak "Millî Görüş" ile kurulabileceğinin diğer açık bir delili de, Adem (a.s)'dan beri var olan insanlık tarihidir."

"Millî Görüş" ile ilgili ilk yazımda dört-beş asırlık bir dönemi ele almış, devranın döndüğünü ve "yeni dönemde adaleti tesis etme ve dünyaya nizamat verme nöbetini" yeniden Müslümanların devralacağını anlatmıştım. Erbakan Hocamız özellikle son bir yüzyıllık dönemi özetledikten sonra; "İLK MÜJDELER" mesabesindeki TEMEL SEBEPLERİ bugünkü mübarek Cuma gününde açıklamış ve "müjdelemiş" oldu.

İlk yazımdaki bir bölümü tekrar hatırlamakta yarar var: Çağımızda devran yeniden dönmekte, dönem değişmekte, nöbet değişikliği gerçekleşmekte; Batı dünyası zirveden aşağılara (hem de aşağıların aşağısına doğru) yuvarlanmaya başlamışken; Doğu, İslâm âlemi, Müslümanlar yeniden zirveye tırmanmaya başladılar...

Erbakan Hocamız bu mübarek Cuma gününde; işte bu yeniden uyanışın, yeniden dönüşün, yeniden varoluşun, yeryüzüne yeniden adaleti ve saadeti tesis etmenin ilk müjdelerini verdi. Evet; MÜJDELER OLSUN... Ama "yeni müjdeleri beklemeyi" ve o müjdelerin "gerçekleşmesinin gereklerini yapmayı" da sakın ihmal etmeyin!

Ve's-SELÂM mea'd-duâ, duâ, DUÂ...

Önceki ve Sonraki Yazılar